Categorieën
Beauty Nagels

Kure Bazaar biologische nagellak

Biologische nagellak. Maar hoe dan? Is het eerste dat in ons opkomt. Hoe kan nagellak nou biologisch zijn? En waarom zou je biologische nagellak gebruiken?

Kur Bazaar

Waarom?
Tegenwoordig is alles waar het label biologisch aan hangt hip en gewild. Zo kopen we ons kippetje liever bij de biologische slager dan dat we een plofkip uit de supermarkt plukken. Waarom mensen de keuze maken voor biologisch eten is makkelijk te bedenken. Maar waarom zou je kiezen voor biologische nagellak? Want ook deze is, net zoals biologisch voedsel, een stuk duurder. Heb je er ooit over nagedacht wat je nagels vinden van dat kleurenfestijn op je nagels? Je nagels kunnen misschien niet praten, maar ze geven hun mening heus wel. Heb je last van droge en broze nagels? Dan zijn je nagels, jammer genoeg, minder blij met de kleuren die je ze telkens geeft. Biologische nagellak is minder schadelijk voor de nagels. Daarbij is er nog een belangrijk punt dat zeker niet over het hoofd gezien mag worden. Veel vrouwen leunen op hun hand (elleboog op tafel, hand onder de kin) en laten hierbij hun nagels tegen hun wang rusten. En wanneer de nagels dan gelakt zijn is de kans groot dat ze de huid beschadigen. Behalve wanneer je biologische nagellak gebruikt. En ook nagelbijten neemt minder risico’s met zich mee. Hoewel nagelbijten natuurlijk nooit goed is voor de nagels, krijgt het lichaam minder chemische stoffen binnen wanneer er biologische nagellak aan de nagels kleeft.

Kur Bazaar1

Hoe dan?
Biologische nagellak van Kure Bazaar is gemaakt van houtpulp, graan, katoen en aardappelen. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de nagellak voor 85% biologisch is. Die andere 15% betreft kleurstof. Kleurstof schijnt nooit biologisch genoemd te mogen worden.

Kur Bazaar2

Om Kure Bazaar biologische nagellak te vergelijken met “gewone” nagellak testten we de kleurtjes Kale en Glam.

Kur Bazaar4
Kale is een hele donkergroene nagellak.

Kur Bazaar3
Glam is een knalroze nagellak. Wat ons betreft iets te “Barbie”.

De nagellak blijft ongeveer net zo lang op de nagels zitten als de gemiddelde niet-biologische nagellak. Na twee dagen vertoont het kleine beschadigingen en na 4 dagen was het in ons geval de hoogste tijd om de nagellak te vervangen. Al moeten we als kanttekening geven dat de nagels waarop we de nagellak testten van nature erg rond, glad en vettig zijn.

Kure Bazaar biologische nagellak is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar voor €16,95 onder andere bij The Make Up Spot

Q: Zou jij wel of niet kiezen voor biologische nagellak? En waarom?

Één reactie op “Kure Bazaar biologische nagellak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.