Categorieën
Beauty Nieuws

Lush zit in de knoop….

Lush probeert het gebruik van verpakkingsmateriaal te minimaliseren en is daarom overgestapt op een milieuvriendelijke cadeauverpakking. Al dat papier dat op de afvalhoop verdwijnt nadat je het van je cadeau hebt gescheurd is natuurlijk zonde. Daarom worden de Lush producten vanaf nu in zogenaamde Furoshiki’s verpakt. Furo-wattes hoor ik je denken?

In Japan kent men een eeuwenoude traditie die Furoshiki heet waarbij mensen met mooie lappen stof op kunstige wijze
geweldige verpakkingen knopen. Het idee erachter is om de stoffen zelf te houden en steeds opnieuw te gebruiken om cadeaus in weg te geven. Lush is hiermee gaan oefenen en het blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn als het eruit ziet. De lappen die Lush voor de Furoshiki’s gebruikt zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen, biologisch katoen of hergebruikte vintage sjaaltjes en zijn € 3,95 per stuk. Behalve dat het milieuvriendelijk is doen die hippe printjes het natuurlijk ook heel leuk om je hals, in je haren of als handtas!

Het eerste Furoshiki cadeaupakket is de onderstaande Little Green Bag, een Furoshiki waarin groene goodies zijn verpakt.
Little Green Bag
€ 29,95
Jungle Conditioner (55g)
Squeaky Green Shampoo Bar (55g)
Mini Sugar Scrub (50g)
Sea Vegetable Zeep (100g)
Mini Each Peach Massagebar (20g)
Shampoo Bar Tin


Lush ontwerpt veel van de Furoshiki sjaaltjes zelf, maar de wereld zit vol met creatief talent en organiseert daarom een heuse ‘Design Your Furoshiki Competition’. Het is de bedoeling dat je zelf een Furoshiki sjaaltje ontwerpt en daarmee maak je kans op 10 Furoshiki’s met jouw ontwerp en eentje daarvan mag je vullen met Lushproducten!
Alle details en voorwaarden van deze designer competition vind je hier.

Wat vindt jij van de Lush Furoshiki verpakkingen? En ga jij meedoen aan de ‘Design Your Furoshiki Competition’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.