Categorieën
Beauty Make-up

Bourjois ‘La Vie en Rose’ Poudre de Riz de Java

Dit jaar viert Bourjois haar 150ste verjaardag (wàt? Ja echt!) en ter ere van deze mijlpaal brengt het merk haar eerste historische bestseller terug op de markt. Met recht een bestseller, want in het begin van de vorige eeuw gingen er maar liefst 2 miljoen exemplaren van over de toonbank. Over welk product ik het heb? De Poudre de Riz de Java!

De Souvenir de la Poudre de Riz de Java, zoals het voluit heet, komt in een mooi vintage anijsgroen doosje dat je direct een paar decennia terug in de tijd brengt.

Wat deze poeder met de dromerige Franse naam nu precies doet? Het wordt omschreven als een hele fijne poeder met een subtiele roze parelmoerglans die je huid doet stralen en dankzij de zijdezachte textuur ook nog eens babyzacht laat aanvoelen. Hmm, als ik dit zo lees vind ik het niet héél gek dat ze destijds als zoete broodjes over de toonbank gingen!

Het is een kwestie van een kleine draai aan het plastic dekseltje in het doosje, het papiertje verwijderen en je staat oog in het oog met het prachtige zalmroze poeder dat in het zonlicht een letterlijk en figuurlijk schitterende hoeveelheid glitters laat zien.

De poeder is heel fijn van structuur, voelt supersuperzacht en heeft zo’n typisch poeder-achtige geur die volgens mij meer Bourjois producten hebben. Het laat zich heel makkelijk aanbrengen en verdelen en geeft een prachtige, ja echt práchtige, semi-transparante zachtroze gloed met allemaal kleine goudkleurige shimmertjes. Voor het afpoederen van foundation is deze Poudre de Riz de Java niet de beste optie met al die shimmertjes, maar als highlighter is-ie gor-geous!

De Bourjois Poudre de Riz de Java is voor € 12,99 verkrijgbaar bij onder andere DA, Douglas en Etos.

Q: Wat vind je van deze retropoeder van Bourjois?

15 reacties op “Bourjois ‘La Vie en Rose’ Poudre de Riz de Java”

Die shimmers zijn moooi! Maar inderdaad niet om mee af te poederen, haha. Krijg jij hier trouwens geen puistjes van? Las bij sommigen dat hun huid niet goed tegen de poeder kon omdat het van rijst is gemaakt ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.