Categorieën
Beauty Nagels

Bourjois 1 Seconde Gel Texture

De grootste valkuil van vrouwelijk Nederland wat nagellak betreft: we zijn te ongeduldig. We zijn altijd sneller dan de nagellak droog is. En dat resulteert vaak in een puinhoop op het topje van de vingers. Dan moet alles er weer vanaf en uiterste concentratie om stil te zitten (wat is dat?). Gelukkig kregen we op de redactie twee portjes nagellak van Bourjoirs opgestuurd uit de 1 seconde lijn. Een bordeaux rode kleur en een potje met zilveren glittertjes.

Boerood

De bordeaux kleur nagellak past qua kleur precies in de kleuren van de herfst van dit jaar.
Eén laag nagellak (links in de afbeelding) is genoeg om de nagel compleet te bedekken met kleurstof. Pas een tweede laag (rechts in de afbeelding) zorgt voor de beloofde gel textuur. De nagellak belooft ook in 1 seconde droog te zijn, wat wel erg optimistisch overkomt en dat is het ook. Na 1 seconde hoef je niet eens te proberen of de nagels al droog zijn, je kunt namelijk met het blote oog zien dat dit niet zo is. De bordeaux rode kleur glimt nog als een natte klodder. Na een minuut is het zeker dat de nagels droog zijn. Een check het door met de nagel langs de lippen te strijken. Als de nagel nat is dan glijdt het stroef langs de lip, maar dat is niet het geval. Een dubbelcheck door een andere nagel in de nagellak te drukken, en er ontstaat geen groef. Het is zeker: de nagels zijn droog! Bij de tweede laag is het wel wat langer wachten geblazen.

Bougl

De glitternagellak past meer in de sferen van kerst die nog even op zich laat wachten. De lak zit stamp vol met piepkleine glittertjes die zowat geen stukje nagel meer zichtbaar laten. Af en toe wordt dit afgewisseld met een grote glitter. Ook bij deze geldt dat de gel textuur pas na het aanbrengen van een tweede laag (rechts in de afbeelding) goed zichtbaar wordt.

Omdat het kwastje erg breed en kort is, kun je de onderzijde als een u tegen de nagelriem aanzetten, waardoor de nagellak mooi met de nagel mee vormt. Zet het kwaste (bijna) tegen de nagelriem en met één veeg naar het topje van de nagel zit de nagellak waar het zitten moet. Door de korte vorm van de kwast is lekken niet van toepassing.

Conclusie:
In één seconde droog: niet in één seconde, maar wel heel snel en sneller dan de gemiddelde nagellak. Wanneer je twee lagen achterelkaar op de nagel lakt, heb je wat meer geduld nodig.
Gel texture: na de tweede laag geeft de nagellak inderdaad het effect van een gelnagel, door de egale lig op de nagels, en de intense glans.
Kwast: juiste breedte en lekt niet.

Bouglro
Extra tip: combineer de twee kleuren nagellak. Breng eerst de bordeaux rode aan en dek dit af met de glitternagellak.

5 reacties op “Bourjois 1 Seconde Gel Texture”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.