Categorieën
Beauty Haar

Gastreview Pro Voke Touch Of Silver shampoos en Uniq One All In One Hair Treatment – door Renée

Door Renée – Een tijdje geleden vroeg Chantal om een aantal lezeressen die producten voor haar zouden willen testen en na afloop van de testperiode een review zouden willen schrijven. Ze had een aantal setjes gemaakt waarvoor je jezelf kon opgeven als je interesse had om mee te testen. Het eerste setje sprong er voor mij gelijk uit. Ik was me al een tijd aan het ergeren aan hoe geel mijn haar oogt, het is echt een warme boterkleur blond met een rossige gloed. Van mezelf heb ik een assige lichtblonde kleur en ik heb het anderhalf jaar geleden donkerbruin geverfd omdat ik dat al tijden wilde proberen, maar na een half jaar was ik het zat.

Ik moest mijn haren uiterlijk om de twee weken opnieuw verven vanwege de lichtblonde uitgroei en het vervagen van de kleur (mijn haar houdt verf slecht vast). Ik wilde terug naar blond. Dat klinkt veel makkelijker dan dat het is, ik heb uiteindelijk twee dagen bij de kapper gezeten. Mijn haar is door het geregeld verven, het ontkleuren en het vervolgens opnieuw kleuren (tja, oranje haar is niet echt mijn ding!) behoorlijk beschadigd. Ook kon ik niet geheel terug naar mijn eigen kleur, vandaar de warme (gelige) blonde tint en de rossige gloed die die als gevolg heeft.

Set 1 bestond uit een shampoo voor elke dag, een intensieve glansshampoo en een voedende conditioner van het merk Pro Voke uit de Touch Of Silver lijn. Daarnaast zat er een serum in van het merk Uniq One. Deze set trok mijn aandacht omdat de Pro Voke Touch of Silver er speciaal op gericht is om een gelige gloed uit lichtblond, grijs of wit haar te wassen. Dit klonk als en ideale match. Dit kon wel eens precies zijn wat mijn gele haar nodig heeft! Ook het serum klonk mij erg goed in de oren. Ik heb de producten inmiddels uitgebreid getest. Hieronder lees je mijn ervaringen.

Pro Voke Touch of Silver intensieve glansshampoo (150 ml) – € 4,99
Deze shampoo moet je twee keer per week gebruiken. Uit de lijn is dit het product dat voor de grote verandering moet zorgen, de andere twee producten zijn slechts ter ondersteuning. Naar dit product was ik dan ook het meest benieuwd. Toen ik het voor het eerst gebruikte was ik een beetje zenuwachtig, want deze shampoo is namelijk donkerpaars! Je moet ook opletten dat het niet op de tegels en dergelijken komt, want dan heb je kans op een paarse vlek. De shampoo ruikt naar haarverf en eigenlijk bevat dat het ook, want in de shampoo zitten violetpigmenten om het gele uit blond, grijs of wit haar te halen. Ik heb redelijk lang haar, maar ik had het idee dat ik van deze shampoo erg veel moest gebruiken om mijn hele haar ermee te bedekken, de shampoo verdeelt namelijk erg lastig. Ik vermoed doordat dit komt dat de shampoo minder schuimt dan een reguliere shampoo.

Na gebruik voelt mijn haar gelijk anders, het voelt na het wassen (dus nog onder de douche) erg glad en zacht. Na het drogen voelt de structuur van mijn haar anders. Normaal is mijn haar heel fijn, maar nu voelt het wat stugger en steviger. Gelukkig gaat dit niet ten koste van de zachtheid en de gladde uitstraling. Na een keer gebruiken merkte ik al verschil. De rossige gloed was al minder en mijn haarkleur oogde wat minder geel. Na nog een aantal keer gebruiken is de rossige glans verdwenen en is mijn haar duidelijk minder geel. Dit betekent niet dat mijn haar niet meer glanst, integendeel. De glans is nu echter wat rustiger en wat koeler. Precies wat werd beloofd dus!

Een nadeel vind ik dat deze shampoo mijn haar niet goed reinigt, het voelt na een dag erg vies. Ik heb daarom geprobeerd om eerste een gewone shampoo te gebruiken om goed te reinigen en daarna met de ze shampoo de gloed te verwijderen, maar dit maakte geen verschil. Zeker wanneer je de hele lijn gebruikt gedurende een langere tijd ga je dit vieze gevoel steeds vaker merken. Ik kan normaal mijn haar om de dag wassen, maar met deze lijn is mijn haar de tweede dag vreselijk vet. Het gekke is dat je dit echter totaal niet ziet, maar alleen voelt. Sterker nog toen ik ’s ochtends wakker werd had ik een glamourcoupe en ik had nog niet eens mijn haar geborsteld. Over het algemeen vind ik dat deze intensieve glansshampoo zijn taak goed volbrengt. Ik ga me bij langdurig gebruik wel ergeren aan het viezige gevoel van mijn haar. Ik heb getest of het niet door iets anders veroorzaakt werd, maar ook bij het gebruik van alleen de shampoo heb ik dit effect. Jammer! Dit doet toch af aan deze fijne shampoo!

Pro Voke Touch Of A Silver shampoo voor dagelijks gebruik (200 ml) – € 3,99
Deze shampoo voor elke dag belooft om de glans en kleur van je haar te behouden. Met andere woorden: hij houdt de rossige glans en de gele gloed uit mijn haar weg, zonder dat het dof overkomt. Deze shampoo is lila van kleur en ruikt naar de kapper. Na het gebruik ruikt mijn haar de hele dag lekker! Net als de intensieve shampoo schuimt deze shampoo niet heel goed, hierdoor is het verspreiden over je haar erg lastig. Deze shampoo maakt mijn haar mooi glad en zacht. Prima dus!

Pro Voke Touch Of Silver voedende conditioner voor dagelijks gebruik (200 ml) – € 3,99
De conditioner heeft als doel het voorkomen van kleurvervaging, het zacht maken van je haar en het herstellen van beschadigd haar. De conditioner heeft een lila kleur. Deze bevat dus ook violet pigmenten, maar in een beperkte hoeveelheid. Hij ruikt hetzelfde als de dagelijkse shampoo, erg lekker! Van de conditioner heb ik niet zo veel nodig.  De intensieve shampoo en de dagelijkse shampoo doen al genoeg voor mijn haar en ik wil vettig haar voorkomen dus ik richt mij hierbij vooral op de punten. Daar zit namelijk het ergst beschadigde haar. Dit valt niet meer te redden en moet er gewoon afgeknipt worden. Maar met een goede verzorging oogt en voelt het toch zacht en pluist het minder. Dat doet deze conditioner zeker. Mijn haar is makkelijker door te kammen en is zacht.  Ook pluist mijn haar minder. Over de conditioner ben ik dus zeker vol lof. Hij doet precies wat hij zegt.

De drie bovenstaande producten heb ik natuurlijk tegelijkertijd getest, dus het is moeilijk te bepalen welk effect precies van welk product komt. Wel kan ik zeggen dat mijn haar aanzienlijk minder pluist, de gele gloed nagenoeg verdwenen is en mijn haar lekker zacht is. Een nadeel is dus dat mijn haar snel vet/vies wordt, hoewel je dit niet ziet. Het fijnste vind ik de intensieve shampoo. De dagelijkse shampoo en de conditioner zijn naar mijn idee niet perse nodig en voegen minder toe dan mijn gebruikelijke shampoo en conditioner. Ik gebruik nu dan ook twee maal per week de intensieve shampoo in combinatie met de conditioner en op de andere dagen mijn gebruikelijke Andrèlon shampoo en conditioner. Ik merk niet dat de gloed sneller terugkomt en dit voorkomt het snel vies worden van mijn haar. Ik had een voor en een na foto van mijn haar gemaakt, maar helaas zie je het effect op de foto niet goed.

Uniq One All In One Hair Treatment (150 ml)

Mijn favoriet! Dit serum heeft 10 werkingen: het herstelt droog en beschadigd haar, geeft glans en vermindert pluis, beschermt tegen hitte, maakt je haar zacht, glad en klitvrij, beschermt de haarkleur met UV-A en UV-B filters, vergemakkelijkt het borstelen en steilen van je haar, voorkomt gespleten haarpunten en geeft je haar volume en body. Ik ben een beetje fan geworden van dit serum! Door de vele werkingen van dit ene flesje hoef ik in de ochtend niet moeilijk te doen met allerlei potjes en flesjes, dit is alles wat ik nodig heb. Even over mijn haar sprayen en klaar is Kees! Ik merk dat wanneer ik het op mijn haar heb gesprayed, mijn haar heel makkelijk uit te kammen is, terwijl de dode eindjes anders nog wel eens flink in de klit willen gaan zitten. Mijn haar heeft een gezonde glans, pluist niet, is zacht en valt soepel in model. Eigenlijk oogt het gewoon heel gezond! Normaal heb ik, wanneer het buiten kouder wordt, statisch haar om gek van te worden en nu heb ik hier nog geen enkele keer last van gehad. Ik kan hier maar één ding over zeggen: Geweldig. Ik ga deze zeker opnieuw aanschaffen!

Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om deze producten te mogen testen. Ik wil Chantal dan ook bedanken voor deze mogelijkheid, ik vond het heel leuk om te doen!

Renée, jij bedankt voor je uitgebreide en eerlijke review! 

8 reacties op “Gastreview Pro Voke Touch Of Silver shampoos en Uniq One All In One Hair Treatment – door Renée”

Al jaren gebruik ik touch of Silver , shampoo voor dagelijks gebruik !
Kocht het bij Kruitvat of Trekpleister.
Maar sinds het voorjaar is het daar niet meer te verkrijgen,ook bij andere drogisten niet.
Mijn vraag is…..is het uit de handel ?
Of kan ik het ergens nog bestellen ?

Mvg Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.