Categorieën
Beauty Make-up

Essence Colour & Shine eyeshadows

De merken Catrice en Essence hebben eigenlijk best wel veel met elkaar gemeen: ze zijn allebei lekker budget, over het algemeen van goede kwaliteit, hebben een groot assortiment, zijn beiden verkrijgbaar bij Kruidvat en hebben daarnaast ook nog een aantal producten die best een beetje op elkaar lijken, zoals de Intensif’EYE Wet & Dry Shadows van Catrice en de Colour & shine eyeshadows van Essence, allebei gebakken oogschaduws met een marmeren motiefje die zowel droog als vochtig te gebruiken zijn. De Catrice Intensif’EYE Wet & Dry Shadows heb ik onlangs al laten zien, dus nu is het de hoogste tijd voor de (nieuwe) Essence Colour & shine eyeshadows!

Volgens Essence hebben de gebakken Colour & shine oogschaduws een zijdezachte poederstructuur en dankzij een hoog gehalte parelmoerpigmenten intense en diepe kleuren. Sinds februari zijn deze oogschaduws verkrijgbaar in twee nieuwe en daarmee in totaal negen kleuren: 01 Fabulous, 02 Stage beauty, 03 Wear it!, 07 Blue moon, 08 Joyride to jupiter, 11 Mercurios, 12 Milky way, 13 Jungle fever en 14 Divas love drama. Van de 9 varianten zie je in dit artikel de 4 kleurtjes: 01 Fabulous, 02 Stage beauty en de nieuwe 13 Jungle fever en 14 Divas love drama.

De oogschaduws komen in transparante, ronde doosjes van 1,5 gram per stuk met bolle bovenkant en hebben een mooie marmeren en zachte structuur. Zelf heb ik de 08 Joyride to jupiter al een tijdje en daarvan weet ik hoe geweldig gepigmenteerd deze gebakken oogschaduws zijn, helemaal wanneer je ze wat vochtig aanbrengt zijn de kleurtjes echt super intens.

Op de foto hierboven zie je de nieuwe 13 Jungle fever en 14 Divas love drama, twee werkelijk prachtig nieuwe tinten. Het is toch geweldig dat een budgetmerk als Essence met zulke mooie oogschaduwkleurtjes komt! De 13 Jungle fever heeft een combinatie van mosgroen en goud met een rood accent. 14 Divas love drama is prachtig intens paars met zwart en heeft lots of shimmers!

De 01 Fabulous en 02 Stage beauty zijn wat lichter van kleur: 01 Fabulous bestaat uit brons met a touch of gold en 02 Stage beauty is prachtig goud/koperkleurig.

Net als de Catrice Intensif’EYE Wet & Dry Shadows kun je ook deze Colour & shines zowel droog als nat gebruiken, waarbij ze vochtig aangebracht nog intenser van kleur en glans zullen zijn. Hieronder zie je de swatches van de oogschaduws!

Zoals je ziet geven de vochtig aangebrachte swatches een net wat intensievere kleur en meer glans en shimmers.

Stiekem vind ik de twee nieuwste Colour & shine aanwinsten het mooiste, vooral de paarse 14 Divas love drama is toch werkelijk gorgeous!

Essence heeft mij in ieder geval niet teleurgesteld met de (twee nieuwe) Colour & shine oogschaduws, ik vind ze echt zo leuk! Ze hebben prachtige, intense kleuren met een mooie glans en veel glittertjes, een mooi gebakken, marmeren motief, zijn zowel nat als vochtig aan te brengen en kosten slechts € 2,79 per stuk! Een klein nadeeltje is dat sommige oogschaduws wel een tikkeltje los van structuur zijn en snel wat fall-out geven, maar dat is een kwestie van je kwast goed aftikken voor het aanbrengen.

Pluspunten
Oogschaduws hebben hele mooie, intense kleuren en glans en glittertjes
Zijn zowel droog als vochtig aan te brengen en zijn vochtig nog intenser van kleur
Zijn uitstekend gepigmenteerd en lekker zacht
Kosten slechts € 2,79 per stuk

Minpunten
Hebben ietwat korrelige structuur en geven daardoor wat fall-out
Zijn voor zover ik weet alleen verkrijgbaar bij de Kruidvat filialen met een uitgebreid Essence schap

De Essence Colour & shine eyeshadows zijn voor € 2,79 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat filialen met een uitgebreid Essence schap. Een overzicht van deze filialen vind je hier.

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

24 reacties op “Essence Colour & Shine eyeshadows”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.