Categorieën
Beauty Haar

Dove Intense Repair lijn

Door Alette – Eerder schreef ik al over de Split Ends Rescue haarverzorgingslijn van Dove en vandaag neem ik het zusje, de Intens Repair lijn, onder de loep. Benieuwd of ik over deze lijn net zo te spreken ben als over de Split Ends Rescue? Lees dan snel verder!

De Intense Repair lijn is, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld voor beschadigd haar. In totaal zijn er zes producten uitgebracht die zich ‘Intense Repair’ mogen noemen; een shampoo, twee soorten conditioner, leave-in conditioner, masker en een 60 seconden treatment shot. Ik ben benieuwd!

Laten we weer beginnen bij het begin: de shampoo. De subtiele Dove geur vind ik altijd lekker om te ruiken en gelukkig is het ook deze keer geen teleurstelling. Het goedje heeft een witte kleur met paarlemoer glans erover en de dikte is zoals normaal voor een shampoo. Tijdens het wassen van mijn haar gaat het enorm schuimen, wat echt heerlijk is. Er zit opnieuw SLS en SLES in verwerkt, wat ik liever niet zie in een shampoo, maar behalve dat is het een hartstikke prima shampoo.

Dan zijn er twee soorten conditioners om je wasbeurt mee af te sluiten. De hard plastic fles is voor normaal gebruik en de tube voor als je je haar iets intensiever wilt voeden. De kleur is wederom wit met een paarlemoer glans en opnieuw is de conditioner van een substantie die je verwacht. Bij beide producten merk ik dat ik het goed moet uitspoelen, mijn haar voelt meteen heel glad. Als mijn haar opdroogt, merk ik helaas dat mijn haar snel gaat hangen en wat volume mist. Jammer, want de glans die mijn haar heeft gekregen is wel erg mooi!

Het masker vind ik qua werking wel op de conditioners lijken, maar dan nog extremer. Mijn haar voelt na gebruik gevoed aan, ziet er prachtig glanzend uit, maar hangt een beetje zielig langs mijn gezicht. Verder wil ik nog een kleine opmerking maken over de verpakking. Een potje is sowieso al minder fijn, omdat de kwaliteit van werkzame stoffen snel achteruit gaat als het in aanraking komt met zuurstof en je er steeds met je handen in zit (niet hygiënisch i.v.m. bacteriën), maar onder de douche komt er ook nog eens water in. Aangezien veel bacteriën daar goed bij gedijen, wordt de kans op bederven groter. Jammer.

De 60 seconden treatment shot ziet er wat verpakking betreft een stuk beter uit! Een tube is al een stuk fijner dan een potje, al is een pompflacon eigenlijk het beste. Als ik het product uit de verpakking druk, doet het mij denken aan oogcrème. In gebruik vind ik het wel prettig spul, je hebt maar een klein beetje nodig voor een mooi resultaat. Bij dit maskertje heb ik er trouwens nog het minst last van dat mijn haar gaat hangen.

Tot slot is er nog deze leave-in conditioner. Tsjah, weet je wat het is? Ik snap gewoon nog niet zo goed wat ik met dit soort producten aan moet. Mijn haar klit nooit (echt niet, ook niet toen het lang was) en is vrij dun. Als ik er dan leave-in conditioner in spuit, heb ik altijd het idee dat het beetje volume dat ik in mijn haar heb ter plekke verdwijnt. Mocht je wel fan zijn van dergelijke producten, dan kan ik me voorstellen dat dit een fijne is. Mijn haar is meteen erg glad en het glanst na het opdrogen echt enorm.

Dove producten zijn op veel plaatsen te verkrijgen, zoals in de meeste drogisten of in supermarkten.

  • Intense Repair Shampoo 250 ml € 3,89
  • Intense Repair Intensieve Conditioner 180 ml € 4,99
  • Intense Repair Herstellend Masker 200 ml € 6,99
  • Intense Repair Conditioner 200 ml € 3,89
  • Intense Repair Conditioner Spray 200 ml € 4,49
  • Intense Repair 60 Seconds Treatment Shot 14 ml € 1,29

Conclusie: Na deze producten uitgebreid te hebben getest, is mijn conclusie dat er zowel positieve als negatieve punten te noemen zijn. Positief vind ik de mooie glans van mijn haar en hoe heerlijk zacht het na een wasbeurt aanvoelt. Negatief vind ik het totale gebrek aan volume na het gebruik van deze producten. Voor mijn droge haar zijn deze volle producten trouwens lekker, maar als je snel vet haar hebt zou ik deze lijn laten staan.

Liefs, Alette

11 reacties op “Dove Intense Repair lijn”

Klinkt erg goed! Ik probeer ook altijd producten voor droog/beschadigd haar te gebruiken, en deze lijken goed betaalbaar. Ik ga binnenkort eens kijken of ik ze vind als mijn huidige voorraad op dreigt te raken! Dankjewel voor de fijne review ^-^!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.