Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Hoe je eindelijk van al dat ongewenste haar afkomt

Wij als mensen zitten ingenieus in elkaar. Helaas zijn we niet altijd even blij met de genen die we mee hebben gekregen van moeder aarde. De ene vrouw hoeft maar eens per week haar benen te scheren terwijl de ander elke dag bezig is met het kappen van een oerwoud. Naast beenhaar en schaamhaar kunnen er ook nog eens ongewenste haren groeien op het gezicht, op de buik, op de rug (dit komt vaak voor bij mannen) en op de armen. Hoe komen we daar nou eindelijk eens van af?

ongewenst haar
Doei beenhaar 
Vaak is scheren onder de douche genoeg om af te komen van ongewenst beenhaar. Omdat iedereen ander soort haar heeft komen er bij sommige vrouwen dikkere of donkerdere stoppels terug dan bij anderen. Vooral donker haar komt zichtbaarder terug dan bijvoorbeeld blonde haren. Een hele effectieve methode is harsen of epileren in plaats van scheren. Omdat het haarzakje ook uitgetrokken wordt zal je een paar weken voort kunnen met gladde benen. Er bestaan genoeg epilators die je ook kan gebruiken onder de douche.

Ciao gezichtshaar 
We vallen meteen met de deur in huis, jezelf scheren in je gezicht is niet slim. Dat haren van scheren dikker terug groeien is een fabel, maar omdat de ‘gesleten’ (en dus dunne puntige) haren plat afgesneden worden lijken ze dat wel. Haren harsen of bleken hoeft niet zo vaak als scheren en geeft een veel mooier resultaat. Bleek voor gezichtshaar is te koop bij de drogisterij.

ongewenst haar

Weg met dat armhaar 
Het scheren van armhaar is niet aan te raden. Stoppels die dan terug groeien voelen niet lekker aan. Wanneer je de haren op je armen toch te vervelend en opvallend vindt, probeer ze dan eens te blonderen. Lichte haren vallen minder op en armhaar blonderen is makkelijk zelf te doen.

Ophoepelen okselhaar
Behaarde oksels ervaren de meeste vrouwen als zeer onprettig. Scheren is snel en makkelijk maar laat bij veel vrouwen wel stoppels achter. Oksels epileren is de eerste keer pijnlijk maar wordt al snel pijnloos omdat er minder haren in één keer uitgetrokken worden. Uiteindelijk is één keer per week epileren genoeg voor zachte oksels die er uitzien zoals de reclame.

ongewenst haar

Hallo epilator!
Oké, zo’n epilator is handig, maar er zijn er zoveel te koop dat het moeilijk kiezen is. Redactrice Miranda gebruikt zelf de Silk Epil 7 van Braun en is er heel erg blij mee omdat hij ook onder de douche gebruikt kan worden. Ook zit er een scheersysteem op voor de haartjes die nog te kort zijn om geëpileerd te worden. De Silk Epil 7 is 89,- en is bij de V&D te koop. Let bij de aanschaf van een epilator in ieder geval goed op het feit of ook de kortere haartjes makkelijk meegenomen worden.

Q: Wat doe jij om van ongewenst haar af te komen?

Bron afbeelding 1, Bron afbeelding 2

2 reacties op “Hoe je eindelijk van al dat ongewenste haar afkomt”

Hoi beautiful4makeup,
Dat je dat niet durft is heel goed voor te stellen. Ook niet alle epilators zijn gemaakt voor de intieme(re) zones, zoals oksels. Let daarop als je besluit het toch eens te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.