Categorieën
Beauty

Review Colgate Max White One Luminous

Door Alette – Ik denk dat ik nog nooit een tandpasta met zo’n lange naam heb gehad, haha! Deze Colgate Max White One Luminous tandpasta heb ik voor jullie getest en vandaag deel ik mijn bevindingen. Als ik heel eerlijk ben is dit artikel voor mij best moeilijk geweest om te maken, gezien ik op zijn zachtst gezegd niet heel tevreden ben met mijn tanden. Behalve een review is dit artikel dus ook een kleine persoonlijke overwinning.

Tandpasta in een doosje, dat voelt best luxe. Eenmaal uit het doosje gehaald blijft er een gewone tandpastatube over. Wel een met een klikdop, in plaats van een draaidop. Wat mij betreft een pluspunt, gezien een losse dop bij mij regelmatig op de grond belandt.

Als we Colgate moeten geloven, bevat deze tandpasta een speciale ‘smartfoam’ die in alle hoeken en gaten van je mond komt om je tanden overal mooi wit te maken. Er worden geen hoeken en gaatjes vergeten, die andere whitening tandpasta’s wel overslaan. Klinkt goed, nu nog waarmaken…

Als ik de tandpasta op mijn tandenborstel doe, ziet deze eruit als elke andere tandpasta. Wat mij betreft een plus, ik hoef geen rare goedjes in mijn mond. Eenmaal aan het poetsen gaat deze tandpasta inderdaad behoorlijk schuimen. Of dit nou anders of meer is dan met andere goed schuimende pasta’s weet ik niet, maar prettig vind ik het wel.

Ok, dan wordt het nu natuurlijk tijd voor de ‘voor’ en ‘na’ foto’s. Een tijdje heb ik dit moment weten te rekken, maar nu is het dan toch zo ver gekomen.

‘Voor’. Je kunt zien dat mijn tanden een best wel gele kleur hebben. Ook zitten er hier en daar extra verkleuringen en op de tand naast mijn voortanden zit juist een extra wit gekleurd vlekje.

‘Na’. Zelf heb ik het idee dat mijn tanden na twee weken twee keer per dag poetsen wel degelijk iets witter zijn dan voor het gebruik van Colgate. Dit is het beste te zien aan het stukje dat aan mijn tand is gezet op mijn rechter (voor de kijkers links) voortand. Dit kleurt natuurlijk niet mee en lijkt nu iets donkerder te zijn dan de rest van mijn tanden. Helaas vond mijn gevoelige tandvlees het gebruik van de whitening tandpasta niet zo leuk, want die is weer volop gaan ontsteken. Edit: ik heb door een genetische afwijking sneller kans op ontstoken tandvlees en parodontitis. Het kan dus heel goed zijn, dat dit vooral door mijn tandvlees komt en helemaal niks met de tandpasta te maken heeft.

Eindconclusie: Door met deze tandpasta te poetsen in plaats van met mijn gewone tandpasta zijn mijn tanden iets witter geworden. Het resultaat is niet spectaculair en als ik niet wist dat ik met een whitening tandpasta poetste was het me waarschijnlijk niet eens opgevallen. Toch ziet het er wat ‘frisser’ uit en ben ik blij met het resultaat. Zelf pakte ik echter toen de testperiode was afgelopen snel weer mijn oude vertrouwde pastaatje om mijn gehavende tandvlees tot rust te manen. Mocht je niet zulk gevoelig tandvlees hebben dan kan het zijn dat deze Colgate Max White One Luminous wel iets voor jou is.

Deze tandpasta kost €4,39 en is te koop op vele verkoopplaatsen, waaronder in de meeste supermarkten.

Liefs, Alette

  – Alette schrijft af en toe voor By Sjanty en daarnaast dagelijks op blissfulbeauty.nl –

29 reacties op “Review Colgate Max White One Luminous”

Hoi Alette, ik heb nu zelf ook deze tandpasta. Hiervoor waren mn tanden schaamtelijk gelig, en nu na 1,5 week zie ik een supergroot verschil, mn tanden zijn wat witter, ze stralen meer en mn tanden zijn mooier over t algemeen. Superblij met deze tandpasta.

Ik vind het effect goed zichtbaar (al was twee keer of geen keer lipstick misschien nog wat beter vergelijken) maar ik weet niet of dit nou echt een goede tandpasta is wat betreft beschermen voor gaatjes enzo… Misschien dat je dan een keer per dag met deze kan poetsen en een keer met je eigen voor best of both worlds. Hoe duur is ‘ie trouwens?

Ik moet zeggen dat ik te weinig kennis heb van tandpasta en tandheelkunde om daar iets zinnigs over te zeggen, maar jouw optie klinkt slim! En ohja, ik zal de prijs nog even toevoegen aan het bericht, thnx. (4,39)

Je tanden zijn inderdaad wat witter geworden! Je hebt trouwens een mooi gebit hoor, dus super dat je deze review hebt geschreven! Ik gebruik sinds kort een natuurlijke tandpasta met toevoeging van menthol. Daardoor worden mijn tanden ook witter, en er zit geen fluoride in (dat is giftig).

Ah dankjewel 🙂
En wat gek dat fluoride giftig is, dacht dat je dat als kind kreeg om extra sterke anden te krijgen. het is maar verwarrend om gezond te leven…

Fluoride begon als rattengif totdat er teveel van was en het goed voor de tanden bleek te zijn. Dus als je t niet doorslikt is het gezond en verstevigt het de tanden.

Uhm, de tandpasta is helemaal niet wit als hij uit de tube komt… Hij is blauw met kleine zilveren deeltjes erin. Ik gebruik hem nu al een maand of twee en vind hem erg fijn. Ik heb het idee dat gehavend tandvlees eerder komt door de manier van poetsen dan de tandpasta. Ik heb best gevoelig tandvlees, maar met deze tandpasta nergens last van.

Oh ja je hebt helemaal gelijk! Wat een flater, haha. Bedoelde meer dat ‘ie er in mijn beleving uit ziet als een gewone tandpasta.
Mijn manier van poetsen is goed (weet ik dankzij de tandarts en mondhygienist), maar ik heb gewoon erg snel last van ontstoken tandvlees. Fijn dat ‘ie jou goed bevalt. 🙂

Er is best wel iets verschil te zien. Zelf heb ik hele gevoelige tanden en tandvlees. Ik zou het daarom toch niet zo snel gebruiken. Al ben ik ook wel nieuwsgierig of ik zelf verschil zal zien.

Ik heb deze tandpasta niet eens opgebruikt maar weggegooid.
Smaak. Frisheid geen probleem, maar wat een geklieder op je badkamer overal blauwe stukjes.
Kop deze nooit weer.

Sorry hoor maar erger me echt aan de reacties, je tanden zijn helemaal niet witter! Als je een voor en een na foto maakt, moet je zorgen dat de foto’s identiek zijn en dus niet de ene MET lippenstift, en de andere ZONDER! Dom gezever hier

Oh ja en dan nog iets… De foto is van een andere angle=hoek genomen, dus ook ander licht.Klopt niks van! waardeloos! Je ziet het bijna niet maar de ene foto is van dichterbij dan de andere, en op de VOOR foto staat duidelijk een stukje van het begin van de onderkant van je neus, en op de na foto niet. If you do something, do it right!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.