Categorieën
Beauty Make-up

Hema wenkbrauwpotlood

Als ik een aantal jaren geleden weer ’s een beetje té enthousiast met het pincet in de weer was geweest gebruikte ik steevast een Hema wenkbrauwpotlood om de boel weer een beetje bij te tekenen. Toentertijd kocht ik de meeste make-upjes bij de Hema en waarom ook niet, het gros ervan heeft prima kwaliteit en de prijzen zijn natuurlijk lekker budget. Waarom heb ik dit wenkbrauwpotlood eigenlijk weer aan de kant gelegd?

Het Hema wenkbrauwpotlood is onder vele beautybloggers een favoriet budget item wat wel te begrijpen is met
een prijsje van slechts € 2,00 (eerder waren ze € 1,75 maar Hema heeft de prijs iets opgevoerd). De potloden zien er simpel, strak en classy uit, je ziet er in ieder geval niet vanaf dat ze maar € 2,00 kosten. Wat heel handig is en wat de meeste wenkbrauwpotloden niet hebben is het borsteltje aan het uiteinde van het potlood. Ik gebruik voor het borstelen/kammen van mijn wenkbrauwen eigenlijk altijd een oude uitgedroogde mascara, wat te vergelijken is met dit borsteltje. Het handige van dit potlood met dubbele functie is dat als je onderweg bent je met 1 product én een potlood én een borsteltje bij de hand hebt.

Het borsteltje lijkt op de foto misschien nogal hard, maar in werkelijkheid voelt hij lekker zacht aan en glijdt heel smooth door je wenkbrauwen.

Als je de dop van het potlood haalt komt echt een vlijmscherpe punt tevoorschijn, zoals het eigenlijk ook hoort! Ik denk dat dit echt de scherpste punt is die ik ooit bij een (wenkbrauw)potlood heb gezien, toen ik hem voor het swatchen over mijn hand haalde deed het gewoon bijna pijn! Begrijp me niet verkeerd, het is alleen maar een pluspunt want zo kun je je wenkbrauwen op een hele strakke en natuurlijke manier bijtekenen.

Ik heb zelf de zwarte (01) en donkerbruine (09) kleur, omdat ik van mezelf vrij donkere (bijna zwarte) wenkbrauwen heb. Meestal gebruik ik voor het bijtekenen van mijn wenkbrauwen een zwart én donkerbruin potlood, want met alleen zwart worden ze snel iets te donker en met alleen bruin iets te licht dus dan maar een combinatie van de twee. Naast deze 2 kleuren is er ook nog een lichtbruine kleur (11), die het meest geschikt is voor blondines.

Ik houd zelf niet van hele zwar(t)e bijgetekende wenkbrauwen dus ik zet ze minimaal aan, ook omdat ze van mezelf al vrij donker en aanwezig zijn. Ik kleur het begin van mijn wenkbrauwen meestal het meeste in en laat het uiteinde een beetje natuurlijk uitlopen, omdat je daar door de mindere hoeveelheid haartjes al gauw ziet wanneer je teveel potlood gebruikt. Ook een pluspunt van dit potlood is dat hij niet heel creamy is en dus niet gaat vlekken wanneer je per ongeluk je wenkbrauw aanraakt of even wat potlood wil verwijderen als je per ongeluk teveel hebt aangebracht.

De Hema wenkbrauwpotloden zijn in principe in alle filialen te verkrijgen voor € 2,00 per stuk.

By Sjanty vindt dit product:

6 reacties op “Hema wenkbrauwpotlood”

Ik heb zelf ook dit potlood en ben er erg tevreden over. Ik heb van mezelf onwijs lichte
wenkbrauwen, en met dit potlood zet ik ze aan maar het ziet er niet overdreven of nep uit.
Gewoon natuurlijk en het zijn ook mooie kleuren.

@Cynthia!
Dank voor je berichtje!
Misschien zullen er inderdaad nog wat meer verschillende ‘By Sjanty vindt…’ webbies bij moeten komen inderdaad, dat zal de tijd even moeten uitwijzen 🙂

Een vraag: hoe krijg je een goede punt aan het potlood? Elke keer als ik de punt wil slijpen, breekt die af. Is dan het potlood slecht (gevallen misschien?) Of is er een bepaalde truc om aan een gebruikt potlood een goede punt te krijgen???

Slijp je de punt van je wenkbrauwpotlood met een speciale puntenslijper voor make-up potloden? Wanneer je een normale puntenslijper gebruikt zal de punt namelijk heel gauw breken. Mocht je toevallig de make-up puntenslijper van Hema gebruiken zou ik eens een slijper van een ander merk als bijvoorbeeld Essence, Catrice of Etos proberen, want die van Hema doet heel vaak de punten van wenkbrauw- en oogpotloden e.d. afbreken.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.