Categorieën
Beauty

Mannen & make-up…. Wat vind jij?

Anno 2011 is make-up allang niet meer iets dat alleen vrouwen gebruiken, want ook steeds meer mannen grijpen naar de gezichtscrèmes, foundation en concealer om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Sommige heren gaan zelfs nog een stapje verder en brengen met hetzelfde gemak een beetje mascara, oogpotlood en lipgloss aan. Voor mannen die zichzelf graag verzorgen is de term metroman in het leven geroepen om aan te geven dat mannen die verzorgings- en make-up producten niet per definitie homoseksueel zijn en het hun mannelijkheid niet hoeft aan te tasten.

In de loop van de jaren zijn steeds meer mannen zichzelf beter gaan verzorgen en naast verzorgingsproducten ook make-up gaan gebruiken om hun imperfecties te camoufleren. Net al vrouwen willen ook mannen liever geen zichtbare wallen, donkere kringen, littekens, vlekjes en puistjes, maar een mooie egale huid. Bovendien kan de juiste make-up ook mannelijke gelaatstrekken meer accentueren en hoeft daarom niet per definitie iets vrouwelijks te zijn. Als man hoef je je er dan ook niet voor te schamen of minder mannelijk te voelen om het feit dat je make-up gebruikt om oneffenheden te camoufleren, aangezien er ook steeds meer cosmetica- en huidverzorgingslijnen speciaal voor de man op de markt worden gebracht. Bovendien zijn er ook in een typische mannenwereld als voetbal veel metromannen zoals David Beckham en Christiano Ronaldo.

“Een metroman is een heteroseksuele man die het belangrijk vindt er verzorgd en goed uit te zien, veel aandacht aan zijn uiterlijk besteedt en zich er niet voor schaamt make-up te gebruiken.”

In Nederland is make-up voor mannen onder andere verkrijgbaar bij Sephora en ook merken als Jean Paul Gaultier en M.A.C. Cosmetics hebben een speciale mannen make-up lijn. Bekende termen in de wereld van de mannen make-up zijn Disguyse (foundation voor mannen), Manscara (mascara voor mannen) en Guyliner (oogpotlood voor mannen).

Een stapje verder dan wat concealer en foundation is mascara voor de man. Veel mannen hebben wimpers die vrij flets zijn waardoor hun ogen minder goed opvallen en omdat de ogen een heel belangrijk onderdeel van het gezicht en de expressie vormen zetten ze deze wat meer aan. Ook verven steeds meer mannen hun wenkbrauwen zodat deze meer opvallen en het gezicht wat meer expressie geven.

De trend op het gebied van mannen make-up voor 2011 is dat dit steeds meer en meer kan en geaccepteerd wordt, maar daarbij is het belangrijk dat het allemaal naturel blijft en dat het niet opvalt dat een man make-up gebruikt. Het belangrijkste van het gebruik van make-up bij een man is dat hij er uiteindelijk stralender en frisser uit moet komen te zien zonder dat ook maar iemand in de gaten heeft dat hij er veel moeite voor heeft moeten doen. Voor de man gelden dan ook de keywords: subtiel en natural.

Wat vind jij:

Mannen & make-up: yes or no? En waar ligt de grens?

3 reacties op “Mannen & make-up…. Wat vind jij?”

Mannen met make-up is zoizo een NO-GO voor mij! Mijn vriend mag wel eens een dagcreme gebruiken om zijn huid te hydrateren, maar foundation, oogpotlood, etc… Hallo?! Ik ben nog altijd de vrouw vind ik 🙂

Een man/jongen mag als hij bijvoorbeeld heel veel puistjes of donkere kringen heeft best wat concealer van me lenen. Maar oogpotlood vind ik niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.