Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Clinique 3-step Skin Care System

Een 3-stappenplan om je gezicht te verzorgen, hebben we dat niet eerder gezien? Jazeker wel, je ziet het steeds vaker. En daar zal heus wel een reden voor zijn. Misschien is het een trend, misschien niet, maar zulke systemen bevallen ons wel. Eens kijken of Clinique 3-step Skin Care System dezelfde wonderen verricht.

Clinique3-1

Het wordt aangeraden om Clinique Sonic System te gebruiken met het 3-stappenplan van het merk. Op de website Clinique kun je een huidanalyse test doen om erachter te komen wel huidtype je hebt en aan de hand hiervan wordt een 3-stappenplan voor je opgesteld. De uitkomst van de test van Femme Magazine’s Mariëlle was dat ze een vette huid heeft. Dit klonk ons wel heel onbekend in de oren, want voor zover wij weten heeft ze van kinds af aan al een extreem (maar echt extreeeem) droge huid. Nu kunnen er twee dingen gebeuren: of de test van Clinique werkt toch niet zo goed, of het resultaat is een eye opener.

Clinique3-2

Die eye opener bleef uit. We raden je aan om persoonlijk advies te prefereren, bijvoorbeeld in een parfumerie zoals ICI Paris of Douglas. Want het was vrij duidelijk dat het 3-stappenplan voor een vette huid niet aan Mariëlle besteed was. Haar huid bleef voor het oog (gelukkig) wel rustig, wat nogal wat zegt over de kwaliteit van de producten. Maar ze hield er wel een trekkerig en kriebelig gevoel in haar gezicht aan over.

Clinique3-5

Clinique3-3

Het is de bedoeling om het 3-stappenplan tweemaal per dag te gebruiken. Stap 1 is een Facial Soap voor een gecombineerde tot vette huid. Deze kun je aanbrengen op de Clinique Sonic System om de huid tijdens het reinigen ook nog te masseren. Als je dat systeem niet in huis hebt kun je de zeep met een ouderwets washandje of puur natuur met je handen aanbrengen. De zeep reinigt de huid grondig. Let op: het is geen make-up remouver, make-up verwijder je met producten die daar wel voor bedoeld zijn.

 

Clinique3-7

Stap twee is een Clarifying Lotion. Het is de bedoeling dat de lotion exfolieert, oftewel je dode huidcellen verwijdert en je huid helpt om de vernieuwing van huidcellen te stimuleren. Het zou goed kunnen dat het spul dit doet, van schilvering is in ieder geval geen sprake in de gebruiksperiode. Maar tijdens het gebruik wordt je haast al dronken, omdat er zoveel alcohol in de flacon lijkt te zitten. Wanneer we op zoek gaan naar de ingrediënten wordt dit bevestigd, alleen zien we niet in welke hoeveelheid.

Clinique3-6

Clinique3-4

We vervolgen het stappenplan met stap 3:Dramatically Different Moisturizing Gel waarvan we alleen de naam al prachtig vinden. De gel voelt niet heel gellerig aan. Het voelt eerder als een water-achtige crème. Het voelt fris, trekt snel in en maakt de huid zacht en glad.

De producten brachten geen schade aan de huid, de huid bleef mooi rustig, zacht en glad. Alleen voelde de huid ook kriebelig en trekkerig aan. We denken dat dit te wijten is aan het resultaat van de huidanalyse. We denken dat Mariëlle’s huid toch droog is, zoals haar altijd is verteld, en zoals ze altijd al heeft gemerkt. We denken echt dat deze producten een uitkomst kunnen zijn voor je huid, mits de producten voor het juiste huidtype zijn. Daarom zijn we ook erg benieuwd wat de uitkomst was geweest als Mariëlle de versie voor een droge huid had getest. Want daar heeft haar huid meer behoefte aan.

Zo’n 3-stappenplan introductie kit als wij gebruikten is verkrijgbaar voor €33,28, maar we zagen bij Douglas een aanbieding waar het voor maar €29,95 verkrijgbaar is.

Q: Hoe reinig jij je gezicht het liefste?

2 reacties op “Clinique 3-step Skin Care System”

Ik vind dit een fijn stappenplan en de prijs valt nog mee voor drie productjes! 🙂
Ik heb de DDM ook in een soort van cadeau/reisverpakking en die zit in een hard hulsel waar je amper iets uit krijgt, die tube van jullie lijkt me veel handiger! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.