Categorieën
Beauty

Een paar nogal overbodige beautyproducten

De uitvind(st)er van nagellak, mascara, oogschaduw, blush en lipstick, ik dank ze op mijn blote knieën (nouja, figuurlijk dan). Ik had me geen raad geweten zonder deze geniale uitvindingen en als het aan mij had gelegen hadden ze hier ook een dikke vette Nobelprijs voor gehad. Naast al die onmisbare beautytools zijn er ook meer dan genoeg producten waar je mak-ke-lijk zonder kan en die wat mij betreft dan ook nogal overbodig zijn…

1. Manicure ‘helper’
Zo’n ding hoef ik niet eens te proberen om te weten dat het superoverbodig is. De fail van Sephora wilde Essence kennelijk nog een keertje overdoen en komt met een naar eigen zeggen ‘superslim hulpje voor het gemakkelijk en perfect aanbrengen van nagellak’. Met een zogenaamde manicure helper moet knoeien met nagellak verleden tijd zijn en zou iedereen binnen een mum perfect moeten kunnen lakken. Best vreemd dan dat ik er nog niemand, maar dan ook níemand enthousiast over heb gehoord. En hey, wat is er mis met gewoon een ouderwetse tissue en een wattenstaafje?

2. Eyeshadow patches
Het toppunt van luiheid als je ’t mij vraagt: eyeshadow patches, oftewel stickers waarmee je oogschaduw op je ogen plakt. Ja, het klinkt net zo ongeloofwaardig als het is. Het ziet er misschien superhandig en heel TellSell easy uit, maar in de praktijk komt er natuurlijk helemaal niks van terecht. Bovendien, waarom zou je dit ook willen gebruiken, het is toch veel te leuk om met oogschaduw te spelen!

3. Peel off basecoat
De Peel off basecoat zullen de meeste van jullie waarschijnlijk wel kennen uit de Ready for Boarding collectie van Essence, die een paar maanden geleden verkrijgbaar was. De Peel off basecoat is natuurlijk niet zomaar een simpele basecoat nee, want met een laagje van dit wonderspul zou je je nagellak in één simpele beweging van je nagels moeten kunnen trekken. Moeten kunnen ja, want bij mij werkte het voor geen meter. Mijn nagellak kwam namelijk helemaal niet in één gedeelte maar in 1029304049 kleine stukjes van mijn nagels af en was echt 10 keer zo lang bezig als dat ik het gewoon met nagellakremover verwijderd had. Nogal overbodig dus, ja.

4. Eyeliner patches
Dit is een beetje hetzelfde laken en pak als met de eyeshadow patches, ik ben denk ik gewoon niet zo van de patches. Hoewel ik ook echt geen ster ben in het zetten van een strak lijntje eyeliner, is het gekluns met zulke patches helemaal niet aan mij besteed. Stel je voor hé, zit zo’n ding aan het einde van de dag helemaal schots en scheef op je oog. Nee, doe mij dan maar gewoon ouderwetse, échte make-up.

Q: Wat vind jij nogal overbodige beautyproducten?

36 reacties op “Een paar nogal overbodige beautyproducten”

Haha, 3 van de 4 ben ik met je eens. Ik heb zelf van Essence een peel off basecoat uit het vaste(?) assortiment en dat ding is echt geweldig. Als ik mijn allergrootste glitters op mijn nagels wil, maar ze moeten er wel de volgende dag af zijn bijvoorbeeld. De nagellak blijft bij mij namelijk hooguit 2 á 3 dagen zitten met zulke basecoat. Maar dat vind ik dan juist fijn 🙂

Ik vind nagelstickers al niet fijn, maar patches voor het gezicht zijn al helemaal gek! Ik bedoel, alsof iedereen ook echt dezelfde vorm ogen of grootte oogleden heeft, hoe wil dat in hemelsnaam gaan lukken!?!

Van wat ik op Oprah heb gezien (jaaaren geleden), zijn die oogschaduw patches vooral voor ‘oudere’ vrouwen die nooit eerder make up hebben aangeraakt xD (i.e. geen idee waar ze welke kleur oogschaduw hoe moeten opbrengen). Ik blijf alsnog benieuwd naar die peel-off basecoat, ik las dat de truc was om een dikke laag op te smeren… maar voor de prijs en de frequentie waarop ik glitternagellak op doe heb ik het nog niet geprobeerd..

dat dingetje van de sephora en essence dat moet helpen bij je manicure ? nooit dat ik zoites zou kopen,het ziet er niet eens aanlokkelijk uit :l
en die oogschaduwpatchess zien er zo ontzettend lelijk uit op je oogleden pfff.

De eyeshadow patches heb ik nog nooit gebruikt, maar ze lijken mij niet echt handig in gebruik. De eyeliner patches zou ik wel eens uit willen proberen. Ik kan weinig oogmake-up verdragen, dus misschien dat als ik de goede patches heb en ze eenmaal goed kan aanbrengen dat het voor mij wel een uitkomst zou zijn.

Ik dacht echt toen ik las over ‘eyeshadow patches’ wie heeft dat nou bedacht. Ik bedoel zo lui moet je ook weer niet zijn , en als je dat wel bent draag je toch niks . Ik hoop sirieus dat niet veel mensen dat hebben gekocht o.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.