Categorieën
Beauty Nagels

(Nieuwe) Catrice lakjes

Na alle Catrice producten die je inmiddels al langs hebt zien komen op By Sjanty is het de hoogste tijd voor een beetje aandacht voor de nieuwe nagellakjes! Twee van de zes lakjes die ik laat zien zijn niet helemaal nieuw, zo is de Just Married al even in de collectie en is de Run Forest Run! al met de vernieuwing eind vorig jaar aan de collectie toegevoegd, maar dat maakt ze nog niet minder interessant!

Is het geen heerlijk gezicht, al die kleurtjes op een rijtje! Met de vernieuwing van het Catrice assortiment afgelopen maand zijn er weer een aantal nieuwe lakjes bijgekomen waaronder de: 380 Forget-Me-Not!, 480 Miss Piggy Reloaded, 490 Iron Mermaiden en de 520 Apropos Apricot. Ook nieuw zijn de helderblauwe 400 Blue Cara Ciao en de oranje 020 Man, GO Tango, die onlangs in het Queensday Nails artikel al voorbij zijn gekomen.

Ik zal de lakjes onderverdeeld in lichte en donkere kleurtjes met je doornemen, te beginnen met de lichte.
De 210 Just Married die al langer deel van de Catrice collectie uitmaakt is een mooi subtiel lichtroze kleurtje met een parelmoer glansje. De kleur en de naam Just Married maken dit lakje uitermate geschikt om te dragen wanneer je gaat trouwen of naar een bruiloft gaat en mooi verzorgde nagels, maar een niet te opvallend kleurtje wilt. Aangezien dit een heel licht lakje is moet je er wel twee of eigenlijk drie laagjes van aanbrengen wil je het kleurtje wel een beetje kunnen zien.

De 520 Apropos Apricot is een zacht perzikachtig glanzend lakje dat in het flesje behoorlijk oranje lijkt, maar wanneer je hem aanbrengt een stukje lichter uitpakt. Op het flesje staat vermeldt dat Catrice bij dit lakje adviseert twee laagjes aan te brengen, maar daarmee is hij nog vrij sheer en niet helemaal dekkend en dus is een derde laagje niet overbodig.
Dan de 480 Miss Piggy Reloaded (leuke naam!) is een lief warm lichtroze kleurtje met een klein goudachtig glittertje erin. Ik ben helemaal gek op dit soort echte girly girl nagellakjes, ook de wat minder opvallend en niet zo knal- en knalroze als deze. Met twee laagjes dekt dit lakje eigenlijk prima, alleen is er wanneer je hem hebt aangebracht niet zo heel veel van het glittertje te zien, behalve als je hem in het licht/de zon houdt.

Dan een heel bijzonder lakje, de 490 Iron Mermaiden. Zoals je kunt zien bestaat deze uit verschillende kleuren en is daarmee een zogenaamd duochrome lakje. Een beetje afhankelijk van hoe het licht erop valt zie je er groen, paars, blauw en zilver in terug en zo lijkt hij steeds een ander kleurtje te hebben. Dit lakje heeft minimaal twee of zelfs drie laagjes nodig om echt volledig te dekken, klein nadeel aan deze is dat hij gauw een beetje streperig lakt dus dat vraagt wat behendigheid.

Hieronder zie je de swatches van alle lakjes. De swatch van de lichte 210 Just Married zie je op het nagelwiel terug in de donkerkleurige categorie lakjes.

Dan de 340 Run Forest Run! (die velen waarschijnlijk meteen aan de film Forrest Gump doet denken), dit is een donkergroene glanzende creamy lak. Ik ben normaal gesproken niet zo van de kleur groen en helemaal niet op mijn nagels maar toch ziet deze er nog niet eens heel verkeerd uit, al zou ik hem denk ik toch niet snel en niet vaak dragen. Een donkere kleur als deze dekt heel snel en heeft één, hooguit twee laagjes nodig.

Overal het algemeen zijn de Catrice lakjes echt van prima kwaliteit en fijn in gebruik. De ene lakt wat makkelijker dan de andere, zo zijn sommige lakjes nogal dun en blijven een beetje sheer en zijn andere wat dikker en stroperiger van structuur en krijg je bij meerdere laagjes gauw dikke ophopingen op je nagel. Verder blijven ze een dag of drie à vier vrij netjes zitten, op wat kleine beschadigingetjes aan de bovenkant van de nagel na.

By Sjanty vindt deze producten:

De Catrice nagellakjes zijn voor € 2,49 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

10 reacties op “(Nieuwe) Catrice lakjes”

hier had ik dus niet naar moeten kijken.
heb nu echt zin gekregen om nagellak te gaan shoppen
maar ooh ze zien er echt mooi uit die moet ik dus zeker hallen voor in de zomer vooral de eerste drie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.