Categorieën
Beauty Make-up

NYC (New York Color) Skin Matching foundation

Er zijn op By Sjanty al heel wat NYC reviews de revue gepasseerd, maar de foundation was nog niet aan bod gekomen. In dit artikel lees je  hoe de Skin Matching foundation mij bevallen is!

NYC heeft twee soorten foundations verkrijgbaar; de Smooth Skin Liquid foundation en degene die ik heb uitgeprobeerd: de Skin Matching foundation. Deze foundation is samengesteld aan de hand van een innoverende technologie waarbij de tint van de foundation zich aanpast aan de tint en textuur van je huid. Dit zou moeten zorgen voor een naadloze overgang en een natuurlijke, gave en stralend uitziende teint. De foundation is verrijkt met vochtinbrengende crèmes, een mix van essentiële mineralen en de vitaminen A, C en E die je huid de hele dag voeden en hydrateren. Bovenstaande ingrediënten en het feit dat hij dermatologisch getest zou deze foundation geschikt moeten maken voor ieder huidtype.

De foundation is beschikbaar in 5 verschillende kleuren en degene die ik heb is een lichte kleur en heet 686 Light. Aangezien er 5 kleuren zijn zou er een nog lichtere kleur, (de 685) moeten zijn, maar die heb ik in de winkel niet kunnen ontdekken. Naast deze zijn er ook nog de 687 Light to Medium, 688 Medium en de donkerste 689 Medium to Deep. NYC heeft deze foundations namen van verschillende tinten huidskleuren gegeven zodat je aan de hand van jouw huidskleur makkelijk de geschikte foundation kunt kiezen.

Het uiterlijk van deze foundation vind ik niet zo spannend en ziet er in vergelijking met bijvoorbeeld de nieuwe Catrice foundations ook wat goedkoper en een beetje saai en ouderwets uit. De foundation komt in een tube-vorm, wat ook minder hygiënisch  en praktisch is dan wanneer je werkt met een pompje.

Wanneer je de dop van de tube draait en er wat foundation uit probeert te krijgen moet je even flink knijpen, want er komt eerst bijna niets uit en lijkt het net alsof de tube al voor de helft leeg is. Als er dan uiteindelijk wat uit komt is dat ook meteen flink wat, dus je moet een beetje met beleid te werk gaan. Verder vind ik de tube overigens niet heel stevig aanvoelen. De foundation zelf is behoorlijk vloeibaar en dun en heeft een nogal aanwezige zalfachtige geur, die ik zelf niet heel aangenaam vind. Ik vind een geur als deze eerlijk gezegd ook helemaal niet bij een foundation passen, heel apart.

Doordat de foundation zo vloeibaar is laat hij zich makkelijk uitsmeren, maar gaat ook heel snel in de lijntjes van je huid zitten en dekt niet meteen heel goed. Je moet echt minimaal twee laagjes aanbrengen wil je een goede dekking krijgen. De foundation voorziet je huid van een mooi glansje, maar het is wel aan te raden je gezicht na de foundation een beetje af te poederen om geen enorm glimhoofd te krijgen. Ook heeft de foundation een beetje de neiging van je huid te glijden, helemaal als je net als ik een nogal vette huid hebt.

Dat de foundation samen zou smelten met de kleur en textuur van je huid geloof ik niet zo. Afgezien van het feit dat deze 686 Light voor mijn huid net een tintje te licht is zie ik van de zogenaamd innoverende tint-op-tintaanpassende technologie niet heel veel terug.

De conclusie van het verhaal is dat ik deze Skin Matching foundation geen aanrader vind en ik ben bang dat ik deze dan ook niet zal gaan gebruiken. De prijs van € 4,99 voor deze foundation mag dan niet heel hoog zijn, het is toch zonde van je geld als je ziet dat hij niet helemaal doet wat je van een foundation zou willen en er van zou mogen verwachten.

By Sjanty vindt dit product…

De NYC Skin Matching foundation is voor € 4,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

5 reacties op “NYC (New York Color) Skin Matching foundation”

Waar kan ik die bestelen ik ben overhalen geweest in Utrecht te kopen bij kruitvat en anders winkels ze hebben het niet meer 🙁 ik wil kleur 695

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.