Categorieën
Beauty Make-up

Glitter Eyes by Gérard Brinard

Dit hele leuke kitje spotte ik een tijdje terug op een verstopt plekje op de DA drogist make-up afdeling. Ik had geen idee van welk merk dit kitje was, ik dacht in eerste instantie van het DA merk zelf, maar toen ik op de achterkant keek zag ik Gérard Brinard, Design Paris staan. Ik ben deze beste man waar ik nog nooit van had gehoord meteen even gaan Googelen en zag dat het merk heel veel leuke en vooral niet heel dure make-upjes in het assortiment heeft. Ik heb in ieder geval het schattige ‘Glitter Eyes’ kitje geprobeerd, lees snel verder of het me beviel of niet!

Ik als sucker voor dark & dramatic eyes kon deze weer niet laten liggen natuurlijk. Dat ik al een overdosis aan donkergrijze oogschaduw en smokey/glittereye kitjes heb vergeten we voor het gemak maar even.
Het kitje kostte me € 9,95 en bevat 4 kleuren oogschaduw (+ klein applicatortje), een zilveren metallic glitter eyeliner en een kleine mascara. Ik vond de oogschaduwkleuren er zo op het blote oog al heel mooi uitzien en kon dan ook niet wachten ze te swatchen en op mijn ogen te zien.

Heel handig en leuk is de beschrijving hoe je de producten moet/kunt aanbrengen aan de linkerkant van het kitje, waar ook nog een spiegeltje boven zit. De stappen zijn heel duidelijk omschreven en om het je helemaal makkelijk te maken zijn de stappen en producten ook nog eens genummerd.

Toen ik de oogschaduws ging swatchen werd ik helemaal blij van de pigmentatie ervan, die is echt prima! Er komt met 1 veegje door de oogschaduw al enorm veel vanaf en het is lekker los van textuur en vrij poederig (maar ook weer niet tè!), wat ik altijd heel fijn vind werken. Als je de oogschaduw aanbrengt heb je wel heel snel fall-out, dus zorg dat je je waaierkwast bij de hand hebt.
Voor de kleur nummer ‘1’ heb ik wel een stuk of 5 keer met mijn vinger door de oogschaduw moeten gaan om hem voor de foto enigszins zichtbaar te krijgen, maar dat ligt natuurlijk puur aan de lichte huidskleurige tint. De oogschaduws nummer 2, 3 en 4 hebben allemaal een klein glittertje, wat op je ogen een heel leuk effect geeft. De naam van het kitje ‘Glitter Eyes’ is in ieder geval terecht!

De metallic zilvergrijze glitter eyeliner is natuurlijk de kers op de taart bij een echte glitter eye look. De eyeliner is prima in gebruik, ik heb er eigenlijk niets op aan te merken. Wat ik zelf altijd een beetje lastig vind zijn die inimienie kleine eyeliner-kwastjes waar je dan een strak lijntje mee moet zien te zetten. Ook bij deze schoot er wel eens wat van de eyeliner op mijn wimpers, maar ach bij zo’n glitter en glamour look valt dat niet zo op!

Met de mini-mascara is op zich niets mis, maar ik heb na het een eerlijke kans te hebben gegeven toch mijn oude vertrouwde Rimmel tevoorschijn gehaald. Ik vind het gewoon niet heel handig met zo’n klein dingetje en het resultaat wordt toch niet zo volumineus als met de Rimmel, wat ik toch wel bij zo’n look vind horen!


Conclusie
Ik vind het echt een heel erg leuk kitje, het werkt heel fijn en is van goede kwaliteit. Eventueel kun je de kleurtjes ook afwisselen met eigen oogschaduwproducten, je kunt er alle kanten mee uit!
De producten van Gérard Brinard zijn onder andere te verkrijgen bij DA, Pour Vous en Douglas. De kans is groot dat ik binnenkort eens op onderzoek uit ga wat dit merk nog meer te bieden heeft!

Ik heb de oogschaduw niet te ver naar buiten laten uitlopen en de look niet té dramatic gemaakt aangezien het overdag is. En arrghh, zijn die wimpers toch weer aan elkaar geplakt!

3 reacties op “Glitter Eyes by Gérard Brinard”

ik vroeg me af waar de glitter eyeliner te koop is.
ik heb hem in limburg gekocht bij drogisterij danielle maar zij koopt hem niet meer in om dat niet alle kleurn gang baar zijn.
nu is mijn vraag kan ik de eyeliner ook online bestellen????
mvg claudia bosch

Hoi Claudia,

Misschien zou je het nog eens bij wat Douglas filialen kunnen proberen/vragen? Ik heb helaas geen online punt kunnen vinden waar je de glitter eyeliner kunt kopen.
Eventueel mag je die van mij wel voor een prikkie overnemen, hoor… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.