Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #14

Vorige week zag ik bij Hart van Nederland een item voorbijkomen over een net geopende beautysalon die speciaal gericht is op kinderen. Allemaal vrij onschuldig: de kids kunnen bijvoorbeeld hun verjaardagsfeestje daar vieren en zich een klein beetje laten opmaken en/of schminken, hun haar, nagels en voeten laten doen en zich een dag even helemaal een prinsesje voelen. Toch zijn er genoeg landen waar het er helemaal niet zo onschuldig aan toegaat als het gaat om kids en beauty, zoals in Amerika en Engeland waar kinderen al vanaf hun tweede of derde meedoen aan zogenaamde beautypageants.

Ik verbaas me er tegenwoordig sowieso al over hoe jong de meisjes tegenwoordig met make-up beginnen, soms lopen ze op de basisschool al met dik omlijste ogen en een kilo foundation op hun gezicht. Nu moet iedereen dat natuurlijk lekker helemaal voor zich weten, maar persoonlijk vind ik het niet heel gezond als kinderen al op jonge leeftijd teveel met uiterlijk, make-up en mooi zijn bezig zijn. Die zogenaamde pageants waar kleine meisjes door hun iets te enthousiaste ouders van top tot teen verbouwd worden tot kleine Barbiepopjes, ik vind het maar een beetje eng allemaal. Wat mij betreft moeten kinderen gewoon lekker kind kunnen zijn en met Barbiepoppen spelen in plaats van er zelf één te worden.

De beauty question van deze week luidt dan ook:

‘Hoe sta jij tegenover beautypageants voor kinderen en kids die al op jonge leeftijd met uiterlijk en make-up bezig zijn?’

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening!

30 reacties op “Beauty question van de week #14”

Laat die onderste foto’s alsjeblieft bewerkt zijn… ik vind het echt afschuwelijk om te zien. Wat ordinair jeeetje. Ook vind ik kinderen met van die spinnenpoot mascara en kilo’s foundation op echt afschuwelijk geen gezicht joh..

Die miss verkiezingen voor jonge kinderen vind ik echt zo slecht. Het laat ze denken dat uiterlijk heel erg belangrijk is terwijl ze gewoon lekker moeten spelen met leeftijdsgenootjes. Echt vreselijk. Van mij mogen die dingen af gaan schaffen.

De make-up salons voor kinderen vind ik een super initiatief. Ik had eens een reportage gezien over eentje in Engeland en daar was iedereen tegen, terwijl het heel onschuldig was echt prinsesje spelen, nagellakje opdoen. Zo beauty pageants vind ik er eigenlijk over gaan, ik kijk die shows ook vaak op tv. Je merkt zo vaak dat de kinderen eigenlijk het niet meer leuk vinden na een tijd, maar dat de ouders blijven pushen… vind het zo zielig dan :s

ik ben ook vrij vroeg met kindermake-up begonnen. Ik kreeg rond 6 a 7 jaar zo make-up palletjes van barbie en zo echte kindermake-up. Ik droeg dat wel niet naar school, maar thuis speelde ik ermee (ik mocht zelfs papa sminken voor hij in bad ging, fantastisch vond ik dat) maar dat is dan wel iets anders dan ermee naar school gaan. Dat was thuis om te spelen en als mama haar opmaakte deed ik dat ook met mijn eigen paletje.

Zoals het er in Amerika aan toe gaat is inderdaad ronduit belachelijk….heel eerlijk, dat zou echt verboden moeten worden.
Mijn dochtertje is bijna 6 en die vindt het heerlijk om een beetje oogschaduw en lipgloss op te doen….zo lang ze dat zelf wil mag het van mij.

Miss verkiezingen lijken mij wel leuk, maar niet voor kids op zo’n jonge leefdtijd. Ik heb een keer een programma gezien die 3 van de pageants meisjes volgt. Dan schrik je wat er allemaal gebeurt met zo’n kind, zelfs wenkbrauwen epileren!

Ik ben radicaal tegen die pegeants, de kinderen zien er altijd maar fake en zielig uit. Ik had vroeger toen ik 13 was ook een klasgenootje die met een full eyelook naar school kwam (groene oogschaduw etc.), iedereen vond dat altijd overdreven.

Ik kijk soms op TLC naar “Todlers and tiara’s” en daar zie je inderdaad over enthousiaste, vaak vrij forse, ouders die kids helemaal opdoffen. Als die meiden het zelf leuk vinden en geen prinsessen gedrag gaan vertonen vind ik het opzich nog wel oki. Maar helaas heb je ook nog steeds ouders die blijkbaar voor zichzelf willen compenseren ofzo, erg triest en zielig voor die kleine meisjes ….

Ik vind het echt niet kunnen!
Als klein meisje gezellig een dagje kliederen met mama samen kan wel, en als die kids dan hun hele gezicht vol smeren is het niet zo’n probleem, het is gewoon net als vingerverven, maar om nu serieus met nepwimpers, gebleekte tanden, geblondeerd haar over een podium te paraderen… Sorry dat gaat mij gewoon echt te ver

Ik snap het niet. Soms vinden die kinderen het leuk, nou oke, leuk voor thuis. Om lekker ermee te spelen. Maar soms MOETEN ze ook gewoon van die moeder. Dan denk ik: het is nog maar een KIND, die moeten gewoon nog lekker spelen!

Ik kijk regelmatig met verbazing en afgrijzen naar de afleveringen op TLC. Ik heb het idee dat de meeste moeders hun kind pushen. En als je ziet wat voor geld er in omgaat! Mijn hemel! Het kost sommige mensen 10.000’en dollars per jaar! Besteed dat aan een goede opleiding, denk ik dan! Het meest afschuwelijk vond ik laatst een meisje van eej jaar of 6, die volgens haar moeder niet goed presteerde en moe leek! (Gek he?! Als je om 1.00 uur in het hotel komt en om 6.00 uur bij de kapper zit en vervolgens urenlang onder de droogkap en in de make-up moet zitten en kleding moet passen!) Ze vond dat haar kind een Red Bull moest drinken… ‘Maar mama, dat mag ik toch niet vanwege mijn hartruis? Dat zei de dokter!’… ‘Op pageant days mag het wel!’ luidde het antwoord. Bizar!
Die kids moeten wat mij betreft lekker spelen in plaats van na school urenlang hun routines en loopjes te oefenen. Ik vind het een veel te groot deel van hun leven overheersen.

Het valt mij overigens inderdaad ook op dat meisjes steeds jonger met make-up beginnen.
Toen ik in de brugklas zat bezat ik een potje lippenbalsem van de bodyshop en bodylotion en deo van Vogue voor na gymnastiek. Dat was het!
En als ik heel erg liep te glimmen met mijn jeugdpuistjes wilde mijn moeder mijn neus nog wel eens poederen.
Toen ik in groep 8 een keer naar de kermis wilde met mijn haar stijf van de lak, lippenstift op en blauwe oogschaduw wat ik volgens mij van zo’n Make-up Barbie hoofd had geleend (ken je die nog? Van die losse poppenhoofden met make-up erbij) werd ik teruggestuurd en kon ik mijn gezicht schoonmaken.
Ik gebruikte pas make-up toen ik 15 of 16 was en voor het eerst uitging, maar dan was het nog slechts mascara, gloss en wat poeder…

Tsja, tijden veranderen…
*Voelt zich oud*

”Jaah” je hebt well gelijk ik zit in de 2de en ik begiin nuall met make-up mijn moeder zeurt elke keer (doe nou niet zoveel op, je hebt het niet nodig) en nu ik maskara,poeder,blush,vandechen,lipgloss enzv draag zit er op mijn huid allemaal puisten

Als visagist zijnde vind ik het niet kunnen. Wij krijgen met grote regelmaat jonge meisjes in de studio en dan wil ik best een lieve roze blush en wat transparante lipgloss gebruiken maar daar blijft het ook bij. Pas vanaf een jaar of 10/11 krijgen ze ook een beetje mascara en lieve oogschaduw.

Jonge meiden zien het natuurlijk overal op televisie en het is ook meisjesachtig om make-up te dragen, maar ze moeten nog wel kind blijven. Geen smokey-eyes, nepwimpers en al die andere troep. Dat kunnen ze in mijn opinie nog lang genoeg als ze groot zijn.

Maar ik vind niet alleen dat jonge kinderen erbij lopen als barbie, ook 16 jarige meiden die hooguit een week met eyeliner en mascara doen vind ik verschrikkelijk. Met name omdat ze hun huid niet goed reinigen en verzorgen. Bah. Sorry.

Nee. Mijn ding is het dus zeer zeker niet.

Op zich is er niets mis met miss-verkiezingen voor kleine meisjes, zolang het maar binnen de perken blijft.

Maar hoe het er aan toegaat in Amerika, is van de zotte! Daar moet alles uitbundiger, grootser, overdrevener etc. Heel vaak zie je bij zulke docu’s dat de kids het vaak niet leuk vinden, en dat de moeders vaak hun kids pushen om daaraan deel te nemen. Als een kind wint, staat daar een flink bedrag tegenover. Dat kan tientallen dollars zijn, tot $500 of zelfs $2500!!

De moeders geven dan ook eerlijk toe dat ze het voor het geld doen en dat het vaak een kinderdroom is die in hun jeugd niet verwezelijkt kon worden door geldgebrek. Dat hebben ze dan nu wel en dan doen ze er eigenlijk alles aan om hun kinderdroom via hun eigen kind uit te laten komen… vaak zonder na te denken wat er eigenlijk in het hoofd van hun eigen kindje omgaat.

Tot een zeker niveau is het erg leuk en schattig, totdat je er levende barbiepopjes van gaat maken. Dat gaat mij te ver! Gelukkig woon ik niet in Amerika.

Totaal verkeerd. Meisjes willen op die leeftijd spelen. Die jurkjes vinden ze vast fantastisch maar ze hebben geen vrijheid meer. Ze worden naar mijn idee heel erg gepusht door hun ouders. Ik zou het mijn kinderen later nooit aandoen..
liefs

Volgens mij doen de ouders ( en dan denk ik ) vooral de moeders dat , omdat ze het vroeger heel graag wilde en dat er bijvoorbeeld geen geld voor was ofzo. Ik vind het vreselijk voor hun. En omdat het zo duur is , verwachten de ouders natuurlijk ook dat ze goed presteren. Ze leggen teveel druk op die kinderen , omdat ze dus heel veel geld uitgeven. Wel jammer hoor .

Ik weet dat het vaak sneu is voor die kindjes, maar sommige vinden het wel heel leuk hoor. Ik kijk geregeld naar Toddlers&Tiara’s. dat is een programma hierover. De afbeeldingen die jij gebruikt zijn trouwens geen goed voorbeeld, deze zijn zwaar gephotoshopt.

ik zag een keer op tv een progamma ‘ouderruil’ waarbij 2 (Amerikaanse) moeders met elkaar van gezin wisselen, de 1e week volgen ze de regels van het huis op, de 2e week bepalen zij de regels. Er was die aflevering dus een moeder die feministisch was en die moest wonen bij een familie waar ALLES in het teken stond van hun dochter die al sinds 11 mannden (!) mee deed aan die pageants. de 1e week moest zij al het huiswerk van de dochter maken omdat de dochter dat zelf niet mocht/kon doen omdat ze altijd haar passen en alles moest verbeteren. toen zij de 2e week de regels bepaalde liet zij de dochter zelf een project maken, en die wist nieteens hoe ze Amerika moest schrijven! :O Dit is dus hoe ver ouders hierin kunnen gaan, ik vond het echt vreselijk! en het ergste was, de dochter was trots dat ze dat project had gemaakt, maar haar vader gaf geen enkele steun en werd alleen maar boos omdat ze een keer haar eigen schoolwerk deed! dit is dus wat die misspageants met kinderen doet… triest eigenlijk…

oja ook waren in groep 6/7/8 bij mij al veel mensen met eyeliner, poeder en een dikke laag mascara. ik had in groep 7 lipgloss op met fotodag en in groep 8 ook wat mascara. pas sinds de 1e van de middelbare ging ik vaker makeup dragen, nou was dit ook niet zo heel vaak, heel soms eerder. in de 2e werd het nog iets vaker en eigenlijk pas sinds de held\ft van het afgelopen jaar (3e dus) ben ik overgegaan naar dagelijks mascara en eyeliner, maar nogsteeds geen poeder of iets anders (al bezit ik het wel, maar dat doe ik alleen bij feestjes of een andere gelegenheid op, zodat het er dan toch anders uit ziet, als je elke dag veel makeup draagt,, zie je er nooit speciaal uit, toch?) , en super dikke lagen zijn het niet en ik haal het er altijd (!) af, ik slaap never ever nooit met makeup op, gadver. ook doe ik als ik er geen zin in heb gewoon geen makeup op, geen probleem. maar er zijn mensen in mijn klas die al elke dag foundation op doen (terwijl ze het echt niet nodig hebben!), lipgloss, lipliner, concealer, coverstick, poeder, bronzer, blush, oogschaduw, highlighter, eyeliner, oogpotlood, veeeeel mascara en browgel dragen ze ook allemaal elke dag en ze zeggen ‘als ik geen zin heb om het af te doen spoel ik het gewoon snelm, goed genoeg. maar ik ga nooit zonder makeup de deur uit!’ nee, niet goed dus denk ik dan, maarja, zji zitten o ver 5 à 10 jaar al aan de dure cremes omdat ze gewoon nu hun gezicht verpesten, eigen schuld…

Zijn de laatste foto’s in je artikel echt of bewerkt? Laat het alsjeblieft het laatste zijn…. Ik kan er echt niet tegen als ik jonge kinderen ZO erg bezig zie zijn met hun uiterlijk. Niks mis mee als ze het leuk vinden om een beetje lipgloss op te doen, maar dit….

Echt belachelijk. Ze beginnen al met 7 maanden. Ook worden hun wenkbrouwen geharst. Ze krijgen energie drankjes of zoetigheid om ze wakker te houden. Dom, dom, dom. Ik heb het idee dat de moeders het leuker vinden dan de kids. Ze geven kapitale uit aan een jurk (1000 dollar) en zijn trots als ze 500 dollar winnen. Beter geld op de bank zetten voor hun studie.

Ik vind het echt niet kunnen, ik kijk wel eens op tlc en als ik dat zie krullen m’n tenen in m’n schoenen. Wat die ouders(moeders) die kinderen aandoen moet niet mogen. Persoonlijk vind ik het kindermishandeling, als je ziet wat die moeders allemaal doen en zeggen tegen die kinderen omdat ze moeten presteren is echt vreselijk. Ook als je de kinderen hoort weten ze niet beter dat ze moeten winnen want anders zijn ze niet goed, knap of lief genoeg echt heel erg het kunnen echte krengen zijn.
Ook de foto’s die gemaakt worden zijn niet te geloven, ze zien eruit als volwassenen en niet naar hun eigen leeftijd en ik vind het zou verboden moeten worden.

ik weet niet hoor maar mijn nichtjes doen het ook en die vinden het geweldig al die make-up haarplukkers en jurkjes en hun moeder zou zo stoppen meestal is het maar 4x in het jaar zo’n wedstrijd @janita het meest van het winnende geld word voor hun studie gebruikt kijk TLC maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.