Categorieën
Beauty Haar

Getest: Remington Shine Therapy Straightener

Een paar jaar geleden pakte ik steevast iedere morgen de stijltang erbij om mijn lokken nog steiler te maken dan ze al zijn, maar toen mijn haar daar een beetje (heel erg) onder begon te lijden heb ik ‘m voor een hele lange tijd opgeborgen en niet meer aangeraakt. Nu ik afgelopen week bij het persevent van Remington zo gruwelijk ben verwend met twee prachtige nieuwe stijltangen begon het toch wel weer te kriebelen en ben ik lekker aan de slag gegaan met de Shine Therapy Straightener!

Allereerst even wat feitjes over de Shine Therapy Straightener, zodat we weten wat we ervan kunnen verwachten. Het belangrijkste om te weten is dat de platen van deze tang zijn voorzien van een zogenaamde Advanced Ceramic coating waarin Marokkaanse arganolie is verwerkt dat door warmte wordt geactiveerd en op je haar wordt aangebracht.

Voor de Shine Therapy Straightener op de markt is gebracht is deze eerst getest door een onafhankelijk testpanel die deze hebben vergelijken met hun gewone straightener. Uit dit onderzoek is gebleken dat het haar na gebruik met de Shine Therapy Straightener 94% gladder is, de conditie ervan met 88% verbeterd is en zachter is en dat het 88% steiler is.

 • Verder heeft deze tang de volgende eigenschappen:
 • ♥ Digitale temperatuurinstelling met LCD display (150°C – 230°C)
  ♥ Snelle opwarming: 15 seconden
  ♥ Flexibel bewegende platen voor een gelijkmatige druk op het haar
  ♥ Temperatuur-boost: snelle instelling van de hoogste temperatuur
  ♥ Vastzetten van de temperatuur om toevallige verandering tijdens het gebruik te voorkomen
  ♥ Automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur
  ♥ Vastzetten van de platen voor veilig opbergen
  ♥ Hittebestendige opbergtas
  ♥ Automatisch wereldwijd voltage (120-240V)
  ♥ Draaibaar snoer

De tang stond standaard op 190 graden maar ik heb ‘m even iets teruggezet naar 180, dan is-ie ook echt heet genoeg. Ennuh, pas op voor je vingers, want binnen de 15 seconden is hij echt gloeiend heet!

Het verschil met gewone stijltangen die ik eerder gebruikt heb is dat deze Shine Therapy Straightener echt ontzettend soepel door mijn haar glijdt en niet dat vreselijke gevoel geeft alsof je haar verschroeit en afbreekt waar je bij staat. Wat ik bij een stijltang ook nog niet eerder ervaren heb is dat mijn haar echt zachter dan zacht wordt en geweldig glanst. Serieus: je blijft voelen en in de spiegel kijken!

Zoals je kunt zien heb ik van nature al vrij stijl haar, maar deze Shine Therapy Straightener maakt ook de onder- en zijkant mooi stijl én ook wel heel fijn: dit blijft gedurende de dag ook zo. Het bleek ineens zelfs bestand tegen het herfstige Nederlandse weer met een combinatie van flink wat wind en regen en dat wil toch wel wat zeggen. Yes, I’m happy!

De Remington Shine Therapy Straightener is normaal voor € 59,99 maar via de Remington webshop nu voor € 54,99 verkrijgbaar!

Q: Gebruik jij zelf vaak een stijltang? Wat denk je van deze nieuwe van Remington?

20 reacties op “Getest: Remington Shine Therapy Straightener”

Wauw, wat een ontzettend goede stijltang! Alleen ben ik wel heel erg benieuwd hoe die het bij m’n eigen haar zou doen.. En ik snap wat je bedoelt met ‘alsof je haar verschroeid waar je bij staat’, dat heb ik nu met m’n stijltang. En ik had trouwens ook verwacht dat ‘ie veel duurder zou zijn! Meevaller!

Lijkt me een hele fijne stijlstang! Om eerlijk te zijn heb ik zelf nog nooit een stijlstang gebruikt, maar wil er wel een keer 1 gaan kopen. Ik denk dat ik dan zeker voor deze zal gaan, want het resultaat is erg mooi.

Mooi resultaat! Ikzelf heb inmiddels bijna 2 jaar de stijltang van Chi en wil echt geen andere meer. Daarvoor verschillende andere gehad waaronder een aantal heel goedkope en een tang van Wahl (wordt ook bij kappers verkocht) maar de Chi vind ik het beste. Voordat ik de Chi heb gekocht twijfelde ik over een Remington, maar toch uiteindelijk de ander gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.