Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Rimmel 9-in-1 BB Cream Light en Medium/Dark

Ik noemde de Missha M Signature Real Complete de voorlopig laatste BB Cream review, maar dat voorlopig heeft alles bij elkaar maar een maandje geduurd. Yes yes, ik heb namelijk nóg een BB Cream voor jullie in petto! Ook Rimmel vond het de hoogste tijd voor een eigen BB Cream en ik ook, want stiekem had ik deze eigenlijk al wel veel eerder verwacht. Anyhow, de 9-in-1 Skin Perfecting Super Makeup is een feit en natuurlijk heb ik ‘m voor jullie uitgebreid binnenstebuiten en ondersteboven gekeerd!

Een beetje BB Cream heeft minstens een aantal verschillende werkingen en deze van Rimmel belooft er maar liefst 9 te hebben. De 9-in-1 BB Cream (30 ml) moet namelijk 1. verzorgen, 2. hydrateren, 3. poriën minder zichtbaar maken, 4. beschermen (het bevat SPF 25), 5. camoufleren, 6. oneffenheden bedekken, 7. je een effen teint geven, 8. matteren en 9. verhelderen.

Aan zowel de lichte als wat donkere huidjes is gedacht, want er is een Light en Medium/Dark versie. De Medium/Dark versie hoef ik niet eens open te draaien om te zien dat deze natuurlijk véél te donker is, maar gelukkig lijkt de Light er wel heel goed uit te zien. Voor de meiden die graag weten wat ze allemaal op hun gezicht smeren staat op de achterkant van de tube duidelijk een opsomming van alle ingrediënten.

Dan natuurlijk hét grote moment: heeft de Light de juiste kleur en hoe is de BB Cream verder bevallen? Laten we beginnen met de kleur van de Light en Medium/Dark, die je hieronder geswatched ziet.

De Light en Medium/Dark variant zijn in ieder geval duidelijk anders van kleur, het is echt een verschil van dag en nacht. Light lijkt hier op mijn hand misschien nog wel wat te donker, maar op mijn gezicht blijkt dat toch anders uit te pakken.

Na een BB Cream of 10 ben je onderhand wel een beetje sceptisch en niet heel gauw enthousiast meer te krijgen, maar ik moet zeggen dat ik hier toch best vrolijk van werd. Mijn huid met de Light BB Cream is mooi egaal, mat en kleine vlekjes en oneffenheden zijn mooi bedekt.

Dan voor de vorm ook de Medium/Dark nog even op mijn gezicht, maar zoals je ziet gaat dit een beetje richting oempa loempa style. Zo’n veel te oranje BB Cream op een superlicht huidje is ook vragen om lelijke vegen en strepen, geen succes dus.

Ja, hartstikke leuk dat Light de goede kleur voor je is hoor ik je denken, maar verder? Hoe ruikt de BB Cream, is ‘ie vet of niet, blijft ‘ie goed zitten? Tell me! Nou, eigenlijk heb ik over deze BB Cream verder helemaal niets te zeuren of te klagen. Nee, echt niet! Het heeft een redelijk neutraal licht crème-achtig geurtje, smeert fijn uit, voelt niet vet aan, is goed te verdelen en blijft gedurende de dag prima zitten en is met € 9,99 ook nog best betaalbaar. Jazeker dames, we hebben hier te maken met een dikke vette aanrader!

De Rimmel BB Cream is voor € 9,99 verkrijgbaar bij diverse drogisterijen als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister.

Q: Wat denk je van de Rimmel BB Cream? Ga je ‘m proberen?

29 reacties op “Rimmel 9-in-1 BB Cream Light en Medium/Dark”

Fijn review, klinkt als een prima bbcream. Haha, en dat je na een stuk of 10 langzaam gek wordt begrijp ik. Lol. Wel jammer dat ze zo weinig kleurtjes hebben, lijkt me namelijk eenn prettige. Ook best cheap, dus heel erg fijn!

Klinkt misschien raar nadat ik je review heb gelezen, maar als ik goed naar de voor en na foto kijk (de fullface foto’s) dan vind ik het zonder de BB Cream mooier. Is de foto met flits gemaakt? Ik zie links een gezonde rozige glans op je huid. Die er erg goed uit ziet zonder iets erop. Maar rechts is die rozige glow weg en maakt het zelfs je gezicht ietsjes grauw. Ik heb dag trouwens ook met bepaalde BB creams en/of foundation. Raar dat ze maar 2 kleuren hebben. Dan loop je snel t risico dat het niet goed past hij je eigen gezichtskleur.

Ik zag op beautylab.nl hier ook al een review over (positief). Dus ik denk dat dit echt een hele fijne BB cream is. Zeker ook omdat er spf in zit, want dat wil ik toch meer gaan gebruiken.

Zit al 1.5 jaar trouw vast aan de Oriental gold van Skin79, maar deze is denk ik wel een kijkje waard! (heb er veel goeds over gelezen)

Ik heb hem onlangs ook aangeschaft en ben er heel tevreden over.Gisteren een compliment dat ik er zo goed uitzag. Heb nochtans ook veel rode vlekken en ben niet meer van de jongste( 40 geworden) .Hij dekt heel erg goed en voelt perfect aan.De best besteden centen aan een beautyprodukt ever!!!

Lijkt me een fijne BBcream. Helaas is light te licht en de donkere te donker. Ik kan de BBcreams wel mengen, maar dat wordt zo’n kliederboel bij mij haha .

HEEEEY. Heb een hele belangrijke vraag is hij dekkend genoeg voor littekens als je terugstuurd zou dat heel handig en leuk zijn want wil hem ook maar wat nouw als hij niet dekkend genoeg is tja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.