Categorieën
Beauty Haar

Babyliss Curl Secret

Een krultang is een stalen buis die warm wordt en waar je je haar omheen krult. Fout, dat wás een krultang. Babyliss slaat met een nieuw soort krultang een totaal andere weg in.

SCtang1

Babyliss introduceert de Curl Secret. Dit werd door een haarstylist uitgelegd als een soort hete luchtoventje die je haar krult. Dat klopt ook wel. De tang rolt je haar op, polijst je haar en door de hele lucht krult het haar op natuurlijke wijze. Hoe heter de stand van het apparaat, hoe krulleriger je haar wordt. Doordat er geen metalen staaf aan te pas komt, maar het haar krult door de warmte van de lucht, neemt de veerkracht in je haar niet af, wat bij een normale krultang wel gebreurt, omdat de vering in je haar geplet wordt. Hierdoor kun je als een krul mislukt (wat bijna onmogelijk is met dit ding), de krul weer opnieuw maken, en opnieuw en opnieuw als het nodig is. De krul blijft even hard krullen en wordt geen futloze sliert. Doordat de krultang elke pluk haar om en om een andere kant op krult valt het heel natuurlijk. Tot aan de puntjes is het haar gekruld, wat bij de ouderwetse krultang nogal ingewikkeld is.

Femme Magazine’s Mariëlle testte het apparaat samen met een vriendin. Die vriendin is van het type: ‘ik krul mijn haar bijna nooit, want het duurt te lang’, en zelfs haar lukte het. Vooral het geluidje dat het apparaat het haar opzuigt veroorzaakte werkte keer op keer op hun lachspieren.

Zo simpel is het:
Stap 1: sluit het apparaat aan en zet het op de juiste stand. Lees in de gebruiksaanwijzing wat voor jou de juiste, gewenste stand is.
Stap 2: kam het haar goed uit.
Stap 3: verdeel het haar in lagen en zet deze lagen vast met knipjes. Begin bij de onderste laag met krullen.
Stap 4: pak een pluk haar van ongeveer twee centimeter breed en kam deze nogmaals uit.
SC1
Stap 5: houd het apparaat met de kant van de cilinder naar de hoofdhuid.
SC2
Stap 6: Leg het haar in het geultje van het apparaat en houd het apparaat ongeveer drie centimeter van de hoofdhuid vandaan.
SC3
Stap 7: knijp het apparaat zachtjes dicht en hij slurpt automatisch de pluk haar op.
Stap 8: wacht totdat je drie piepjes snel achter elkaar hoort en laat het apparaat weer open gaan. Trek het apparaat NIET van je hoofdhuid af. Wanneer je het apparaat open doet, kun je met je andere hand de pluk haar uit het apparaat halen.
SC5
Zie het verschil!

Pas wel op dat het haar niet vanaf de verkeerde kant de tang in wordt geslurpt, want dan loopt het apparaatje een beetje vast en raakt de boel in de knoop. Dit is echt een minpunt want het is behoorlijk pijnlijk als er uit het niets met grote kracht aan je haar getrokken wordt en het is bijna niet te voorkomen. Belangrijk in zo’n geval: raak niet in paniek! Als je eraan gaat trekken, trekt de knoop zich aan en dan durven we niet te zeggen wat er dan gaat gebeuren. Je doet er verstandig aan om rustig te blijven, het apparaat uit te schakelen en in alle rust haartje voor haartje uit de tang trekt. Zo komen de haren er onbeschadigd uit en kun je weer verder waar je gebleven was.

Conclusie:
– Het haar is in no-time gekruld
– Het lijken net echte krullen en ze stuiteren zelfs een beetje langs je hoofd doordat de veerkracht erin blijft.
– Het is niet te voorkomen dat je de tang in de knoop komt met je haar, maar dat is zo verholpen door RUSTIG! te handelen.

5 reacties op “Babyliss Curl Secret”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.