Categorieën
Beauty Make-up

L’Oréal Color Infaillible Eyeshadow

De Color Infaillible Eyeshadow van L’Oreál ligt alweer een tijdje in de schappen, maar ik had deze nog niet eerder geprobeerd. Natuurlijk al wel weer vele malen langsgelopen, maar de prijs hield me nogal tegen. Nu kreeg ik deze week bij DA een paar euro korting en nam ik hem mee!

L’Oréal Paris zegt over dit product dat het een revolutie is op het gebied van oogschaduw en dat vier jaar onderzoek in hun laboratoria heeft geleid tot een doorbraak op het gebied van oogschaduwformules. Volgens L’Oréal zijn de textuur, kleurintensiteit en longlasting formule revolutionair en met geen enkele andere oogschaduw te vergelijken. Een unieke combinatie van poeder met crème zorgt voor een nieuwe definitie van kleur en een oogschaduw met de meest krachtige intensiteit en een satijnzachte textuur.

De Color Infallible oogschaduwcollectie bestaat uit krachtige, natuurlijke kleuren die tot stand zijn gekomen volgens de ’true color catalysis’-methode van L’Oréal Paris. Door het hoge percentage bindmiddelen zijn alle kleurpigmenten omhuld met olie waardoor zowel het weerspiegeling-effect als de intensiteit van de kleur wordt versterkt. Dankzij een speciaal netwerk van polymeren hecht de textuur zich als een tweede huid aan de oogleden en voelt de oogschaduw urenlang zijdezacht & comfortabel aan.

Naast de inhoud is ook het uiterlijk van deze oogschaduw is iets anders dan andere oogschaduws. De Color Infaillible komt in een apart gevormd potje waarbij je op de dop (de bovenkant) de productinfo met naam en kleur ziet en aan de doorzichtige onderkant de oogschaduw. Op zich is de vorm best handig, want zo kun je meerdere potjes van deze oogschaduw makkelijk op elkaar stapelen en opbergen. Als je de bovenkant van het potje afdraait zie je een zwart beschermdekseltje dat ervoor zorgt ervoor dat de oogschaduw geperst wordt en niet gaat brokkelen. Het is handig om dit beschermdekseltje erop te laten, want als je de oogschaduw een paar keer gebruikt kunnen er doordat je er met je kwast in zit wat losse korreltjes in ontstaan en perst het dekseltje de oogschaduw weer samen en voorkomt een knoeiboel.

Ik heb de kleur 014 Eternal Black geprobeerd, naast deze is er onder andere ook een groene, paarse, blauwe en bruine kleur. Als je de dop van de oogschaduw haalt komt er een diepzwarte kleur tevoorschijn met behoorlijk wat glitters erin, yeah! De samenstelling van de oogschaduw is inderdaad een combinatie van poeder en crème, best apart. Het is fijn dat als je het zwarte beschermdekseltje er afhaalt de oogschaduw niet meteen uit het potje rolt, je kunt hem bij wijze van spreken op z’n kop houden.
Als je voor swatchen met een vinger door de oogschaduw gaat komt er meteen onwijs veel kleur vanaf, dus met de pigmentatie van deze is niets mis! De oogschaduw is niet heel poederig en dus valt het mee met de hoeveelheid fall-out als je hem aan gaat brengen, er kunnen bij deze alleen behoorlijk wat glitters onder je ogen en op je wangen terechtkomen.
Toen ik de oogschaduw op mijn ogen ging aanbrengen had ik wel een paar laagjes nodig om hem een beetje dekkend te krijgen. In het begin ging het aanbrengen een beetje moeizaam en ging de oogschaduw soms gauw een beetje op een hoop zitten, maar daarna ging het beter. De oogschaduw is verder best fijn in gebruik; niet te vet en niet te poederig en laat zich makkelijk blenden. Ook gaat hij (mits je een oogschaduwbasis gebruikt) niet gauw in je lijntjes zitten (creasen) en is hij inderdaad best langhoudend. Als ik de oogschaduw op mijn ogen heb aangebracht valt de kleur ervan een beetje grijsachtig uit en zie je van de glitters niet zo heel erg veel terug, maar dat is soms ook net hoe het licht erop valt.
Wat me dus eerder nogal tegenhield was de pittige prijs van € 12,49 en dat vind ik voor een oogschaduw nogal veel, aangezien ik van tevoren ook niet weet of hij me bevalt en of ik hem vaak zal gaan gebruiken. Nu krijg je voor dit geld 3,5 gram en is dat dan wel weer iets meer dan de gemiddelde oogschaduw bevat.

De L’Oréal Infaillible Eyeshadows zijn voor € 12,49 per stuk verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat, Etos, DA, Douglas & ICI Paris.

Één reactie op “L’Oréal Color Infaillible Eyeshadow”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.