Categorieën
Beauty Make-up

Essence Get BIG! Lashes mascara’s

Wat betreft mascara gaan wij dames allemaal massaal op zoek naar diegene die je extreem lange, volumineuze en mooi gekrulde wimpers geeft. Essence weet dat en komt daarom deze maand met een nieuwe collectie volumemascara’s die de naam Get BIG! Lashes draagt. Deze mascara’s zouden een nieuwe formule en innovatieve megaborstels moeten hebben en daarmee aan de drie belangrijkste eisen van ons moeten voldoen!

De Get BIG! Lashes collectie bevat 3 mascara’s: de Volume Boost, Volume Boost Waterproof en de Volume Curl. Alledrie deze mascara’s hebben een fors en breed formaat en stuk voor stuk een eigen belofte. De Volume Boost is zwart van kleur en moet je wimpers volume, volume en nog eens volume geven. De mascara bevat diepzwarte pigmenten waarmee je dramatische en spectaculaire wimpers kunt creëren en de kammetjes van de megaborstel moeten zelfs de kleinste wimperhaartjes mee pakken, waardoor iedere wimper wordt bedekt met een laagje mascara zonder aan elkaar te gaan plakken.

De Volume Boost Waterproof mascara is kobaltblauw en moet volgens Essence én volume geven én dankzij het feit dat hij waterproof is met gemak een zielige film, tranen van geluk, een flinke work-out of een duik in het zwembad overleven.

Als laatste de Volume Curl mascara, die zilverkleurig van huls is en indrukwekkend volume en mooi gekrulde wimpers moet geven. Deze mascara heeft een speciaal, gebogen en flexibel borsteltje waarmee de wimpers van de aanzet tot het uiteinde worden gekruld.

De mascaras hebben alledrie een verschillend borsteltje, waarbij die van de blauwe het grootste is. Deze is vrij langwerpig, breed, loopt een beetje spits af en de (vele) haartjes ervan staan heel dicht op elkaar.

Het borsteltje van de zwarte Volume Boost is een slagje kleiner dan die van de waterproof versie en ook heeft het minder kammetjes en staan deze verder uit elkaar.

De grijze Volume Curl heeft een borsteltje met een kniekje erin en moet daarmee je wimpers makkelijk van de aanzet tot het einde van een laagje mascara voorzien. Ook dit borsteltje heeft redelijk veel kammetjes die vrij dicht op elkaar zitten.

Allereerst heb ik de blauwe Volume Boost Waterproof mascara op mijn wimpers aangebracht. Om maar meteen to the point te komen: de enorme borstel vind ik niet perse heel fijn werken, doordat de kammetjes vrij dicht op elkaar staan neemt hij behoorlijk wat mascara op en komt er snel teveel op je wimpers en ook is hij wat lomp in gebruik. Toch heb ik de mascara met een beetje beleid best netjes op mijn wimpers gekregen en geeft deze Volume Boost Waterproof uiteindelijk best een prima resultaat, maar ik vind ‘m mijn wimpers vooral lengte en niet zozeer volume geven. Het is inderdaad wel te merken dat deze waterproof is, want het is best even boenen om ‘m van je ogen te krijgen.

Vervolgens de zwarte Volume Boost mascara, die je wimpers dus ook volume moet geven. Ik vind het borsteltje van deze mascara al fijner dan die van de waterproof versie, hij is ook wel groot maar iets minder overdreven dan die van de blauwe. Het eindresultaat van deze zwarte vind ik echter niet zo geweldig, het geeft m’n wimpers op zich wel volume maar maakt er helaas ook een beetje dikke, klonterige spinnenpoten van, zoals je op de foto’s kunt zien.

Tenslotte de grijze Volume Curl mascara, die het meeste indruk op me heeft gemaakt. Het gekniekte borsteltje brengt heel fijn aan, geeft niet van die hele dikke klonten op mijn wimpers, separeert ze mooi en ze krijgen ook nog eens lengte en krul!

Mijn eindoordeel over deze drie mascara’s na het testen ervan is dat ze me op zich niet tegenvallen, vooral de Volume Curl vind ik erg fijn en een mooi resultaat geven. Het is jammer dat de borstel van de Volume Boost Waterproof mascara nogal lomp is en dat de Volume Boost m’n wimpers nogal zwaar en plakkerig maakt. Een grote borstel betekent dus niet per definitie meer volume.

Pluspunten
Breed formaat van huls en dop mascara houdt lekker vast
De Volume Curl mascara heeft een heel fijn borsteltje
Volume Boost Waterproof mascara is inderdaad waterproof
Volume Curl separeert mijn wimpers mooi én geeft ze lengte en krul
Mascara’s hebben lekker budget prijsje!

Minpunten
Borstel Volume Boost Waterproof mascara is wel erg groot en werkt niet héel fijn
Volume Boost mascara doet mijn wimpers aan elkaar plakken en maakt ze een beetje zwaar en klonterig
Uiterlijk mascara’s is een tikkeltje saai

De Essence Volume Boost Waterproof is voor € 2,49 en de Volume Boost en Volume Curl zijn voor € 2,29 verkrijgbaar bij Kruidvat.
Let op! Tot en met 26 februari a.s. geldt bij Kruidvat 2+1 gratis op deze Essence Get BIG! Lashes mascara’s!

Q: Wat vind jij zo op het eerste gezicht van deze nieuwe mascara’s? Iets voor jou of sla je ze over?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

24 reacties op “Essence Get BIG! Lashes mascara’s”

Hmm, had ik toch die Curl mascara moeten kopen. Ik heb de Volume Boost gekocht, maar overigens nog niet uitgeprobeerd, er is deze week zo’n actie met 3e gratis maar ik koop altijd maar 1 macara tegelijk omdat ik anders de laatste weg kan gooien tegen de tijd dat ik eraan toe ben die te gaan gebruiken.

Ik vind de volume curl erg goed en gebruik deze al maanden! Hierbij moet wel worden gezegd dat ie na een tijdje wat ‘indroogt’ en dan is het effect ook mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.