Categorieën
Beauty Nieuws

Beauty Astirs 2010

Het jaar 2010 ligt inmiddels alweer bijna een maand achter ons en vaak wordt er zo in het begin van het nieuwe jaar nog teruggekeken op de dingen die het beste waren in 2010, zo ook in de cosmetica. Bij elke beautyfreak rijst inmiddels de prangende vraag:  wat is het allerbeste huidverzorgingsproduct, welk parfum steekt dit jaar met kop en schouders boven alle anderen uit, welke mascara of foundation kan alle voorgangers doen vergeten, welk bodyproduct kan en mag er echt niet in je badkamer ontbreken?
Onder het toeziend oog van enkele honderden afgevaardigden van alle grote cosmeticamerken, beautyexperts en bekende visagisten zullen op vrijdag 11 februari a.s. De Beauty Astirs 2010 in Amsterdam worden uitgereikt door beautycoach Thijs Willekes. De Beauty Astirs is een prestigieuze jaarlijkse vakprijs voor  de cosmetica-industrie en in het leven geroepen door de Nederlandse Vereniging van Cosmeticajournalisten.

Voor de Best Beauty Discovery 2010 wordt uitsluitend gelet op het spectaculair vernieuwende element, of dat nu gaat om de inhoud, verpakking of uitstraling. Dat kan te maken hebben met een unieke applicatiemethode, een vernieuwende verpakking, een revolutionaire formule, hoog gebruikersgemak, een verrassende vondst die alle voorgangers doet vergeten…van een borstel tot serum, van een haarkleuring tot wimpergroeimiddel,  parfumflacon, mascararoller en veel meer!

Kortom: welke unieke beautyinnovatie gaat  de (cosmetica)geschiedenisboeken in?
Maar liefst 33 producten werden ingezonden voor deze nieuwe categorie. Gevolg: het werd een hersenbreker voor de 43 leden van de VCJ om tot 1 keuze te komen. Uiteindelijk zijn de volgende 10 ‘beautyvondsten’ genomineerd…en tijdens de Beauty Astir uitreiking op 10 februari 2011 zal bekend worden gemaakt welk vernieuwend cosmeticaproduct de felbegeerde Best Beauty Discovery 2010 Award in zal krijgen!

(*tromgeroffel*)

De genomineerden zijn:

Flower by Kenzo Refill van Kenzo
Een duurzame innovatie omdat de flacon navulbaar is. Dit kan o.a. door de flacon te vullen   aan de bron in de parfumerie. Kenzo vermindert zo het energieverbruik, het materiaalverbruik en de uitstoot van broeikasgassen.

Elastilash Eyelash Solution van Obagi Medical
Binnen zes weken een duidelijk zichtbaar voller wimperrijtje! Het vernieuwende ingrediënt dat hiervoor verantwoordelijk is, is Myristol Pentapeptide-17, een eiwit dat de haarzakjes stimuleert.

La Prairie White Caviar Illuminating Système
Deze serie pakt onregelmatige pigmentatie op maar liefst drie niveaus aan: voor, tijdens en na de vorming ervan met als bijzondere eigenschap dat het de huid niet bleekt. Daarnaast werkt de combinatie van luxe ingrediënten verstevigend, liftend en hydraterend.

Clean Start van Dermalogica
Een professionele huidverzorgingslijn voor jongeren, waarbij de Skin Care Therapists van Dermalogica werken vanuit educatie zodat jongeren voorlichting krijgen over de verzorging van hun huid en de producten. Deze combinatie is uniek en slaat aan bij jongeren.

Fiberceutic van L’Oréal Professionnel
De eerste haaropvullende behandeling voor overprocessed  haar. Het is gebaseerd op de Intra-Cylane™-technologie dat het haar van binnenuit opvult. Met een werking omschreven als ‘botox voor uw haar’ is het resultaat tot tien wasbeurten duidelijk voelbaar.

Satin Hair Iontec Brushvan Braun
Een geavanceerde technologie want deze haarborstel werkt op basis van ionen, die met een druk op de knop op het haar terecht komen. Daar zorgen ze voor extra verzorging en glans terwijl pluis en statisch haar drastisch verminderen.

Tolérance Extrême Cream van Avène

Het eerste huidverzorgingsproduct zonder conserveermiddel, parfum of emulgator met slechts negen ingrediënten. Daarnaast onbeperkt houdbaar in een grote verpakking en voorzien van een gepatenteerde, steriele verpakkingstechniek (het D.E.F.I. systeem).

Studio Secrets Professional 90 degrees mascara van L’Oréal Paris
Deze mascara maakt een van de best bewaarde geheimen van visagisten toegankelijk voor iedere vrouw. Het flexibele borsteltje kan 90°graden worden gebogen voor een optimaal gebruiksgemak zodat alle wimpers worden bereikt.

Precision Foam Colour van John Frieda
De eerste permanente haarkleuring op basis van een unieke niet-druppende foam die net zo makkelijk werkt als een shampoo. De foam zorgt voor een egale dekking, ook bij de moeilijk te bereiken delen zoals de achterzijde van het haar. Geen druppels of vlekken meer!

Cleanser van Eve Lom
Deze cleanser geeft een unieke reinigingsbeleving dankzij het mousseline doekje en de speciale massagetips. De formule met vier aromatische oliën fungeert als een alles-in-één-product, er is geen behoefte meer aan een aparte oogmake-upremover, exfoliator en toner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.