Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Gebruik zonnebrandcrème: hoe doe je het nou goed?

Magazine? Check. Fles ijskoud water? Check. Handdoek? Check. Bikini? Check. Ja, en dan nog eentje die zeker een check verdient: zonnebrandcrème. Volgens een onderzoek van onderzoek van Drogisterij.net is het namelijk slechts gesteld met onze smeerskills en dat is best wel een beetje schrikbarend te noemen. Maar liefst één op de vijf Nederlandse vakantiegangers verbrandt door te lang onbeschermd in de zon te verblijven en dat komt omdat we simpelweg te weinig smeren.

Volgens het onderzoek is de kans op verbranding dit jaar sowieso groter omdat onze huid vanwege het slechte weer in het voorjaar nog niet echt aan het zonlicht heeft kunnen wennen waardoor er nog geen bescherming is opgebouwd. Als je je daarnaast zoals één derde ook nog eens te weinig insmeert (maximaal 1 keer per dag) of zoals 10% van de vakantiegangers helemaal niet om maar koste wat kost een ‘lekker’ bruin tintje te krijgen is het zo gebeurd.

Het is trouwens een misvatting te denken dat je met een hoge factor goed beschermt bent. Je kunt je namelijk braaf insmeren met factor 50 maar als je dat slechts één keer per dag doet zet het nog geen zoden aan de dijk, drie tot vier keer per dag is toch wel minimaal.

large (1)Het is zeker goed om deze smeerrichtlijnen in acht te nemen, want het aantal mensen met huidkanker neemt de laatste 10 jaar schrikbarend toe en is gestegen van 15.000 naar 45.000 per jaar. Wees dus gewaarschuwd!

Bron foto’s

Q: Smeer jij jezelf altijd goed en meerdere keren per dag in?

12 reacties op “Gebruik zonnebrandcrème: hoe doe je het nou goed?”

Ik probeer mijzelf er zo goed mogelijk aan te herinneren, maar het is iets wat je snel vergeet na de eerste keer insmeren. Ik probeer er aan te denken en ben laatst dus ook door mijn eigen stommiteit best rood geworden. Nu begint het kleurtje redelijk te komen. xxx

Ik houd er ook niet zo van om te bakken in de zon. Kan gewoon niet goed voor je zijn. Ik smeer lekker mijn factor 50 op en zit lekker met een tijdschrift je in de schaduw.. af en toe zoek ik even de zon op maar zeker geen hele dagen. Goed dat je dit weer onder de aandacht brengt!

Ik smeer me elke 2 uur in met factor 30 en op mn gezicht/schouders/decollete met 50.
Ik heb rood haar dus moet me zelf goed beschermen, maar ik ben proud to say: ik ben in ruim 3 jaar niet meer verbrand!

Zelf verbrand ik niet zo snel, maar toch smeer ik me altijd goed in, omdat ik bescherming van mijn huid erg belangrijk vind. Toch merk ik dat ook ik weleens vergeet regelmatig te smeren als ik een dagje op pad ben en niet doelbewust ga ‘zonnen’.

Sommige mensen smeren zich in en verbranden alsnog, ik snap ook niet waarom die mensen uberhaupt in de zon gaan… Ze weten het toch? Ik smeer me 1 tot 2 keer per dag in, met factor 20 of 30. Maar sowieso blijf ik niet te lang in de zon en verbrand ik niet.

Verbrand de laatste paar jaar bijna niet meer. Ik smeer me best vaak in op een dag en ook wel vaak genoeg. Vergeet helaas vergeet ik altijd wel iets. Zoals de randjes bij mijn bikini of een stukje voet of iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.