Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #15

De laatste weken droom ik bijna alleen maar van plaatjes als hierboven: heerlijk in bikini op het strand en genieten van het golvende water van de zee. Het lijkt zo gewoon in de zomer maar helaas is het voor ons Dutchies dit jaar alles behalve vanzelfsprekend. Dat bruine kleurtje komt dus voorlopig nog niet van de zon, maar uit een flesje of van een wekelijks bezoekje aan de zonnebank. Over een lekker zongebruind kleurtje gesproken, daar gaat de beauty question van deze week over!

Gisteren zag ik op de site van SuperTrash weer de foto van de behoorlijke bruine Kim Feenstra voorbijkomen, waar een tijdje geleden nogal wat ophef over was. De KWF Kankerbestrijding was namelijk bezorgd dat (jonge) meisjes door dit voorbeeld misschien teveel en te lang in de zon of onder de zonnebank zouden gaan liggen, met alle gevolgen van dien. Nu is dat misschien wat ver gezocht, maar ik snap de gedachte wel. Mensen gaan niet voor niets hele middagen in de zon liggen bakken, dit is natuurlijk voornamelijk om een lekker bruin en ‘gezond’ kleurtje op te doen. Daar ga je al: een bruin kleurtje wordt vaak direct geassocieerd met gezond, maar als je het mij vraagt ziet bruin er lang niet altijd gezond uit. Ook in reclames worden modellen vaak nog even lekker onder de spray tan gezet of ingesmeerd met een zelfbruiner en wordt hiermee natuurlijk ook een soort ideaalbeeld gecreëerd.

Persoonlijk hecht ik er helemaal niet zoveel waarde aan of ik nou bruin ben of niet, ik ga er in ieder geval niet speciaal voor in de zon liggen bakken of voor onder de zonnebank. Tuurlijk zou het wel leuk zijn als m’n melkflessen nét iets meer kleur zouden hebben, maar verder ben ik dik tevreden met m’n bleke, Hollandse huidje. Ik word liever gezond en wit oud dan dat ik op mijn 40ste een hele verpeste huid heb.

Ik ben benieuwd hoe jij erover denkt en wat je mooier vindt: liever heel bruin of gewoon lekker wit?

20 reacties op “Beauty question van de week #15”

Een kleurtje vind ik mooi, zolang het niet té is. Ik wil ook niet mijn huid verpesten net als jou, maar een kleurtje is wel leuk ja. Lang bakken in de zon of zonnenbanken doe ik niet aan. Vind ik zonde. Ik ben het met jou eens: liever wit op me 40e met een gezonde huid dan bruin met een verpeste huid!

Inderdaad, ik vind Kim Feenstra links ook gewoon spuuglelijk zo bruin. Een beetje bruin is hartstikke leuk en daar ga ik soms ook – goed ingesmeerd – even voor in de zon zitten (als die er is). Maar ik durf ook heus wel over straat als ik geen kleurtje heb!

gewoon lekker wit. Ik heb een tante die continu onder de zonnebank gaat voor een mooi bruin kleurtje, nou laat me zeggen op 40 ziet dat er inderdaad alles behalve mooi uit :s Dan liever bleekscheetje zijn :p

Ik vind een kleurtje belangrijk, vooral vind ik omdat mijn kleding en make-up béter uitkomen, maar ook dat je minder oneffenheden ziet. Als je van oorsprong eigenlijk wit bent, maar zovaak gaat zonnebanken dat je barbiebruin ziet vind ik dat echt lelijk. Geef mij maar een gezond tintje bruin!

Ik vind Kim Feenstra echt tè bruin. Op die manier is het niet mooi meer. Zelf word ik heel snel bruin, ik hoef er niet veel moeite voor te doen. Alleen heb ik dan natuurlijk wel zon nodig… Een beetje kleur is niet verkeerd, maar ik zal nooit Kim achterna gaan!

I don’t care about tanning 🙂 Ik word toch amper bruin hoelang ik ook in de zon ben, dus ik hou het gewoon lekker bij mijn uber bleke huidje. Ik ben het helemaal eens met jouw laatste zin! De zon richt meer schade aan je huid dan mensen denken!

Ik ben een spookje met huidtype 1. Ik verbrand erg snel maar bruin worden doe ik nauwelijks en als dat al zo is dan is het alleen op mn onderarmen.
Een bruin kleurtje hebben vind ik dan ook vaak niet mooi.

Wow Kim is echt veel te bruin daar, het is een prachtig meisje maar op die foto ziet ze er naar mijn idee echt gefrituurd uit. Scarlett op het plaatje ernaast daarentegen ziet er super gezond en pretty uit, I like pale skins!!

De afbeelding van Kim Feenstra is wel erg extreem en ik verbind haar bodybuilderkleurtje dan ook zeker niet met een gezond uiterlijk. Alles behalve dat. Zelf vind ik het wel prettig om een beetje zon gehad te hebben, omdat het mijn huidskleur echt laat opleven. Ik ben van nature een brunette en ben gezegend met een snel gebruinde huid, met een weekje zon leeft mijn huid als het ware helemaal op, maar ik bescherm hem wel graag goed met factor 20 tot 30. Al is het maar om het krijgen van nog meer moedervlekjes te voorkomen! (: Ik zou niet weten waarom een gebruinde huid de standaard moet zijn. Neem Nikkie van Nikkie Tutorials bijvoorbeeld, zij is toch prachtig? Niets aan doen!

Ik hou echt wel van een bruin kleurtje! Ik vind het mooi en gezond eruit zien, maar je moet het niet overdrijven. Ik geef toe dat ik in de zomer ook wel érg graag wil bijkleuren, maar natuurlijk wel met de nodige bescherming.
Nou moet ik zeggen dat ik die foto van Kim Feenstra echt niet mooi vind haha!

Ik denk dat de plaatjes van Kim een beetje overdreven zijn om een bepaald effect te creëren (met al die neon-accenten). De bruine kleur is waarschijnlijk ook eerder meer gephotoshopt dan echt.
Al met al vind ik het totaalbeeld op de foto’s niet mooi en bizar uitvallen omdat het niet meer ‘natuurlijk bruin’ is

ik ben witter dan wit, mijn dermatoloog zou graag willen dat ik vaker in de zon zit, maar ik ben het al snel zat, zelfs met SPF50 krijg ik het voor elkaar om te verbranden

Wit! En ik ben dan ook echt wit. =) Vroeger was ik daar onzeker over, ik krijg er wel eens opmerkingen over, maar nu denk ‘jammer dan’. Ik ben graag buiten en graag in de zon, maar ik word gewoon niet snel bruin. Als ik met mijn vriend op vakantie gaat is hij 3x verbrand en is er bij mij niets gebeurd.. =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.