Categorieën
Beauty Make-up

Look met blauw Action Smokey Eyes Set

Tijdens mijn shopuitje naar de Action afgelopen vrijdag rende ik natuurlijk als eerste richting de cosmeticahoek, onder andere omdat ik mijn zinnen op een Smokey Eyes Set van, geloof het of niet, € 1,59 had gezet. Zou het voor zo weinig geld ook echt wat zijn? Je ziet het vandaag!

Op het setje kan ik niet echt een naam ontdekken, maar behalve deze blauwe variant heb ik inmiddels ook wel een aantal andere kleurtjes als zwart, bruin en groen voorbij zien komen. Het setje komt in een kartonnen verpakking met op de achterkant een stap voor stap beschrijving hoe je de producten kunt aanbrengen.

Het Smokey Eyes setje bestaat uit een oogschaduwdoosje met drie kleuren, een zwart oogpotlood en een mascara. Het oogschaduw trio komt in een langwerpig doosje dat er verder heel simpel uitziet.

Bij het swacthen blijkt op de pigmentatie van de oogschaduws niets aan te merken, deze is prima. Zoals je ziet is de meest linkse witte highlightoogschaduw niet heel duidelijk zichtbaar, maar dat heeft meer met de lichte tint te maken. De oogschaduws zijn wel iets los van structuur en hebben allemaal een lichte glanzende finish.

Het oogpotlood dat de naam Col N001 Black draagt geeft een hele intense zwarte kleur en is lekker creamy en behoorlijk watervast.

Aan de transparante dop van het potloodje zit een mini puntenslijpertje vast, maar helaas is deze niet heel handig in gebruik. Ach het idee is leuk, toch?

Als laatste de mascara, die met het brede en vrij forse formaat wel wat wegheeft van Max Factor en Maybelline mascara’s. Met het zwart en roze vind ik ‘m er nog best leuk uitzien ook!

Op de mascara is te lezen dat deze voor een ‘double lash effect’ zou moeten zorgen, wat me wel nieuwsgierig maakt. Een beetje jammer is echter het cheap ass borsteltje dat uit de huls verschijnt en dat echt heel slap en plastic aanvoelt. Ik had eigenlijk wel veel van de mascara verwacht, maar bij het zien van het borsteltje krijg ik er toch zo mijn bedenkingen bij.

Ik ben begonnen met het aanbrengen van de witte highlightoogschaduw onder mijn wenkbrauwbot en vervolgens de lichtblauwe kleur over mijn gehele ooglid. Daarna heb ik de donkerblauw/grijze oogschaduw in mijn buitenste ooghoek en crease aangebracht en vervolgens alles geblend. De lichtblauwe oogschaduw is eigenlijk best goed aanwezig, maar de donkerblauwe/grijze heb ik meerdere keren aan moeten zetten voor deze enigzins te zien was. Vervolgens heb ik op mijn bovenste ooglid wat eyeliner aangebracht en onder mijn ogen met het MAX potlood een lijntje gezet. Op het potlood heb ik eigenlijk niets aan te merken, deze werkt heel prettig, is mooi diepzwart van kleur en blijft goed zitten. Waar ik bij het zien van het borsteltje van de mascara al een beetje bang was dat deze een niet heel spectaculair effect zou geven, blijkt helaas waar. Hij doet voor mijn wimpers echt heel weinig en daarom heb ik er nog een laagje van de Essence Multi Action mascara over aangebracht.

Op zich is er best een mooie look met het setje te maken, maar ik vind het wel wat flauwtjes en daarom heb ik nog een beetje donkerblauwe en zwarte oogschaduw uit het Sleek Bad Girl palette in de buitenste ooghoek aangebracht zodat het geheel even wat meer power krijgt.

Overall vind ik het setje nog niet helemaal tegenvallen, helemaal als je bedenkt dat je deze voor een luttele € 1,59 meeneemt. Toch zijn er wel wat dingetjes op aan te merken. Op de swatches lijken de oogschaduws erg mooi en goed gepigmenteerd, maar op mijn ogen vind ik dat toch wat tegenvallen. Je moet de kleuren echt in behoorlijk wat laagjes opbouwen en dan nog is de donkerblauw/grijze in mijn buitenste ooghoek en crease nog niet heel goed zichtbaar. Zoals ik al zei is met het zwarte potlood eigenlijk niets mis, die werkt prima. De mascara vind ik daarentegen helaas een beetje tegenvallen, voor mijn wimpers doet-ie in ieder geval niet echt iets spectacalairs.

Q: Heb jij zelf al weleens een Smokey Eyes Set van Action gebruikt?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

15 reacties op “Look met blauw Action Smokey Eyes Set”

Nou, valt niet tegen voor die prijs! Helaas is er niet echt een action in de buurt, dus kom ik er praktisch nooit, maar als ik dat wel zou doen zou ik dit setje zeker meenemen.
Die mascara vind ik niet tegenvallen hoor, redelijk goed zelfs!

ja ik heb t paarse setje hiervan en ik ben erg verbaasd over de kwaliteit ik ben ziek en lig heel veel op bed zo ook gister toen we savonds gingen eten zat de oogschaduw er nog zo mooi op hoefde er niets aan te doen super

Ik heb het smokey eyes setje ook gekocht voor zo weinig geld! Ik heb de zilver/zwarte. Het potlood is prachtig en werkt prima. De mascara doet het inderdaad niet zo geweldig en ik vond de oogschaduw ook enorm tegenvallen. Hij is zo los, wat ervoor zorgt dat de stukjes langs mijn wang heen naar beneden vielen.

Ik heb een paar van deze setjes: met paars, bruin en grijs.
De grijze vind ik het mooiste, er zit een zwarte kleur in met kleine glitters, die is heel mooi en goed gepigmenteerd.
Het potloodje vind ik heerlijk zacht, ideaal om een lijntje mee te maken. Ik vind het puntenslijpertje juist wel handig!

`de mascara is een beetje klonterig maar ik denk dat iedereen wel een andere goede mascara in huis heeft , het oogpotlood is super en werkt heel fijn, de oogschaduw is wel licht maar als het heel donker is ga je er niet mee naar buiten het is wel hanndig dat het niet te donker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.