Categorieën
Beauty Make-up

NYC (New York Color) 16Hr Lipstains

Het volgende NYC product dat ik heb uitgetest zijn de Smooch Proof (oftewel kissproof) 16Hr Lipstains.
Maken ze de belofte dat ze 16 uur blijven zitten en eten, drinken en zelfs zoenen overleven waar?

NYC heeft net als ieder ander cosmeticamerk lipstick en lipgloss in het assortiment, maar dus ook lipstains. Het product lipstain is nog niet bij iedereen even bekend, maar kort gezegd is dit product een beetje te vergelijken met lipgloss, alleen is het een stuk wateriger. Het verschil met lipgloss is dat een lipstain ook op je lippen veel vloeibaarder en wateriger is, echt in je lippen trekt en veel langer blijft zitten. Dit komt omdat een lipstain veel meer gepigmenteerd is dan een lipgloss en door de speciale waterige formule heel lang blijft zitten en eten, drinken en zoenen met gemak zou moeten overleven. Lipstains lijken qua uiterlijk vaak een beetje op een viltstift, zo ook deze van NYC.

Zoals je ziet hebben de NYC lipstains een puntige stiftachtige punt wat het makkelijk zou moeten maken het nauwkeurig op je lippen aan te brengen. Omdat de lipstains na aanbrengen bijna direct in je lippen trekken moet je eventuele uitschieters wel snel corrigeren, want eenmaal opgedroogd is het vrij moeilijk te verwijderen. Vaak hebben lipstains een beetje een rood/paars/bruinachtige tint en zo ook degene die ik heb uitgetest; de 495 Endless Spice en de 497 Rock on Ruby. Naast deze twee heeft NYC nog 8 kleurtjes, namelijk de 490 Persistent Pink, de 491 Forever Freesia, de 492 Never Ending Nude, de 493 Champagne Stain, de 494 Smooch Proof, de 496 Forever Fuchsia, de 498 Berry Long Time en de 499 Forever Mine Wine. De lipstains zijn € 3,99 per stuk.

De 497 Rock on Ruby is een echt dieprode kleur en de 495 Endless Spice is een beetje roodbruin-achtig.
Hieronder de swatches.

Zodra ik de lipstain naar mijn lippen breng om hem aan te brengen ruik ik een beetje een fruitig, maar niet overheersend geurtje. Er komt vrijwel meteen veel product uit de lipstains, al gebeurt het halverwege het aanbrengen wel eens dat er even weinig tot niets uit komt, wat wel een beetje irritant is. Het is met de scherpe en niet te grote punt inderdaad wel makkelijk je lippen heel nauwkeurig en netjes in te kleuren. Na aanbrengen zie ik de lipstain echt heel snel mijn lippen intrekken, maar het voelt verder niet vervelend, branderig of droog aan. Behalve dat het in je lippen trekt maakt de lipstain ook wel heel duidelijk in de lijntjes van je lippen zichtbaar, dat vind ik dan weer niet zo’n mooi gezicht.

Dan de belofte dat de lipstains 16 uur zouden moeten blijven zitten. Daar was ik voor het uittesten al wat sceptisch over, want meestal valt dat toch tegen. Nadat ik de lipstain ’s morgens had aangebracht en ik tussen de middag wat ging eten en drinken was er toch al wel een groot gedeelte van de kleur van mijn lippen verdwenen. ’s Avonds bracht ik de lipstain nogmaals aan om te fotograferen en toen ik hem wilde verwijderen om een ander product aan te brengen moest ik wel echt hard boenen om het van mijn lippen af te krijgen. Als je dus niet teveel eet of drinkt of andere dingen met je lippen doet blijft hij op zich echt wel een tijdje steady op z’n plek zitten. Voor een prijs van slechts € 3,99 vind ik de lipstains nog helemaal niet tegenvallen, al zou ik zelf toch eerder voor de oude vertrouwde lipgloss kiezen omdat een lipproduct van mij niet perse zo lang hoeft te blijven zitten en ik toch liever wat meer glans op mijn lippen heb.

By Sjanty vindt dit product:

De NYC  producten zullen vanaf één dezer dagen bij het Kruidvat verkrijgbaar zijn, wanneer dit exact zal zijn wisselt nogal per filiaal.

5 reacties op “NYC (New York Color) 16Hr Lipstains”

heeft wel goed pigmentie alleen wel jammer dat er minder glans heeft want daar hou ik zelf persoonlijk van.
dit wordt hem dus niet voor mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.