Categorieën
Beauty Make-up

Review Hema producten

Door Alette – Na afloop van de persdag kreeg ik van Hema een enorm leuke goodiebag mee. Toen ik thuis kwam kon ik niet wachten om de nieuwe spulletjes uit te proberen en vandaag zien jullie hier dan ook een review van de producten. Veel van deze producten zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij de Hema, dus mocht het iets zijn dan kun je snel naar de dichtstbijzijnde Hema rennen en met een beetje geluk ligt het dan al in de schappen.

Als eerste wil ik jullie deze blush laten zien, waar ik enorm nieuwsgierig naar was geworden op de persdag. Ik was echt blij verrast toen ik zag dat ik ‘m gewoon mee naar huis mocht nemen in m’n goodiebag!

De kleur die ik heb is nr 60 en houdt een beetje het midden tussen roze en koraalkleurig en zal daarom voor de meeste meiden goed draagbaar zijn.

Een swatch laat zien dat de blush aardig wat pigment bevat en verrassend genoeg ook een klein glittertje hier en daar. Grappig, want dit was aan de buitenkant helemaal niet te zien.

Zie hier de blus in actie. Volgens Hema zou je met de blush over je wang moeten gaan en de blush vervolgens met je vingers verspreiden. Dat is wat ik hier gedaan heb en naar mijn mening wordt de kleur dan iets te heftig. Om beter de kunnen doseren zou ik toch met je vinger een beetje van het product pakken en dat vervolgens op je wang aanbrengen.

Al met al ben ik zeker te spreken over de blush! De kleur is mooi, pigmentatie meer dan prima en het aanbrengen gaat met een beetje oefening ook goed. De precieze prijs van dit product kon ik niet vinden, maar de meeste blushes van Hema liggen rond de €5,-. Een soortgelijke prijs verwacht ik ook van deze Blush&Go!

Deze fleurige ‘Pure shine’ lipsticks vond ik ook in de goodiebag en zeg nou zelf, schreeuwen de kleurtjes niet om gebruikt te worden? Dat is dan ook precies wat ik deed.

Ten eerste de swatches. Zie jij wat ik zie? Kleur!!! Links zie je nr 17 genaamd ‘Coral’ en rechts nr 12 en die heeft geen naam, dat is gek!

Bam, roze! Deze felle barbieroze kleur springt bijna van je lippen en ik vind dit prachtig voor de zomer. De ooglook die ik er op de foto bij draag, is eigenlijk iets te zwaar om bij deze lipstick te dragen. Enkel een mooie wing is alles wat deze lipstick naast zich verdraagt. Verder wil ‘ie alle aandacht voor zichzelf.

Ik moet zeggen dat ik echt verrast werd door de dekking en houdbaarheid van deze lipstick. Na één laagje stiften zijn mijn lippen al helemaal verdwenen onder de kleur en een (kleine) maaltijd kan deze rakker goed aan.

En hoppa, daar hebben we er nog één! Ook dit is een felle in your face kleur, waarmee je zeker op zult vallen. De kleur op zich vind ik mooi, maar ik ben gewoon niet gek op oranje lipsticks bij mezelf. Doordat ik best onzeker ben over mijn ietwat gele tanden, durf ik zo’n kleur nooit op mijn lippen te dragen. Grappig genoeg zie je ook een beetje terug op de foto dat ik minder enthousiast ben over deze oranje kleur. Ook dit stickje is weer van topkwaliteit als we het hebben over dekking en houdbaarheid!

Een swatch van deze twee lakjes (01 Ready Yellow en 22 Brisk Lilac) hebben jullie al kunnen zien in het artikel over de Hema persdag, maar voor de volledigheid hier nog een keer:

Zoals ik al schreef, vind ik de kleurtjes erg mooi en zelfs origineel te noemen. Leuk dat Hema met zulke verrassende kleuren komt (en jeeej, de lakjes hebben namen LIKE). Helaas ben ik over de kwaliteit niet zo te spreken. De lakjes zijn niet prettig om mee te werken, het resultaat is streperig en de dekking is niet goed. Bovenstaand resultaat kreeg ik na drie laagjes. Ready Yellow is zelfs dan nog niet dekkend. Nagellakjes van de Hema zijn meestal €2,25 of €2,50, dus mocht je geduld hebben om meerdere laagjes aan te brengen en gek zijn op (een van) de kleurtjes dan kun je ze wel voor een klein prijsje bemachtigen.

Deze twee producten vond ik ook nog in mijn tasje. Een wenkbrauwpotlood in de kleur 02 en een waterproof eyeliner in de kleur 05. Leuk, want ik wilde al een tijdje graag het Hema wenkbrauwpotlood testen. Een groot voordeel vind ik de spooly (borsteltje) aan de achterkant van het potlood. Hiermee kun je je wenkbrauwen in vorm kammen en de aangebrachte kleur vervagen voor een natuurlijker resultaat.

In deze swatch zie je links de waterproof eyeliner in een groene kleur. Ik heb nog geen kans gezien om deze in een look te gebruiken. Wel ben ik erg benieuwd hoe ‘ie staat. Groene eyeliner bij groene ogen is altijd een beetje moeilijk. Het kan heel mooi uitvallen, maar ook juist vrij saai worden is mijn ervaring. Het wenkbrauwpotlood is helaas veel te donker voor mijn lichtblonde wenkbrauwen (no-brows). De waterproof eyeliner is in je bezit voor €2,50 en voor het wenkbrauwpotlood hoef je zelfs maar €1,75 neer te leggen.

Als allerlaatste zat er nog dit dode zee masker in het mooie pakketje. De verpakking vind ik er lief uit zien, maar verder heb ik dit masker nog niet uitgeprobeerd. Omdat ik soms erg heftig op maskers kan reageren (als in: rode, opgezette huid en uitslag), wil ik dit liever doen als ik de dag erna vrij ben… Voor €1,50 kun je dit masker zelf uitproberen.

Dit zijn de producten die ik in de Hema-goodiebag kreeg en die vanaf deze week verkrijgbaar zullen zijn bij Hema. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en tot de volgende keer!

Liefs Alette

– Alette schrijft eens per week voor By Sjanty en daarnaast dagelijks op blissfulbeauty.nl –

22 reacties op “Review Hema producten”

De blush en lipsticks zijn echt pretty! Ik zou je trouwens wel willen aanraden om alle foto’s (behalve de verticale, daarvan snap ik het nog) even breed te doen, anders wordt het ’n beetje rommelig vind ik. Verder erg fijne review!

Hema is zeker goed bezig. Ze krijgen steeds leukere producten. Laatst had ik een quattro-oogschaduw pallette gekocht (kleur paars), daar ben ik ook positief over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.