Categorieën
Beauty

Make-up ABC lente 2012

Met alle lentecollecties en het zonnetje dat zich alweer wat vaker laten zien raken we met z’n allen al helemaal in voorjaarssferen en bij een nieuw seizoen horen nieuwe trends. Enkele steekwoorden voor de make-up trends van deze lente zijn een egale huid, highlights, metallic, glans, pastel, en opvallende (roodgekleurde) lippen. Het complete trendoverzicht voor de komende lente vind je in mijn Make-up ABC!


Au naturel
Deze lente geldt nog steeds de less is more look waarbij het lijkt alsof je weinig of geen make-up draagt. Een mooie egaliserende foundation, wat mascara en een natuurlijk glossje is genoeg.

Blauw
Het afgelopen najaar was de kleur blauw al een beetje up and coming en ook dit voorjaar zet deze trend door en dan vooral denim/jeans-achtig blauw. Het dragen van blauw op de ogen blijft voor veel meiden een beetje een no-go met het Beatrix-beeld in het achterhoofd, maar natuurlijk is het ene blauw het andere niet en ligt het er ook maar net aan hoe je het aanbrengt.

Colour
Komende lente is kleur zeker iets wat we ook in de make-up veel gaan zien, in zowel zachte pasteltinten als wat fellere kleuren.

Diepte
Dit voorjaar zal er met behulp van highlighters en glans veel diepte in het gezicht worden gecreëerd. Geen lagen poeder meer over elkaar heen dus, maar met de kwast, highlighter, bronzer en blush aan de slag!

Egale huid
Bij de eerder genoemde au naturel look is een egale huid onmisbaar, waarbij preppen en primen (klaarmaken) heel belangrijk is.

Felle kleuren
Zoals ik al zei draait het op het gebied dit voorjaar voornamelijk om kleur. Behalve de lippen mogen ook de ogen best opvallen en versierd worden met mooie, knallende kleurtjes.

Glanzende ogen
Ik ben hier zelf niet zo’n fan van, maar glim op de ogen is komend seizoen helemaal in. Opvallende gouden, zilveren of gekleurde oogschaduws met een metallic- of parelmoerfinish zijn hiervoor uitermate geschikt.

Highlights
Bij het creëren van diepte in je gezicht kun je heel goed gebruik maken van een highlighter, bijvoorbeeld op je jukbeenderen.

Intens
De lente van 2012 is er één met veel intense kleuren, intense glans en highlights!

Jeans effecten
Hierboven noemde ik al de kleur blauw die we dit voorjaar veel gaan zien, en dan vooral denimblauw. Zo heeft bijvoorbeeld Pupa in haar voorjaarscollectie ‘Jeans ’n Roses‘ veel jeans-achtige tinten verwerkt en lanceerde KOH de prachtige Vintage Jeans nagellakcollectie.

Katachtige ogen
We mogen onszelf weer lekker diva-achtig uitdossen met ver uitlopende cat eyes met wing en veel mascara!

Liefelijk
Al die prachtige pasteltinten maken het beeld van de lente van 2012 heel liefelijk, zacht en romantisch, love it!

Metallic
Behalve highlighters maken we deze lente ook voor diverse delen van het gezicht gebruik van metallic finishes, zoals bijvoorbeeld op je ogen, jukbeenderen of over je lipstick.

Nude
Voor het creëren van de zogenaamde naturel look zul je vooral gebruik moeten maken van nude tinten, zowel op je ogen als op je lippen.

Opvallende lippen
Het doel van de lippen deze lente is dat ze kleur hebben en opvallen, of dat nu met roze, oranje, paars of rood is! Ook bij de shows van Christian Dior, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier zagen we veel opvallende lippen voorbijkomen.

Pastel
Pastelpaars, pastelroze, pastelgeel, pastelblauw, het is pastel wat de klok slaat deze lente!

Rode lippen
De klassieke red lip is natuurlijk nooit echt uit de mode, maar mag dit voorjaar zeker niet ontbreken. Van knalrood tot meer roodbruin, alles kan!

Smokey eye
Net als de rode lippen blijft ook een klassieker als de smokey eye altijd in en zien we dus ook dit seizoen weer terug.

Twiggy
We zien dit voorjaar veel invloeden uit de jaren ’60, naast de eyeliner ook de wimpers met het ‘Twiggy’ effect. Let op, het Twiggy effect is iets anders dan spinnenpoten!

Uitersten
De make-up trends voor de lente van 2012 zijn nogal uitersten van elkaar, zo zien we zowel zachte en natuurlijke als felle en wat meer opvallende kleuren en de naturel en juist meer opvallende looks. Ach, zo is er wel voor ieder wat wils!

Volle wenkbrauwen
Je kunt je Tweezerman voorlopig even opbergen, want volle en zware wenkbrauwen zijn weer helemaal hip! Persoonlijk houd ik de mijne liever wat meer in toom, maar zware wenkbrauwen schijnen ook wel te staan voor een sterk karakter en een sterke persoonlijkheid, hmm…

Wing
Bij de cat eye trend hoort natuurlijk een dramatisch, ver uitlopende zwarte eyeliner met een flinke wing!

Zacht
De komende maanden zien we veel romantische en subtiele pastelkleurtjes die je een hele mooie, zachte uitstraling en look geven.

Q: Welke van bovenstaande trends voor de komende lente spreken jou het meest aan en zou je ook daadwerkelijk kunnen dragen?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!


18 reacties op “Make-up ABC lente 2012”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.