Categorieën
Beauty Make-up

Essence You Rock oogschaduwpalette

De zomer is het seizoen waarin Nederland bol staat van de muziekfestivals en zullen veel meiden te vinden zijn op evenementen als Pinkpop, Parkpop, Lowlands en noem maar op. Natuurlijk wil je er dan wel op je leukst uitzien en zeker wanneer je veel of meerdere dagen weg bent en regelmatig één en ander wil bijwerken wil je liever geen enorme hutkoffer vol make-up met je meeslepen. Essence snapt dat en komt deze zomer daarom met een heel handige limited edition collectie die speciaal ontworpen is voor alle rockchicks die de festivals afstruinen!

Essence heeft met je meegedacht zodat je geen vier verschillende oogschaduwpalettes, oogpotloodjes en kwasten hoeft mee te sjouwen en komt met een leuk oogschaduwpalettje waar maar liefst zes poeder oogschaduws in zitten. Naast de oogschaduws is het palette ook voorzien van een spiegeltje, een tweezijdig applicatortje en een klein oogpotloodje.

Het doosje is heel compact en ziet er leuk uit met zachte blauwe, gele en paarse pastelkleurtjes en in de rockchick stijl een koptelefoon en gitaren op de voorkant en een rijtje doodshoofdjes aan de binnenkant van het palette. Nu is het hele rockchick idee met doodshoofdjes en alles niet helemaal mijn stijl, maar toch kan ik het uiterlijk van dit palette best waarderen.
Het palettje heeft de toepasselijke naam 01 Rock Chick’s palette meegekregen.Wanneer je het palettje opent zit er een bescherm plasticje over de oogschaduws heen die je er voor gebruik af kunt halen en weg kunt gooien of er gewoon overheen kunt laten zitten. Dit is misschien wel slim, aangezien dit poederoogschaduws zijn en deze snel een beetje een beetje kruimelen en het daardoor snel een rommeltje in het palette kan worden.

Het oogschaduwpalettje bevat op de bovenste rij een lichtblauwe, crèmeachtige en lichtbruine oogschaduw en op de onderste rij een donkerbruine, paarse en roze kleur. Het zijn leuke hippe, bruikbare kleurtjes waarmee je zowel zachte en lieve als wat hardere looks mee kunt maken. Tussen de oogschaduws in vind je in het midden van het doosje het tweezijdige applicatortje en oogpotloodje die je er door middel van een lintje uit kunt wippen. Dit hele idee en uiterlijk zal veel mensen misschien meteen aan de Urban Decay palettes doen denken, die hebben deze opbouw ook.

Wat veel merken tegenwoordig doen is op de achterkant van een palette een instructie zetten hoe je de oogschaduws kunt aanbrengen en dat heeft ook dit palette. Natuurlijk kun je je creativiteit de vrije loop laten en helemaal zelf weten in welke kleurcombinaties en heftigheid je een look maakt maar het is toch handig een paar suggesties te krijgen, vooral als je nog een beetje onwennig bent op het gebied van make-up en oogschaduw.

Naast in tekst zijn de twee ooglooks ook in getekende afbeeldingen weergegeven met daarbij de bijbehorende nummers van de stappen die je moet/kunt doorlopen.

Dan de oogschaduws, die zien er in het palette in ieder geval heel veelbelovend uit en aangezien de kwaliteit van de Essence oogschaduws sinds de update nog wat beter is geworden was ik erg benieuwd. Essence noemt het zelf al poederoogschaduws en dat zijn ze ook duidelijk. Je ziet met het blote oog al dat ze best poederig en los van structuur zijn, maar dit kan ook juist heel fijn werken doordat ze dan vaak veel kleur afgeven. Hieronder zie je de kleurtjes van wat dichterbij.

Zoals je kunt zien hebben alle oogschaduws een beetje een glanzende finish en bevatten het donkerbruine en paarse kleurtje een klein glittertje, wat overigens op de swatches niet héél duidelijk te zien is en overkomt. De oogschaduws voelen echt heel fijn zijdezacht aan en geven met één keer erdoorheen te gaan meteen al behoorlijk wat kleur af, dus dat is positief! Ook bij het aanbrengen op de ogen zijn de kleurtjes prima al zou ik wel adviseren een oogschaduwbasis onder e oogschaduws aan te brengen, dan worden ze nog net wat intenser en duidelijker. Zoals ik al had verwacht geven deze oogschaduwtjes wel wat fall-out, maar niet overdreven veel.De lichtblauwe, crèmekleurige en roze zijn natuurlijk vrij lichte kleurtjes dus die zijn iets minder duidelijk te zien, maar  zijn op zich ook voldoende gepigmenteerd.

Dan het tweezijdige applicatortje, ik heb met die dingen eigenlijk altijd direct zoiets van ‘die gebruik ik toch niet, dus hup weg ermee’, maar met het idee van zo’n alles-in-één palette mag deze natuurlijk ook niet ontbreken. In vergelijking met applicators die ik in andere palettes heb gezien is deze vrij groot en stevig en bevat dus aan de ene kant het beroemde én beruchte sponsapllicatortje en aan de andere kant een klein kwastje. Het kwastje is vrij lang en een beetje rond afgesneden en voelt heel zacht en soepel aan, waarmee je bij gebrek aan een echte kwast op zich prima oogschaduw kunt aanbrengen.

Ook zit er nog een leuk zwart mini-oogpotloodje in het palette zodat je je ogen voor een echt  rockchick-effect wat donkerder aan kunt zetten. Het potloodje ziet er een beetje uit zoals alle gemiddelde zwarte oogpotloodjes met in het midden in het blauw het Essence ‘You Rock’ logo met twee gitaartjes erbij. Is in ieder geval duidelijk dat dit potloodje in dit palette thuishoort!

Wanneer je de dop van het potloodje afhaalt zie je meteen een vrij scherpe punt tevoorschijn komen die een lekkere zachte en intens zwarte kleur afgeeft. Prima!

Het is al met al een heel handig en compact palette van prima kwaliteit wat zeker voor de meiden de komende zomer veel op pad gaan een welkome aanvulling op hun stash zal zijn. Als je ziet dat je voor de € 3,99 die dit palette maar kost 6 kleine oogschaduwtjes, een tweezijdig applicatortje en een mini-oogpotloodje krijgt is dat natuurlijk geen geld.

By Sjanty vindt dit product:

Het Essence ‘You Rock’ oogschaduwpalette is in mei en juni 2011 voor € 3,99 verkrijgbaar bij Kruidvat.

11 reacties op “Essence You Rock oogschaduwpalette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.