Categorieën
Beauty Make-up

Budget kerstlook!

Zo’n anderhalve week voor Kerst begint bij iedereen een beetje de stress toe te slaan: wat moet ik aan, wat gaan we eten, wanneer gaan we al die boodschappen doen en wat moet ik in godsnaam met mijn make-up? Nu zat ik afgelopen week een beetje in mijn stash te graaien en zag dat ik heel wat feestelijke glitter & glamour budget make-upjes heb om een leuke en betaalbare kerstlook mee te maken!

Dit zijn alle producten die ik voor deze look gebruikt heb:

Essence Circus Circus longlasting eyeshadow  02 Raise the curtain for…
Catrice Welcome to Las Vegas duo lipgloss  C01 Lovely Sinner
Gosh mono eyeshadow  006 Black
Catrice Welcome to Las Vegas liquid liner  Drama Queen
Catrice Absolute Eye Colour Mono  090 Bring Me Frosted Cake
Etos Max Volume Hypo Allergeen mascara
Essence Stay All Day 16h concealer  20 Soft Beige
Catrice Skin Finish Compact Powder  030 Honey beige
Essence Circus Circus Highlighter Powder  01 It’s magic
Hema blushpalette kerstcollectie 2011

Als eerste heb ik wat van de Too Faced Shadow Insurance oogschaduwbasis op mijn oogleden aangebracht, maar in plaats hiervan zou je ook een wat goedkopere variant van Essence of Catrice kunnen gebruiken. Daarna heb ik de mooie gouden Essence longlasting oogschaduw uit de Circus Circus limited edition collectie erbij gepakt en hiervan met mijn vingertop een flinke laag van over mijn gehele ooglid aangebracht. Dit hoeft niet heel netjes, want straks ga ik er toch nog met een andere oogschaduw overheen.

Vervolgens heb ik mijn Zoeva #232 oogschaduwkwast in de zwart glitterende Gosh eyeshadow mono 006 Black gedipt en hiervan een beetje in mijn buitenste ooghoek aangebracht. Pas op dat je niet in één keer veel te veel oogschaduw pakt, je kunt de kleur dan beter laagje voor laagje opbouwen.

Daarna bracht ik met de zijkant van de kwast ook een beetje zwart tot halverwege in mijn crease aan en heb ik het geheel geblend met de Zoeva #228 kwast.

Vervolgens pak ik een fijn, smal kwastje (#235 Zoeva)waarmee ik in de zwarte oogschaduw ga (even goed aftikken!) en tot ongeveer twee/derde een lijntje onder mijn oog zet.

Ditzelfde heb ik daarna met de gouden oogschaduw gedaan en heb hiervan op één/derde gedeelte van mijn binnenste ooghoek aangebracht.

Om de look een beetje meer drama en smokey te maken heb ik een beetje van de zwarte oogschaduw door in de buitenste ooghoek doorgetrokken (tot ongeveer één/derde) en dit vervaagd met de #228 blendingkwast.

Tot zover de oogschaduw, daarna heb ik voor een ultiem kerstige en feestelijke touch de Catrice Welcome to Las Vegas liquid liner gepakt, een hele mooie zwarte met goudbronzen glittertjes. Ik heb hiermee een lijntje ter hoogte van mijn pupil gezet en laat deze uitlopen in een subtiele wing.

Als highlighter onder mijn wenkbrauw heb ik de Catrice Absolute Eye Colour Mono in 090 Bring Me Frosted Cake gebruikt, waarvoor ik de #227 kwast van Zoeva heb gebruikt.

Om de look iets meer drama te geven heb ik op mijn waterlijn tot halverwege met zwart oogpotlood een lijntje gezet, maar dit kun je ook achterwege laten.

Als laatste mag natuurlijk een laagje mascara niet ontbreken, hiervoor heb ik de Etos Max Volume Hypo Allergeen mascara gebruikt, die me echt uitstekend bevalt!

De ogen zijn nu klaar, nu is het een kwestie van de rest van mijn gezicht nog kerstproof maken. Onder mijn ogen heb ik de Essence Stay All Day 16hr concealer in 20 Soft Beige met kleine stipjes aangebracht en vervolgens zachtjes in mijn huid geklopt.

Als blush heb ik de bovenste peachy kleur met mooie, fijne glittertjes uit het Hema blushpalette uit de kerstcollecie van dit jaar gekozen.

Mijn gezicht heb ik afgepoederd met de Catrice Skin Finish Compact Powder in 030 Honey Beige en vervolgens heb ik nog wat van de Essence Circus Circus Highligter Powder op mijn jukbeenderen aangebracht.

Ik zocht bij deze look een mooie glamourous lipkleur en dat is de gouden kleur van de Catrice Welcome to Las Vegas duo lipgloss C01 Lovely Sinner geworden. Hieronder zie je de uiteindelijke look!

Als je de look nog niet glitterig of glamourous genoeg vind, kun je altijd nog wat losse glitterpoeder (bijvoorbeeld Gosh Effect Powder) op je oogleden aanbrengen.


Q: Wat vind je van deze look? En weet jij al wat je deze Kerst voor make-up gaat dragen?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

11 reacties op “Budget kerstlook!”

Ziet er goed uit! Leuk dat je zo’n artikel schrijft. Maar als ik het goed begrijp kan je dus ook concealer onder alleen poeder gebruiken? Ik gebruik nl. geen foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.