Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Maak je eigen chocolade lippenbalsem!

Behalve dat het natuurlijk hartstikke leuk is om mooie make-up en fijne verzorgingsproducten te kopen, is het ook heel fun om deze zelf te maken! Nu ik de laatste tijd een beetje op de creatieve tour ben qua nail art vind ik het ook wel leuk om wat meer met do it yourselfs te gaan experimenteren, waarvan vandaag het eerste resultaat!

Wat je nodig hebt voor het maken van je eigen chocolade lippenbalsem

Een beetje vaseline
Leeg potje of doosje (van bijvoorbeeld vaseline)
Chocolade(pasta)
Magnetron of pannetje om de chocolade mee te verwarmen

 Het maken van je eigen chocolade lippenbalsem is echt heel simpel en het is zo klaar, ideaal dus! Om te beginnen heb ik een klein doosje met vaseline dat bijna leeg was gepakt, de vaseline hieruit geschraapt en het potje goed schoongemaakt. De vaseline heb ik op een plastic wegwerpbordje gedaan zodat je deze na gebruik kunt weggooien. Daarna heb ik één grote lepel chocoladepasta in een pannetje gedaan en dit verwarmd tot het vloeibaar werd. Natuurlijk kun je hier ook een stuk gewone chocolade voor gebruiken, net wat je in huis hebt. Op de foto’s hierboven zie je overigens ook een lipstick liggen, het was de bedoeling deze te gebruiken om de balsem een nude-kleurtje te geven maar omdat het toevoegen van de chocolade eigenlijk op het laatste moment in me opkwam was dit achteraf niet nodig omdat deze de balsem natuurlijk al een kleurtje geeft.

Wanneer de chocolade gesmolten is en er geen stukjes meer tussen zitten doe je het bij de vaseline, meng je dit door elkaar en giet je het in het potje. Kijk uit uit dat je je vingers niet verbrand aan het potje want doordat je er net warme chocolade in hebt gedaan hebt kan deze aan de buitenkant behoorlijk heet zijn. Vervolgens zet je het potje met het mengsel in de koelkast zodat het kan opstijven. Je moet zelf even een beetje in de gaten houden wanneer het laagje in het potje hard geworden is en er egaal uitziet, bij mij duurde dit ongeveer een uur. Wanneer je het in de vriezer zet zal dit natuurlijk sneller gaan, alleen kan het dan ook wel eens te hard en onbruikbaar worden.

Nu laat ik je hier zien hoe je een chocolade lippenbalsem maakt, maar natuurlijk kun je ook allerlei andere varianten maken. Je kunt de chocolade weglaten en alleen een kleurtje aan de balsem toevoegen door er een mooie oogschaduw of oude lipstick doorheen te mengen, net wat je wil. Ik vind deze chocolade variant wel fijn omdat de cacao je lippen heel lekker zacht en soepel houdt en beschermt én het ruikt echt heel erg lekker, je zou je lippen er haast bij aflikken!

Zoals je ziet geeft de chocolade lippenbalsem mijn lippen een mooie, lichte glans en een lichtbruin tintje. En dan heb ik het nog niet gehad over de geur, mmm!

Q: Zou je het leuk vinden om in de toekomst wat meer do it yourself artikelen op By Sjanty te vinden? Maak je zelf wel eens je eigen make-up/verzorgingsproducten?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

21 reacties op “Maak je eigen chocolade lippenbalsem!”

Heey , ik ben voor het eerst op je site en zag bij die foto die aan de rechterkant staat met die licht roze lipstick welke is dat hij is echt prachtig en staat je ook mooi.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.