Categorieën
Beauty Make-up

HEMA Mattifier Gel

De laatste tijd heeft Hema een aantal nieuwe producten aan haar assortiment toegevoegd waarmee je voor niet al teveel geld toch relatief goede producten hebt, zoals bijvoorbeeld deze budget brush. Onlangs liep ik tegen de Mattifier Gel aan en besloot deze eens uit te testen!

De Mattifier Gel is een primer op siliconenbasis en lijkt een beetje op de Gosh Velvet Touch Foundation Primer. De primer komt in een rond potje met een doorzichtige onderkant en zwarte dop met bovenop de naam van het product en Hema. Simpel, maar strak. Op de onderkant is te lezen dat de gel je huid zijdezacht maakt, een matte finish geeft en dat het potje 10 gram bevat.

Het is niet heel handig dat deze primer in een potje en niet in een tube of pompje komt, want én het doseert niet zo handig én het is niet heel hygienisch omdat je er steeds met je vingers in moet. Ter bescherming zit over de gel nog een wit plastic beschermkapje, maar het nadeel daarvan is dat daar meteen een heel wat gel aan hangt en als deze uit je handen valt of als je het ergens even neerlegt zit alles meteen onder de gel, wat behalve vervelend ook een beetje zonde is.

De primer zelf is doorzichtig en voelt behoorlijk zacht en een beetje glibberig aan. Het is de bedoeling dat deze gel grove poriën voor het oog een beetje verdoezelt en daarmee een gladde ondergrond geeft voor foundation en zorgt dat deze langer en beter blijft zitten. Ook zou deze primer ervoor moeten zorgen dat je huid minder (snel) glimt en langer mat blijft.

Op onderstaande foto zie je wat van de gel op mijn huid, maar dit bleek wel wat veel. Meteen nog een nadeel van deze primer in een potje is dat je al snel teveel gebruikt. De gel is namelijk vrij dun van structuur en makkelijk te verdelen en uit te smeren, dus je hebt per keer maar een klein beetje nodig.

Eerlijk gezegd had ik al meteen wel mijn bedenkingen bij deze primer, omdat hij vrij vettig aanvoelt en dat met mijn vrij vettige huid meestal niet zo’n goede combinatie is. Ik vond de Gosh Velvet Touch Foundation Primer ook niet zo’n succes en ook over deze van Hema ben ik niet bijster enthousiast. Ik zie eerlijk gezegd niet heel veel verschil qua glimmen en matheid als ik deze primer gebruik en bovendien vind ik het sowieso niet zo’n fijn om dit product op mijn gevoelige gezichtshuid aan te brengen. Ik lees overal een beetje gemengde verhalen over deze Mattifier Gel en misschien zal hij voor sommige meiden prima werken, maar ik denk niet dat ik deze echt zal gaan gebruiken.

By Sjanty vindt dit product:

 De Mattifier Gel is voor € 4,50 verkrijgbaar bij Hema.

6 reacties op “HEMA Mattifier Gel”

ja , ik heb het ongeveer 3 weken geleden aangeschaft, het is egt heel fijn en niet zo vettig maar omdat ik een hele vete huid hebt gaat mijn huid erg glimmen na een aantal uren maar ik raad het egt aan voor mensen met een normale en drogehuid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.