Categorieën
Beauty Make-up

Nieuwe lipproducten van Max Factor

Alsof we nog niet fan genoeg waren van de lipproducten van Max Factor, hebben we een enorme voorraad getest om ons oordeel te kunnen bevestigen. Maar liefst zeven nieuwe tinten Max Factor Lipfinity en vijf tinten Max Factor Colour Elixir Gloss hebben we geswatcht en gebruikt om te kijken of we de beloftes om een leugentje konden betrappen.

max1

Max Factor Colour Elixir Gloss heeft niet voor niks elixir in de naam. Dat heeft er alles mee te maken dat de gloss niet alleen de functie gloss invult, maar ook nog eens je lippen verzorgt waardoor ze niet uitdrogen of er verlept uit gaan zien doordat er olie en candelillawax in de glossjes is verwerkt.

max2

max3

max4

Het sponsje neemt genoeg gloss op om je hele lippen in één veeg mee te kleuren. Daardoor kun je het beste heel licht met het sponsje over je lippen vegen, zodat je niet alles er in één keer uitdrukt waardoor er druipers ontstaan. Wanneer je de kleur intenser wil aanbrengen kun je nog een keer met de gloss over de aangebrachte laag

mAX5

In de bovenstaande foto hebben we Enchanting Coral op de lippen aangebracht. Het irritante van lip gloss is dat het negen van de tien keer in de plooien van je lippen verdwijnt. Gelukkig is dat bij deze lip gloss niet het geval zoals je ziet. De lip gloss draagt heel licht.

MAX8

Max Factor Lipfinity Lip Colour is al een tijdje verkrijgbaar, maar deze zeven nieuwe kleuren zijn pas sinds kort te koop. Het idee van dit lipproduct is dat je eerst de kleur aanbrengt en deze kleur vervolgens vastlegt met een glanzende of matte coat. Standaard wordt er een licht glanzende coat bijgeleverd.

MAX7

Alle swatches zijn “vastgeplakt” met de coat.

MAX6

Het effect van de Lipfinity Lip Colour deed ons een beetje aan Dita Von Teese denken. En dat is goed. Zij heeft namelijk altijd perfect gekleurde lippen die eruit zien alsof de lippenstift nooit meer van haar lippen verdwijnt. En zo is het lipproduct ook. Het blijft uren zitten. Helaas voel je dat ook goed. Gevoelsmatig drogen de lippen iets uit, hoewel het wel zacht aanvoelt als je ze met je vinger aanraakt. Het product voelt op je lippen zoals vroeger het plakplaatsje van een kauwpompje op je arm aanvoelde. Dat komt omdat de kleur die je aanbrengt als een soort sticker wordt vastgeplakt met de coating. Wanneer je teveel product gebruikt kun je het product er in kleine stukjes als kleine stickertjes afpulken. Dat is niet de bedoeling, dus pas op: niet teveel gebruiken!

Nog een leuk weetje: wist je dat Max Factor de man is die ons aan de lip gloss heeft geholpen? Held! In 1930 heeft hij de eerste variant ontwikkeld, zodat de lippen van de actrices er super glanzend uitzagen. De kwaliteit was vast niet vergelijkbaar met wat Max Factor tegenwoordig op de markt brengt. Blij dat we in 2014 leven.

Beide producten zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen. Max Factor Lipfinity Lip Colour voor €16,99 en Max Factor Colour Elixir Gloss voor €11,99.

Q: Ga jij voor de gloss of verkies je de Lipfinity Lip Colour?

2 reacties op “Nieuwe lipproducten van Max Factor”

Wat zien er dat fijne producten uit zeg!
En nog relatief betaalbaar ook…
Volgende keer toch in de winkel eens kijken of ik met een tester wat swatches op mijn hand kan maken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.