Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Met deze trucjes is waxen zo gepiept

Hoewel we het natuurlijk doen voor het eindresultaat, is het laten waxen van de intieme zones geen pretje. Gelukkig zijn er heel wat trucjes die het laten trekken van al die haren een stuk dragelijker maken.

waxen tips

-Gebruik van tevoren géén olie of bodylotion. Hoewel je zou verwachten dat het verzachten van de huid met olie of bodylotion helpt, is juist het tegenovergestelde waarheid. Door een te vette huid kunnen in olie oplosbare waxsoorten hun werk niet goed doen. Juistem, omdat ze oplossen.

-Waxen tijdens de bloederigste week van de maand is geen probleem, maar hou er wel rekening mee dat het trekken van haartjes dan extra pijnlijk is. Bij een lage pijngrens is het verstandiger om tijdens je ongesteldheid de waxbeurt uit te stellen.

-Gebruik géén ijs om de huid van tevoren te verdoven. Het zorgt voor verkleinde poriën wat de boel alleen maar pijnlijker maakt.

-Wanneer je je laat waxen in een salon, kan het helpen om je huid strak te trekken. Een specialist heeft maar twee handen, dus ‘een handje helpen’ kan geen kwaad.

waxen tips

-Een paracetamol innemen tegen de pijn mag! Neem een paracetamol een uur voor je behandeling in om de pijn te verminderen.

-Fijn om in het achterhoofd te houden dat waxen na elke behandeling minder pijn doet. Mits je het tussendoor niet scheert, want dan voelt het weer precies als de eerste keer.

-Een halve centimeter haar is de meest ideale lengte. Langere haren kunnen samenklitten of afbreken tijdens het waxen. Te korte haartjes blijven niet aan de strips kleven.

-Hoe vreemd het ook klinkt, het doet minder zeer wanneer je totaal ontspannen begint aan het waxen. Door adrenaline en angstgevoelens zul je de pijn als erger ervaren.

-De pijngrens van de mens ligt het hoogst tussen drie en vijf uur ’s middags. Het perfecte moment om die waxbeurt in te plannen dus!

Q: Ga jij voor waxen, of toch liever scheren?

Bronafbeelding

 

Één reactie op “Met deze trucjes is waxen zo gepiept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.