Categorieën
Beauty

Beauty budget tips

In tijden van recessie moet iedereen een beetje op de kleintjes letten en ook op beautygebied kun je een aardig centje in je zak houden als je een beetje oplet.
Hieronder enkele beauty budget tips!

Less is more
Veel mensen gebruiken teveel shampoo en crème en is daar om te beginnen al flink op te bezuinigen. De beautyproducten zijn tegenwoordig heel sterk geconcentreerd en dus is veel gebruiken niet nodig. Dit geldt ook voor foundation; zo kun je met behulp van een flesje met een pompje/flacon steeds kleine beetjes foundation pompen zodat je niet te snel teveel hebt.

Knip
In een (bijna) lege tube tandpasta, crème of foundation zit vaak nog veel meer dan je denkt.
Knip de tube door en je kunt het product zo weer een aantal dagen langer gebruiken!
Ook voor lipstick geldt dat als hij bijna leeg is, je er met behulp van een lippenseeltje nog heel wat uit kunt krijgen.

Navullen
Van verschillende handzepen en douchegels kun je tegenwoordig vaak navulverpakkingen kopen, dit is goedkoper dan de duurdere normale verpakkingen én is beter voor het milieu.

Actie!
Let natuurlijk ook op de foldertjes van drogisterijen, waar je vaak flinke kortingen of bijvoorbeeld 2+1 gratis acties hebt. Je hoeft de producten die je inslaat nog niet meteen te gebruiken, als je deze gesloten op een koele en donkere plek opbergt kun je ze gerust enkele maanden laten staan.

Hergebruiken
Soms kun je beautyproducten nog hergebruiken; zo kun je met een oude mascara nog prima je wenkbrauwen in model brengen en je wimpers scheiden en werkt een oude tandenborstel prima om je lippen mee te scrubben.

Do it yourself
Soms is het aanschaffen van dure scrubcrèmes of gezichtsmaskers helemaal niet nodig en kun je deze ook makkelijk zelf maken met behulp van wat huis-, tuin-, en keukenproducten. Maak bijvoorbeeld je eigen (lip)scrub met boter en suiker, mix een gezichtsmasker van yoghurt en honing, leg theezakjes op je ogen voor het verminderen van je wallen en scrub je lippen met behulp van een oude tandenborstel.

Multifunctioneel
Een product als Vaseline kost niet veel en kun je voor meerdere doeleinden gebruiken.
Als lippenbalsem, handcrème, voor het behandelen van droge plekjes op je huid, je kunt het mixen met  je lippenstift voor een meer lipgloss-effect geeft en het is te gebruiken als highlighter voor een subtiele glans op je jukbeenderen.

Budget
Koop niet altijd meteen de duurste producten omdat je denkt dat deze altijd beter zijn, maar kijk ook eens naar het iets minder prijzige schap beautyproducten. Bij bijvoorbeeld make-up werken de producten van merken als Essence, Catrice en Gosh vaak net zo prima als de duurdere merken. Wat je ook kunt doen is samples van producten aanvragen en uitproberen, zodat je eerst kunt testen of het je bevalt voor je het daadwerkelijk aanschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.