Categorieën
Beauty

Beauty battles

Tijdens ons bestaan op deze aarde worden we dag in dag uit blootgesteld aan de meest lastige keuzes, wat voor een besluiteloos typje als ik bijna iedere keer weer een onmogelijke opgave is. Ga ik vandaag voor knalroze of zacht mint op mijn nagels, doe ik dat zwarte leren jasje of colbertje met pofmouwtjes aan, ga ik voor een Subway gegrilde kip of een chicken Teriyaki tja, het valt allemaal niet mee. Moet je nagaan, dan heb ik het nog niet eens gehad over de beauty keuzes die een vrouw in haar leven moet maken, niet te doen gewoon. Van de week zat ik een aantal nieuwe magazines door te bladeren waarin ik weer heel wat opvallende verschijningen voorbij zag komen en dacht ik ineens: wat als je nu aan het begin van je beauty loopbaan moet kiezen tussen twee uitersten, waar zou ik dan voor gaan? En oja, ik MOET kiezen en de keuze is voor de rest van mijn leven!

Wat heb ik liever, mijn hele leven…….

Rimpels vs. pukkels
Oh wauw, dit is een hele gemene. Als ik dan toch moet kiezen tussen twee kwaden ga ik voor degene die nog kan verdwijnen of verminderen: de pukkels. Met een beetje geluk worden die met een dag of drie de kop weer een beetje ingedrukt en helaas gaat dat voor rimpels toch niet helemaal op. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zegen, maar dan ga ik voor pukkels.

Héél, héél bruin vs. heel bleek
Aangezien ik qua huidskleur toch al een beetje Casper het spookje ben ga ik dan voor een bleekscheten gezichtje. Een beetje een kleurtje is natuurlijk wel lekker maar zo’n zonnebankhoofd hoeft van mij niet, ik vind dat er vaak zo smerig en ongezond uitzien. Dat gezonde kleurtje faken we wel met een beetje foundation en bronzer!

Kort en gezond haar vs. lang en dood haar
Oef, nu moet ik toch even een bekentenis doen… En jaar of drie geleden ging ik dwars tegen alle beautyregels in en stijlde ik m’n haar gewoon lekker iedere dag (en het liefst ook nog meerdere keren) en kon het me niks schelen dat m’n punten zo dood als een pier waren en m’n haar net een bos stro leek. Het moest en zou lang, langer, langst zijn en de conditie ervan deed er niet toe. Hoewel ik m’n haar zo nóóit meer wil toetakelen ga ik toch wel kiezen voor lang haar, want daar voel ik me simpelweg het lekkerste bij. Ohh, wel slecht hè?

Hele korte, rechte wimpertjes vs. lange spinnenpoot wimpers
Oh men, waar ben ik aan begonnen serieus… Ik ben zelf best wel en beetje verwend met vrij lange en gekrulde wimpers en die zou ik geloof toch echt niet zomaar inruilen voor hele korte wimpertjes, maarja m’n hele leven met spinnenpoten rondlopen is ook geen pan natuurlijk…. *Denkt diep na….* Nee, ik ga toch voor hele korte en rechte wimpertjes, dan plak ik er wel een stel nepperds overheen!

Schots en scheve witte tanden vs. rechte maar gele tanden
Oh nee, ik ga sowieso niet voor schots en scheef want met de shitload aan beugels die ik heb gehad ben ik daar voor de rest van m’n leven klaar mee. Ik ga voor de rechte, gele tanden, laat ik ze wel lekker bleken!

Lange verkleurde nagels vs. hele korte witte nagels
Ik erger me op het moment echt groen en geel aan m’n verkleurde nagels, maar omdat ze nu eindelijk eens boven mijn vingertoppen uit te lijken gaan stijgen wil ik ze toch niet kwijt. Doe ik er wel lekker iedere dag een ander kleurtje op en voilà, niemand die het ziet!

Hele dunne vs. hele dikke wenkbrauwen
Oh hell no, voor mij geen dunne Barbie streepjes. Dat ik er in een ver verleden zelf ook mee rondgelopen heb is al erg genoeg, nee doe mij dan maar lekkere volle borstels, die weet ik met de goede tools nog wel een beetje in bedwang te houden. Trouwens, brede wenkbrauwen zijn nu trouwens ook helemaal in, ha!

Een egale huid met duidelijk zichtbare concealer en foundation vs. geen concealer en foundation en rode vlekjes en oneffenheden
Sorry, maar foundation en concealer die je van een kilometer afstand al ziet zitten is gewoon echt geen gezicht. Dat durf ik ook wel hardop te zeggen aangezien ik me hier ook lange tijd héél schuldig aan heb gemaakt, maar dat nooit meer. Dan maar wat kleine oneffenheden en vlekjes dan zo’n pannekoekgezicht.

Opgehoopte en gecreaste oogschaduw vs. geen oogschaduw
Eén van de grootste irritaties op het gebied van make-up is wel oogschaduw dat meer boven dan op je ogen zit, daar kan ik echt zo kriebelig van worden. Er gaat dan ook geen dag voorbij dat ik m’n Shadow Insurance niet gebruik, ik heb echt geen idee hoe ik het ooit zonder heb kunnen doen. Ik ga dan ook zonder twijfel voor geen oogschaduw, voor mij geen bonken opgehoopte oogschaduw on my eyes please.

Volle lippen à la Angelina met scheurtjes vs. velletjes vs. dunne, mooie egale en zachte lipjes
Ai ai ai…. Hoe mooi ik de lippen van Angelina ook vind, ik ben echt allergisch voor scheurtjes en velletjes. Zodra zich er ook maar een voorteken van aandient ben ik al hysterisch aan het smeren met lippenbalsem, ik vind het zo’n rotgevoel én rot gezicht. Geef mij dan maar een paar mooie egale, zachte kissable lips!

Q: Ik ben benieuwd of jij deze beauty battles aan durft en waar jij voor gaat!

17 reacties op “Beauty battles”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.