Categorieën
Beauty

Bezuinigen op beauty: ja/nee en waarop?

Sla de krant maar open of kijk het journaal en je wordt met de neus op de feiten gedrukt: het is crisis. Huizen worden niet verkocht, banen verdwijnen en restaurants en winkels moeten gedwongen hun deuren sluiten want ja, we kopen minder. Maar wat kopen we minder? Minder luxe apparaten, minder lekkernijen, minder kleding en accessoires of bezuinigen we toch vooral op beautygerelateerde zaken?

Om meteen maar even met de deur in huis te vallen: uit onderzoek van het CBS is gebleken dat we steeds meer bezuinigen op knipbeurten en schoonheidsbehandelingen.

Aangezien het afgelopen half jaar het aantal bezoeken aan kappers en schoonheidssalons met 5,2 procent is afgenomen vinden we dit blijkbaar bezoekjes die we wel over kunnen slaan of die even kunnen wachten. Die driemaandelijkse knipbeurt stellen we nog even uit, we vragen onze buurvrouw de punten bij te knippen of nemen zelf thuis een maskertje in plaats van een dure schoonheidsbehandeling. Dat is niet het enige: ook blijken we minder geld te besteden aan (dure en luxe) haar- en verzorgingsproducten.

Q: Waar bezuinig jij op als het gaat over beauty? Op kappersbezoekjes en schoonheidsbehandelingen of ook op verzorgingsproducten en make-up?

24 reacties op “Bezuinigen op beauty: ja/nee en waarop?”

Ik ging toch al nooit naar de kapper en nam al nooit een beautybehandeling. Maar wij hebben eigenlijk weinig toch geen last van crisis. Ok, we moesten vorig jaar misschien iets langer wachten voordat ons huis verkocht was, maar dat was het dan wel.Eigenlijk vind ik het nogal overtrokken. Sinds zo lang ik me kan herinneren wordt er al geroepen dat er bezuinigd moet worden.
Ik vind het sowieso belangrijk om er op te letten wat ik uitgeef. Het geeft mij een kick om voor zo weinig mogelijk geld toch leuke kleding en make-up te scoren.

ik bezuinig alleen op ‘extra’s’ of nieuwe dingen die ik wel uit zou willen proberen (zoals, andere kleuren oogpotloden dan mijn standaard zwarte, of LE’s van Catrice en Essence). Wat ik echt dagelijks gebruik koop ik ook gewoon, en sowieso bij 1+1 acties inslaan! Kapper vind ik wel belangrijk, slordig haar kan echt niet (hoewel ik gelukkig ook maar 1 keer per jaar hoef te gaan zonder dat ik gespleten punten krijg). Maar ik zeg ook vaak genoeg ‘ik bespaar wel op eten’ (scheelt ook weer in de calorieen, haha).

Ik lette altijd al heel erg op met waar ik mijn geld aan uitgaf door vaak op aanbiedingen te letten. ook het naar de kapper gaan deed ik alleen als het echt tijd ervoor was en een schoonheidsbehandeling heb ik nog nooit gedaan. Nu ben ik achteraf wel blij dat ik overal al zo op lette, want vorige maand hebben mijn moeder en ik beide te horen gekregen dat ons contract niet verlengd werd. Het is nu alleen nog wel dat we nog meer moeten bezuinigen om te zorgen dat we wel gewoon elke dag nog wat te eten op tafel hebben staan.

Ik bezuinig toch ook wel op kappersbeurten. Ik ga meestal wanneer het echt hoognodig is en als de puntjes gespleten zijn (dan is het eigenlijk al wel te laat, maar bon.. ) ik vind het gewoon enorm duur! En ik kijk toch ook altijd wel goed naar de prijzen op gebied van make-up en ga dan wikken en wegen om te zien of ik iets wel echt nodig heb of niet…

Ik heb zelf niet echt last van de crisis, maar ik zou dan inderdaad bezuinigen op luxedingen als schoonheidsbehandelingen. Bij de kapper zou ik mijn haar sowieso alleen laten knippen en misschien verven maar niet ook nog wassen en föhnen. Ik vind wel dat je haar er verzorgd uit moet blijven zien, en hetzelfde geldt voor schoonheidsbehandelingen… Als je huid het echt nodig heeft, zou ik het wel blijven doen. Verder bezuinigen op make-up, dus niet zomaar iets kopen omdat het je leuk lijkt maar alleen als je iets héél graag wilt en het ook écht een aanvulling op je stash is, of als het simpelweg op is.

De kapper is zo duur.
Vroeger kon ik voor heel weinig geld mijn haar laten knippen.
Nu hoop ik op een actie want anders zou ik 3 à 4 keer meer betalen als toen (rekening houdend met het duurder worden/”index”).
Daar spaar ik dus op.
Qua producten niet echt.
Ik heb zowel budget als luxe.

altijd ging ik naar de hairmex nu niet meer, veel te duur. Schoonheidsspecialiste ben ik ook mee gestopt. Kleren en schoenen koop ik in de uitverkoop. alles is zooo overdreven duur.
ps je site is mooi geworden!

Wat een leuk artikel 🙂 Gelukkig heb ik in deze crisistijden een vast contract gekregen, maar met een vriend die weer is gaan studeren moeten we toch af en toe aan het eind van de maand even de eindjes aan elkaar knopen. Ik merk dat ik ben gaan besparen op de kapper en op kleding. Kleding koop ik tegenwoordig vooral in de uitverkoop of tweedehands. (marktplaats is my new best friend)

Wat een ontzettende leuke vraag! Ik bezuinig op de bezoekjes aan de kapper. Maar, dit komt ook mede door het feit dat ik mijn haren langer laat groeien en dus niet meer zo nodig iedere 6 weken mijn haren in model hoef te laten knippen. Daarnaast geef ik ook minder geld uit aan make-up, met name de LE’s. Voorheen kocht ik ontzettend veel producten uit de LE’s van Catrice en Essence, maar inmiddels denk ik meerdere keren na voordat ik het koop. Ditzelfde geldt voor verzorgingsproducten. Ik kocht altijd ontzettend veel bij Etos en Kruidvat, maar inmiddels probeer ik producten eerst op te maken voordat ik een nieuwe shampoo, bodylotion, etc. aanschaf.

Ik ga volgende week naar de kapper en daar ben ik nu een maand of 8 niet geweest. Ik vind € 25 best veel geld, maar het moet soms wel gebeuren natuurlijk :). Naar een schoonheidsspecialist ga ik sowieso nooit. Ik merk dat ik nu wel veel bespaar op shampoo, conditioner en andere doucheproducten. En ik heb een boel make-up die ik eerst maar eens ga opmaken!

Kappersbezoekjes waren tot al een zeldzaamheid en beautybehandeling deed en doe ik niet. Voor de rest zit ik toch altijd bij drogisterijmerken (en de aanbiedingen daarvan) en al zou ik geld zat hebben dan zou ik toch niet voor luxemerken gaan omdat ik vind dat je veel te veel betaalt voor de naam en verpakking. Kleding en mode e.d. interesseert me weinig…als het neutraal is en ik kan er lang mee doen vind ik het goed. Ik haal het vaak bij de Kringloop, goed en goedkoop en dingen zoals ondergoed, sokken haal ik bij zaken als Wibra en Action…..goed genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.