Categorieën
Beauty Make-up

Rood groen gouden kerstlook

Ik liep al een aantal dagen met het idee in mijn hoofd voor de Kerst een ooglook met rood, groen en goud te maken: wat mij betreft dé kerstkleuren. Nu wil het toeval dat ik een prachtig groen los oogschaduwpigment van Scaredy Cats uit de Glossybox van december en een aantal kleuren uit het Sleek PPQ ‘Me, Myself & Eye‘ oogschaduwpalette in mijn bezit heb die zich uitstekend voor zo’n look lenen. Ik hoop dat je de look mooi vindt en dat je er wellicht nog wat inspiratie uit kunt halen!

Dit zijn de producten die ik voor deze look gebruikt heb:

Scaredy Cat Cosmetics loose eyeshadow  Hera
Teeez ‘Boudoir Secrets‘ Pencil Eyeliner – 05 Gutsy
Sleek PPQ ‘Me, Myself & Eye‘ oogschaduwpalette (kleuren Chris de Burgundy, Barry White, Blue Monday, Black Box en Golden Silvers)
Maybelline Master Precise liquid eyeliner
Catrice mini oogpotloodje uit Big City Life palette
Essence Multi Action mascara
Catrice Defining Duo Blush – 040 Chocolate Cream
Bourjois 3D lipgloss – 21 Blanc Prismatic

Als eerste heb ik mijn gehele ooglid voorzien van de Chris de Burgundy kleur uit het Sleek PPQ ‘Me, Myself & Eye‘ palette, een prachtige burgundy rood dat nu helemaal hip is en heel goed bij Kerst past. Vervolgens heb ik de Scaredy Cat Cosmetics losse oogschaduw in de kleur Hera erbij gepakt en hier wat op mijn Zoeva #232 kwast aangebracht. Niet teveel en goed aftikken, want zo’n los oogschaduwpigment kun je beter voorzichtig laagje voor laagje opbouwen. Deze prachtige groene kleur heb ik in mijn buitenste ooghoek en tot ongeveer halverwege mijn crease aangebracht. Daarna heb ik een blendingkwast gepakt (Zoeva #228) en het groen mooi geblend tot alle harde lijnen verdwenen waren. Vervolgens heb ik de kleur nog een aantal keer in kleine beetjes toegevoegd zodat deze goed zichtbaar is en blijft. Eroverheen heb ik uit het Sleek PPQ palette ook nog wat van de donkergroene Blue Monday gedept, deze is net een tikkeltje donkerder en geeft de look wat meer diepte.

Op mijn bovenste ooglid heb ik met de Maybelline Master Precise eyeliner een lijntje met subtiele wing gezet en op mijn wenkbrauwbot wat van de shimmery Barry White highlight oogschaduw aangebracht. Onder mijn ogen heb ik met een heel fijn kwastje (Zoeva #235) met de zwarte Black Box oogschaduw een lijntje gezet en ben ik hier met het mini Catrice oogpotloodje nog een beetje licht overheen gegaan. Ook heb ik met dit potloodje een lijntje op mijn waterlijn gezet. Tenslotte heb ik mijn oogschaduwkwast licht in de Golden Silvers gedipt en hier wat op het midden van mijn ooglid van aangebracht.

Met het Teeez ‘Boudoir Secrets‘ Pencil Eyeliner in de kleur 05 Gutsy ben ik vervolgens een beetje over en onder het zwarte lijntje onder mijn oog gegaan zodat het een wat meer feestelijk en kerstig effect krijgt.

Om de look af te maken heb ik op mijn wimpers wat Essence Multi Action mascara en op mijn lippen een laagje van de glitterige Bourjois 3D lipgloss in de kleur 21 Blanc Prismatic aangebracht. Als blush heb ik beide kleuren van de Catrice Defining Duo Blush in 040 Chocolate Cream gebruikt. Eventueel kun je op je jukbeenderen nog een mooie, shimmery highlighter aanbrengen.


Q: Wat vind je van deze rood, groen, gouden look?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

20 reacties op “Rood groen gouden kerstlook”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.