Categorieën
Beauty

Natural beauty…?

Op Serena’s Beautylab zag ik onlangs een wel heel apart filmpje. De foto en de tekst bij het intro van dit artikel deed me denken dat het een filmpje met een natural beauty look zou zijn, maar het bleek alles behalve dat!

De Nederlandse Lernert & Sander willen ons met dit surrealistische filmpje confronteren met de cosmetische overkill waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Make-up artist Ferry van der Nat en zijn assistente Vanessa Chan hebben zich met gesponsorde producten van Ellis Faas helemaal uitgeleefd op de Belgische schone Hannelore Knuts, die onlangs werd uitgeroepen tot het nieuwe gezicht van het Zwitserse modehuis Akris. Lernert & Sander werken al samen sinds 2006 en hebben sindsdien al een aantal aparte projectjes gedaan zoals het laten smelten van een chocolade konijn met een haardroger tot het hergebruiken van huishoudelijke apparaten als seks toys en dit alles in de naam van de videokunst. Apart duo dus!


Project Natural Beauty

 

Missie Binnen een dag 365 lagen make-up op iemand aanbrengen om te laten zien hoeveel er nodig is om van een natuurlijke naar een shocking look te gaan.

Tijd De shoot had een ontspannen sfeer, maar het kostte wel bijna negen uur non-stop om alle lagen op het gezicht van Hannelore aan te brengen.

De benodigdheden Zeven flessen foundation, twee creamy eyes oogschaduw, drie lipglosses en twee flessen vloeibare blush.  Dit is alles bij elkaar zo’n 228.40 milliliter aan make-up!

Lunch Hannelore was negen uur lang als het ware vastgezet tussen twee panelen, dus hetgeen wat ze at of dronk kwam uit een rietje en dit was niet meer dan een beetje sap en wat yoghurt met muesli. Grote kans dat ze in de trein terug naar Brussel lekker sushi heeft gegeten!

Muziek Het duo wil geen muziek tijdens hun shoots, tenzij ze een muziek videoclip opnemen en de artiest moet playbacken maar over het algemeen willen ze dat sowieso niet in hun video’s. Volgens hen leidt muziek alleen maar af.

Voorbereiding Het duo heeft een dag voor de shoot als test 100 lagen op hun stagiaire (een man!) aangebracht. Ze wilden wel zeker weten dat deze hoeveelheid make-up niet dodelijk zou zijn en aangezien de stagiair het heeft overleefd durven ze het ook aan op Hannelore.

Make-up tekort stress! Met zo’n missie heb je natuurlijk regelmatig last van ‘de make-up is op!’ stress, al was dit niet zo’n probleem aangezien Ellis Faas haar kantoor om de hoek heeft en ze dus gewoon konden bellen voor meer foundation.

Souvenir Het witte paneel waarin Hannelore haar gezicht rustte is bewaard, dus mocht het duo ooit nog van plan zijn voor 2 jaar aan make-up op iemand aan te gaan brengen is het frame in ieder geval al aanwezig!

5 reacties op “Natural beauty…?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.