Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Klorane reinigingslotion

Misschien heb je er ook wel eens last van dat als je je make-up van je ogen verwijdert je daarna van die rode, prikkende ogen overhoudt. Natuurlijk is het niet heel gek dat je huid na het schoonmaken een beetje rood is, maar er zijn van die dagen dat je je ogen naderhand bijna niet meer open krijgt en dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Aangezien ik daar ook soms een beetje last van heb en op internet iets over de milde Klorane reinigingslotion zag ben ik deze eens gaan uitproberen.

Klorane is een Frans merk dat enkel gebruik maakt van natuurlijke plantenextracten en heeft inmiddels een uitgebreide lijn met diverse huid- en haarverzoringsproducten in het assortiment.
Ook deze Klorane reinigingslotion is puur op basis van plantextract, namelijk korenbloem. Deze lotion is speciaal voor gevoelige ogen en is zacht en rijk aan kalmerend en ontzwellend korenbloemextract en zou make-up in een handomdraai moeten verwijderen. Doordat de pH waarde van deze lotion identiek is aan die van het traanvocht, zou de lotion door je ogen moeten worden verdragen en niet moeten prikken. De reinigingslotion bevat 100 milliliter en is er in een waterproof en niet waterproof variant. De waterproof variant is daarbij een euro duurder.

Om te beginnen vind ik het uiterlijk van de het flesje kort gezegd niet mooi. De combinatie van het hele simpele met dat hele donkerblauw en dat half vervaalde lichtblauwe etiketje is geen succes en oogt heel ouderwets en klinisch. Nu zijn de producten van Klorane natuurlijk in eerste instantie niet gericht op het uiterlijk, maar meer op de inhoud.
Als je het flesje opent heeft het een klein openingetje waar de lotion doorheen komt. Het scheelt nog dat de opening niet heel groot is anders zou de lotion eruit gutsen en dat zou, zeker gezien de hoge prijs, zonde zijn.

Eigenlijk had ik op één of andere manier verwacht dat de lotion dikker zou zijn dan ie-is, maar het is gewoon waterachtig. Als je de lotion op een wattenschijfje aanbrengt geeft het een blauwachtige kleur af, wat van de korenbloem afkomstig is. Zoals het flesje een beetje klinisch oogt is ook de geur nogal doktersachtig, maar ruik je daarnaast ook heel in de verte een beetje (koren)bloem.

Dan het gebruik van de lotion. Als ik met een klein beetje van de lotion op het watje mijn oog make-up wil gaan verwijderen (oogschaduw, kohlpotlood en (geen waterproof) mascara) gebeurt er weinig. Ik heb het idee dat ik behoorlijk wat van het spul nodig heb wil de mascara loskomen en daar word ik al niet blij van. Aangezien het flesje behoorlijk aan de prijs is begon ik heel zuinig, maar daarmee kreeg ik mijn make-up er echt bijna niet vanaf. Vooral het kohlpotlood onder mijn oog is er bijna niet af te krijgen. Ik moet steeds meer en meer lotion op het wattenschijfje gieten en ben veel langer bezig dan normaal. Uiteindelijk heb ik de reinigingsmelk die ik normaal gebruik erbij moeten pakken zodat die Klorane een beetje kon helpen. De lotion prikt en irriteert inderdaad niet aan je ogen, maar omdat ik het bijna in mijn ogen heb moeten gebruiken om het lijntje aan de onderkant van mijn ogen te verwijderen voelt het net of er iets in mijn ogen zit en is ook dat niet een heel fijn gevoel.

Ik denk niet dat ik deze lotion nog eens zou kopen, aangezien hij voor mij niet veel toevoegt en ook de prijs nogal aan de hoge kant is voor zo’n klein flesje.

De Klorane reinigingslotion kost (rond de) € 7,95 (waterproof € 8,95) en is in Nederland verkrijgbaar bij Etos.

2 reacties op “Klorane reinigingslotion”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.