Categorieën
Beauty Haar

Andrélon Perfecte Puntjes

Gastartikel door Mariëlle – Andrélon Perfecte Puntjes introduceert zichzelf, zoals de naam al doet vermoeden, als een haarlijn die gespleten haarpuntjes voorkomt en vermindert. Perfecte puntjes: perfect voor iemand met een fobie voor kappers. Ik ben als de dood dat de kapper mijn haar verpest met zijn schaar (hier spreekt een ervaringsdeskundige). Elke 3 maanden moet ik eigenlijk wel een kapper pakker, zeker omdat mijn haar groeit met de snelheid van een formule1-racer.

Ik testte of de nieuwe (vernieuwde) haarlijn van Andrélon Perfecte Puntjes mijn rots in de branding, mijn redder in nood en mijn held kon zijn. Ik testte of de shampoo, intensieve conditioner, intensieve anti-klit spray, iedere dag 1-minuut masker en de intensieve haarpunten versterkende crème van Andrélon doen wat het etiket vertelt. Ruim twee weken lang heb ik getest of mijn puntjes echt perfect worden en blijven.

Zodra het dopje van de fles plopt ben ik verzekerd van een goed begin. Ik weet dat de geur niks zegt over de werking van producten, maar mij pak je in met dit lekkere verfrissende luchtje. Niks is fijner dan een bos haar op je hoofd waar een heerlijke walm vanaf komt.

Alle producten heb ik in combinatie gebruikt, ik heb precies uitgevoerd wat de verpakking me vertelde. Ik begon met het wassen van mijn haar met de Perfecte Puntjes shampoo. Na dit grondig uitgespoeld te hebben liet ik de Perfecte Puntjes intensieve conditioner 1-2 minuten intrekken en ook deze spoelde ik grondig uit.

De laatste stap die ik onder de douche kon zetten was het gebruik van het Perfecte Puntjes iedere dag 1-minuut masker. Precies 1 minuut heb ik dit masker de tijd gegeven om mijn haar te voeden en geen seconde langer. Het water heeft elk restje uit mijn haar gespoeld. Na het afdrogen kneedde ik twee pompjes Perfecte Puntjes intensieve haarpunten versterkende crème in mijn handdoek droge haar. Voordat ik de borstel in mijn haren zou haken verdeelde ik de intensieve anti-klit spray over mijn haar zodat ik gemakkelijk door de klitten kon kammen en de spray bood meteen bescherming tegen de warme lucht van de föhn.

Ik had verwacht dat mijn haar erg vet en verzwaard zou worden door alle vijf de producten tegelijk te gebruiken, maar het tegendeel werd bewezen zodra mijn haar volledig was gedroogd. Het werd juist erg lucht en soepel, wat er ook voor zorgde dat mijn haar wat slap aanvoelde.

Naast alle producten tegelijk getest te hebben, heb ik ze ook afzonderlijk van elkaar getest. De intensieve anti-klit spray is mijn favoriet gebleken. Omdat ik mijn haar dagelijks toupeer (ik moet toch érgens volume vandaag toveren?!) klit mijn haar vreselijk. De spray voorkomt een conflict tussen haarborstel en haar, wat ook mijn hoofdhuid erg prettig vindt. Over de intensieve haarpunten versterkende crème was ik het minst tevreden. Afzonderlijk van de andere producten merkte ik dat het haar voelbaar verzacht wordt, maar tegelijkertijd was dit het enige product dat ik niks vond toevoegen in combinatie met de andere producten.

Waar het om gaat zijn de dode en/of gespleten haarpunten en het resultaat na twee weken gebruiken: ik kan geen dode of gespleten haarpunt vinden in mijn, toch wel overzichtelijke, haardos. Misschien dat dit na een langere test-periode zal veranderen, maar hier kan ik geen zinvolle uitspraak over doen.

Conclusie:
– Geen dode of gespleten haarpunten
– De haarlijn maakt het haar voelbaar zacht en verzorgd
– De geur van je pas gewassen haar is minstens net zo bevredigend als slapen onder pas gewassen beddengoed
– De intensieve anti-klit spray is mijn favoriet
– Intensieve haarpunten versterkende crème is fijn om als enige uit de lijn te gebruiken, maar tijdens het gebruik van de hele lijn voegt deze naar mijn mening niks toe

Q: Heb jij deze producten ook al gebruikt? Zo ja, wat vond je ervan en wat is jouw favoriet?

17 reacties op “Andrélon Perfecte Puntjes”

Ik ben over het algemeen altijd wel tevreden over de producten van Andrélon. Deze vernieuwde producten heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Mooie foto’s heb je ervan gemaakt zo! De perfecte puntjes lijn staat op dit moment ook mijn badkamer om te testen en ik ben nu al overtuigd. Ik merkte eigenlijk meteen verschil met mijn puntjes die er normaal bij hangen als touwtjes.. Zeker een aanrader 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.