Categorieën
Beauty Make-up

Hema Shimmering Face and Body Powder & Catrice ‘Welcome to Las Vegas’ Shimmer Powder

De winkels liggen inmiddels vol met sinterklaas- en kerstcadeaus en maken het ons bijna onmogelijk een keuze te maken uit het enorme aanbod. Op het gebied van feestelijke make-up collecties en producten hebben we dit jaar ook weer niets te klagen, er is genoeg. Toevallig heb ik op dit moment twee vergelijkbare producten liggen die met name erg leuk voor de Kerst zijn, namelijk een Shimmering Face and Body Powder van de Hema en de Shimmer Powder van Catrice. Beide producten heb ik ter vergelijking en voor het gemak in één artikel geplaatst!

Als eerste laat ik je de Shimmering Face and Body Powder uit de kerstcollectie van de Hema zien. Deze glitterende poeder komt niet in een gewoon potje of flesje, maar in de vorm van een ouderwetse verstuiver. De verstuivers hebben een langwerpige vorm en wanneer je daar in knijpt komt er een hoeveelheid glitterige poeder uit het flesje. Superleuk en staat ook lekker chique!

De Shimmering Face and Body Powder is er in twee varianten: een gouden en zilveren. Doordat de flesjes transparant zijn kun je in één oogopslag zien welke goud en welke zilver is en ook de kleur van de verstuiver is hier op aangepast. De flesjes bevatten aardig wat poeder, maar liefst 11 gram. Om de verstuiver te kunnen gebruiken moet je eerst de zwarte dop en een beschermend dopje dat voor de verstuiver zelf zit verwijderen, dan kun je in de verstuiver drukken en zul je er poeder uit zien komen. Kijk wel uit dat je niet te hard en niet teveel achter elkaar in de verstuiver knijpt (zoals ik natuurlijk weer deed), want dan zit jij én alles om je heen onder de glitters, zoals bij mij nu het geval is. Een beetje onhandig is dat het zwarte dopje niet echt vastzit wanneer je deze op het flesje doet en er daardoor alsnog overal poeder en glitters terecht kan komen.

Wanneer je lichtjes in de verstuiver knijpt geven beide flesjes een (wat muf ruikende) poederachtige substantie met een grote hoeveelheid kleine glittertjes. Op zich is op je huid nog wel verschil te zien tussen goud en zilver, maar op onderstaande foto’s lijken ze door de lichtinval allebei goud.

Het effect van deze Shimmering Powder is heel mooi, helemaal wanneer het donker is en je aan alle kanten glinstert. Leuk om jezelf mee te besprenkelen tijdens Kerst en/of Oud en Nieuw! De flesjes zijn met 8 euro per stuk wel wat duurder dan de gemiddelde Hema producten, maar daar krijg je dan wel een chique flesje met mooie inhoud voor terug.

Dan de Shimmer Powder uit de Welcome to Las Vegas collectie van Catrice, een product dat natuurlijk perfect bij dit thema aansluit. Net als die van Hema variant komt ook deze in de vorm van een verstuiver, maar is wel een stukje kleiner van formaat en bevat ‘slechts’ 5 gram.

Handig aan dit flesje van Catrice is dat het een transparant dopje heeft waardoor er niet per ongeluk wat van de poeder kan ontsnappen, deze is handiger dan die de loszittende zwarte dopjes van Hema. De verstuiver werkt hetzelfde als die van Hema, wanneer je er zachtjes in knijpt sprayt het wat poeder met kleine, subtiele gouden glittertjes. Overigens moet je in deze verstuiver wel iets meer knijpen dan die van Hema, het duurt langer voor er iets uitkomt.

Deze Shimmer Powder heeft echt zo’n poederig luchtje waar je wel een beetje van moet houden, maar gelukkig verdwijnt deze zodra je het op je huid hebt gesprayed. De Shimmer Powder uit de Catrice Welcome to Las Vegas collectie is nu voor € 4,99 te koop bij Kruidvat.

 Na beide Shimmer Powders te hebben getest heb ik eigenlijk niet echt een favoriet, ik vind ze allebei erg leuk. Wel is die van de Hema voor een kluns als ik wat onhandig doordat de dopjes het flesje niet helemaal goed afsluiten en is de Catrice variant iets veiliger doordat die niet meteen heel veel poeder en glitters sprayt. Als je kijkt naar de hoeveelheid poeder die de flesjes bevatten en wat je ervoor betaalt zijn die van Hema wat voordeliger. Qua hoeveelheid poeder en glitters zijn ze eigenlijk gelijk, ze geven allebei veel mooie, subtiele glittertjes.

Q: Wat vind jij van deze shimmer powders met de verstuivers?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

12 reacties op “Hema Shimmering Face and Body Powder & Catrice ‘Welcome to Las Vegas’ Shimmer Powder”

Toen ik op een blog een review zag van die van de Hema dacht ik: ‘WOW, die móet ik hebben’. Maar elke keer als ik bij de Hema kwam waren ze uitverkocht, dus heb ik er vandaag de dag nogsteeds geen. Maar, toen ik afgelopen dinsdag de kruidvat folder binnen kreeg, en die van Catrice zag, wist ik dat ik die van de Hema niet meer hoefde, ook omdat je zoveel glitter nooit opmaakt, en het gewoon best duur is.
Dus de eerst volgende keer dat ik een Kruidvat binnen loop neem ik die van Catrice mee!

Ha! Perfect zo’n review van deze producten! Ik heb met beide in m’n handen gestaan, die van Catrice is hier inmiddels uitverkocht en die van de Hema vond ik eigenlijk te duur. Bedacht me later dat ik thuis ook nog een shimmer potje heb van Pupa en ondanks dat dat geen spray is, geeft t wel hetzelfde effect.

Ik heb een paar jaar geleden de shimmery powder van the body shop gekocht, waar ik eigenlijk niet tevreden van ben. Ik moet het aanbrengen met een watje omdat ik anders écht die glitters niet van mijn handen krijg. Dit is goedkoper én ziet er qua werking beter uit! Dankje voor het artikel! 🙂

Ik heb die van Catrice vandaag gekocht en ik was helemaal verkocht! Zo ontzettend cute dat flesje, alleen die was al de 4.99 waard!
Toen ik hem goed in mijn handen hield (omdat het de laatste was) kwamen er zelfs mensen naar mij toe, vragend waar ik die vandaan had & het meisje achter de kassa vond hem ook geweldig!
Wat ik er zelf van vind? Super leuk! Lekker geurtje en mooie subtiele glitter, waardoor je niet gelijk op een discobal lijkt! Ik ga hem zeker opdoen met kerst, enne.. Als ik hem óóit op krijg, het flesje blijft op mijn kaptafel staan! 😉
Dit is een aanrader meiden!

Ps, onwijs leuk review! :mrgreen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.