Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Paula’s Choice Sun Care self tanner

Zou het dan eindelijk lukken om mooi bruin te worden van een zelfbruiner zonder vol met vlekken en strepen de verschijnen? Wel zolang je de juiste stappen opvolgt met Paula’s Choice Almost the Real Thing Self-Tanning Gel. We spreken uit ervaring.

tan1

Dat de meest onderdelen in zonnestralen niet goed voor je zijn, kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Uren bakken in de zon is zelfs hartstikke slecht voor je gezondheid. Je krijgt er niet voor niks hoofdpijn van. Raar eigenlijk dat bijna iedereen er gezonder uitziet met een gebruind kleurtje en dat we dat vaak aantrekkelijk vinden, terwijl het helemaal niet goed voor je is, zo’n overdosis zonnestraling, om over de zonnebank nog maar te zwijgen. Zonlicht heb je nodig, maar de maximale hoeveelheid is lang niet genoeg om poepie bruin te worden. Daarom kun je beter zelfbruiner gebruiken.

tan2

We willen geen gevlekte worteltjes worden. Niemand wil dat. Hopelijk bevlekt de zelfsbruiner van Paula’s Choice ons niet, wat een unicum zal zijn, want bijna alle zelfbruiners kleuren én oranje én vlekken.

tan4

Het is belangrijk om eerst de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Volgens de instructies moet je namelijk eerst een moisturizer licht aanbrengen voordat je begint aan het bruiningsproces. Een dun laagje bodylotion bijvoorbeeld. Wij gebruikten hiervoor Paula’s Choice Resist Skin Revealing Body Lotion met 10% AHA, die ons werd aangeraden. Deze bodylotion is door de vloeibare structuur makkelijk aan te brengen en te verdelen. Het is belangrijk dat de moisturizer egaal wordt aangebracht, want deze is bepalend voor de hoeveelheid bruiningscrème er in de huid wordt opgenomen.

Tan5

Maak niet dezelfde vergissing als wij: “we laten de bodylotion wel achterwege, want dan worden we sneller bruin.” Het is waar dat je dan sneller bruin wordt, je ziet vrijwel direct kleurverschil, maar omdat het zo snel in de huid trekt, kan het niet goed verdeeld worden als je geen moisturizer als basis aanbrengt en wordt je alsnog een gevlekt worteltje. De eerste stap van de moisturizer is dus erg belangrijk.

tan3

Hèhè, eindelijk een zelfbruiner waarbij op de verpakking vermeld staat hoe lang het moet drogen. Geef de crème een uurtje de tijd en het zal egaal opdrogen. Wanneer je de crème volgens de gebruiksaanwijzing opvolgt zal je lichaam een egale, bruine, zonnige gloed krijgen, waarvan je na één keer smeren al een klein beetje kunt zien. Zodra je de stappen niet serieus neemt, gaat het mis. De kleur blijft ongeveer een week zitten wanneer je elke dag doucht en één keer per week scrubt.

tan6

De zelfbruiner is een lichtbruine gel, waarbij je goed kunt zien waar je het smeert. De zelfbruiner ruikt wat zoetig, totdat het in aanraking komt met de huid, want dat wordt de lucht heel penetrant. Dit kun je natuurlijk verbloemen met een parfum, maar persoonlijk hadden we liever een lekker luchtje geroken. Ook de geur van de bodylotion is niet lekker te noemen. Het is een zure lucht die lijkt op de lucht van yoghurt. Maar het is bekend dat je de producten van Paul’s Choice niet hoeft te gebruiken voor de lekkere geur, maar vooral voor de werkzaamheid.

Paula’s Choice Resist Skin Revealing Body Lotion met 10% AHA is verkrijgbaar voor €29,50 per 210 ml en Paula’s Choice Almost the Real Thing Self-Tanning Gel is verkrijgbaar voor €17,50 op www.paulaschoice.nl.

Q: Gebruik jij wel eens zelftanning?

Één reactie op “Paula’s Choice Sun Care self tanner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.