Categorieën
Beauty Make-up

MAC Lip Erase

Jaaahaaaa, ik heb ‘m eindelijk! Echt waar, de MAC Lip Erase stond al zoooo lang op mijn wishlist en toen ik gisteren voor een afspraak in Amsterdam moest zijn heb ik het nuttige met het aangename verenigd en voor de eerste keer in mijn leven een bezoekje aan de MAC Pro Store gebracht. Ik was al eerder in andere MAC winkels op jacht geweest naar de Lip Erase, maar daar werd me verteld dat ze deze alleen in de Pro Stores in Antwerpen en Amsterdam verkopen. Anyway, ik heb ‘m in tha pocket!

Wat is nu precies een Lip Erase? Kortgezegd is dit een huidskleurige balsem die je lippen nude maakt waardoor de ware kleur van een lipstick of lipgloss beter naar voren komt. Wanneer je net als ik vrij donkere en rode lippen hebt kunnen kleuren net iets anders uitpakken en dit voorkom je door de Lip Erase te gebruiken. Op het eerste gezicht heeft de Lip Erase erg veel weg van een gewone concealer, maar omdat gewone concealer niet speciaal voor je lippen is gemaakt kan dit ze nogal uitdrogen. Ik weet dat veel meiden, net als ik weleens, concealer of foundation gebruiken om zogenaamde nude lips te creëren, maar helaas heeft dit vaak velletjes en droge, gescheurde lippen tot gevolg.

De Lip Erase komt net als alle MAC producten in een mooi matzwart luxe doosje dat op een of andere manier toch altijd iets magisch heeft. Het product is in twee tinten verkrijgbaar: de lichte Pale en de wat meer donkere Dim, die ik heb.

Uit het doosje verschijnt een mooi plat potje met een matzwarte dop dat 15 milliliter bevat.

Toen de MAC medewerkster mij de twee tinten liet zien twijfelde ik even of de Dim niet te donker zou zijn, maar uiteindelijk blijkt dit voor mij toch de goede te zijn. Ze vertelde me overigens ook dat deze variant het meest verkocht wordt.

Oh, ik vind het altijd zo zonde om zo’n prachtig egaal laagje met mijn vingers te verpesten, maarja om ‘m nu alleen voor de sier te laten staan… Ik vind de Lip Erase lekker zacht en romig aanvoelen, toch wel anders dan een concaeler.
Hieronder zie je mijn lippen met een laagje Lip Erase.

Ik moet zeggen dat ik nude lips altijd wel mooi vind staan, maar heb het zelf al een tijdje niet gedragen omdat ik nog niet echt de ultieme nude lipstick/lipgloss had gevonden. Ik denk dat de Lip Erase qua nude lipproduct zeker aan mijn verwachtingen beantwoord, want ik vind het er mooi en zacht uitzien en ook aanvoelen. Als je het effect een beetje te mat vindt kun je antuurlijk altijd nog een laagje transparante gloss over je lippen aanbrengen, zoals ik op onderstaande foto heb gedaan.

Waar je wel een beetje op moet letten is dat je lippen niet teveel velletjes en scheurtjes hebben, want met de Lip Erase op ga je dat dan wel extra zien. Verder moet je er natuurlijk niet superveel dikke lagen van aanbrengen, want dan geeft het een nogal onnatuurlijk en geen mooi effect.

Ook heb ik de Lip Erase even getest met een lichtroze lipstick, de 504 Harmonica van NYX.

Zoals je ziet is de kleur van de lipstick met en zonder Lip Erase toch wel anders. De ene keer zal het met Lip Erase mooier zijn dan zonder en de andere keer niet, maar dat ligt natuurlijk ook helemaal aan je smaak en aan de pigmentatie en kleur van je lippen.

Pluspunten
Mooie, luxe verpakking
Voelt lekker zacht en romig aan
Maakt lippen mooi natuurlijk nude
Zorgt dat ware kleur lipgloss/lipstick beter tot zijn recht komt
Je hebt er maar weinig van nodig

Minpunten
Alleen verkrijgbaar in MAC Pro Stores in Amsterdam en Antwerpen
Prijs van € 16,50
Benadruk velletjes en scheurtjes in lippen

De MAC Lip Erase is voor € 16,50 verkrijgbaar bij de MAC Pro Store in Amsterdam en Antwerpen.

Q: Heb jij zelf de MAC Lip Erase? Zo nee, wat gebruik jij om nude lips te creëren?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

14 reacties op “MAC Lip Erase”

Ik heb de Pale versie, ben zelf ook erg pale namelijk 😉 Ik dep altijd maar een heel klein beetje op mijn lippen om nude lips te creeeren, zodat je je eigen lipkleur wel nog ziet, maar dat hij gewoon veel lichter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.