Categorieën
Beauty

5 make-up baalmomenten

Natúúrlijk is make-up bovenal superleuk en geweldig om mee te werken en te spelen, maar soms kan het je ook tot het uiterste drijven. Vraag me niet waarom, maar de ene dag zit het perfect en de volgende dag lijk je totaal niet uit de voeten te kunnen met je kwasten, oogschaduws, potloden en stiften. Ook ik heb hier regelmatig last van en heb mijn 5 grootste make-up baalmomenten op een rijtje gezet.

Mascaraleed
Ik denk dat dit voor veel meiden ergenis nummer 1 is: mascara die alles behalve goed zit. Om te beginnen zijn je wimpers ineens een heel eigen wil gaan krijgen en lijken met z’n allen te hebben besloten eens lekker dwars te gaan zijn. Al bij de eerste laag mascara zitten ze allemaal aan, over en op elkaar en wordt het één grote zwarte knoeiboel. Tot overmaat van ramp schiet je ook nog eens uit met je mascaraborstel op je net zorgvuldig aangebrachte oogschaduw en prijkt daar nu een dikke, zwarte streep van een paar centimeter. Hoezeer je ook je best doet het hele zaakje met een wattenstaafje en wimperkammetje nog te redden, het mag niet baten. Je hebt obviously a bad lashday.

Natte ooghoek
Ik weet niet hoe het of het komt, maar ik heb al jarenlang last van het feit dat de ooghoek van mijn linkeroog al-tijd vochtig is. Wanneer ik weer eens zo’n nat oog heb zit mijn oogpotlood en oogschaduw binnen de kortste keren overal waar het niet hoort en blijf ik aan het bijwerken. Seriously, it drives me crazy.

Eigenwijze wenkbrauwen
Netjes je wenkbrauwen bijgeplukt, zalfje over de rode plekjes, keurig bijgetekend met potlood en als finishing touch een beetje wenkbrauwgel erin. Als je een uur later in de spiegel kijkt lijkt het wel alsof je vanmorgen niks aan die borstels op je voorhoofd hebt gedaan want het hele zaakje hangt zielig naar beneden, er steken nog allerlei ongewenste haartjes uit en ze zijn ook nog eens helemaal niet symmetrisch. Arghhh!!!

Clowneske blush
Je hebt een prachtige, roze nieuwe blush gescoord en kunt niet wachten deze aan te brengen. Dus, blushkwast in de aanslag en dipt deze enthousiast in de prach-tige blush. Je bekijkt jezelf een aantal keer in de spiegel en concludeert dat ie je gewoon errug goed staat. Als je nog geen half uur later naar jezelf in de spiegel op je werk kijkt schrik je je het apenlazarus: je lijkt verdorie Bassie wel met die twee lange en brede strepen op je gezicht! Hoe kan dat nou, je had het nog zo zorgvuldig aangebracht! Stomme blush.

A-symmetrisch
Natuurlijk zijn ogen en wenkbrauwen van nature al niet volledig symmetrisch, maar als je je aan het opmaken bent probeer je beiden ogen er toch zoveel mogelijk gelijk uit te laten zien. Soms zijn er echter van die dagen dat hoe je je best ook doet, dit gewoon niet lukt. Zo lijkt de oogschaduw in de crease van je rechteroog ineens veel hoger geblend dan bij je linkeroog, zit er in de binnenste ooghoek veel meer witte oogschaduw en ook lijkt de kleur in je arcadeboog en buitenste ooghoek veel donkerder. Dit is nog tot daar aan toe, maar de eyeliner spant wel de kroon. Zit het lijntje met een prachtige wing op je rechteroog echt uitstekend, lijkt die van je linkeroog wel door een kleuter van 6 te zijn gemaakt. Schots en scheef, veel dikker dan je andere oog, om over die lelijke wing nog maar te zwijgen. Conclusie: complete ooglook verpest.

Q: Wat zijn jouw grootste make-up baalmomenten?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!


21 reacties op “5 make-up baalmomenten”

Mijn grootste baalmoment is dat ik bij de finishing touch van mijn oog-makeup iets doe waardoor het verpest is en ik eigenlijk opnieuw moet beginnen. Meestal gebeuren dat soort dingen als ik ergens heen moet waardoor ik het foutje meestal maar zo goed en zo kwaad als het lukt probeer te ‘repareren’.

ik heb altijd dat wanneer ik is een x langde tijd heb om m’n make-up tedoendatdan mijn huid denkt: ik ga lelijk worden, mijn wimpers denken: ik ga eruitien alsof ik een oerwoud ben dus alles kris kras door elkaar enz enz.. en nog veeeel meer :S

Herkenbaar! Ik had vorig jaar heel erg mijn best gedaan op een mooie ooglook, want ik had een feestje. Helaas sneeuwde het buiten heel hard, en toen ik aankwam op het feestje zat mijn (niet waterproof) mascara overal, behalve op mijn wimpers.

Als ik uitschiet met mijn eyeliner, of wanneer ik mooie foundation heb aangebracht en dan perongeluk nèt die ene oogschaduw pak die zo’n verschrikkelijke fallout heeft en daar net te laat achterkom, en tja het zijn dan altijd de donkere tinten he 🙁

Eyeliner kan bij mij snel een ramp worden, ik zie namelijk heel slecht met mijn rechter oog dus het is heel moeilijk aanbrengen op mn linkeroog-_-

Maar verder heb ik vooral in de winter stomme dingen, zonder daglicht zie ik het niet altijd als foundation niet goed zit.. endan loop ik met een stomme vlek 😛

En het welbekende mascaraprobleem staat altijd nog op nr 1!

Ook bij mij staat stipt op 1 mascara/wimpers die maar niet goed willen zitten. Echt ergerlijk vind ik dat! Ook balen vind ik ’t als m’n nagels net een mooie lengte bereikt hebben, er één afscheurt.

Mijn baalmomenten zijn dat wanneer ik nagellak heb aangebracht, ik te snel toch iets pak of naar de wc moet waardoor de nagellak weer wordt verpest. Ook heb ik wel eens dat ik een ooglook maak en bij de eyeliner uitschiet en m’n hele look naar de klote is .. 😐

mijn baal moment is als ik een super mooie ooglook heb gemaakt en om het af te maken eyeliner pakt en dan volledig uitschieten ooo zoooo vervelend

Wat heb ik me geamuseerd met deze post te lezen. Je omschrijft het zo goed!
Ik heb ook van de baaldagen en dan heb ik vooral last van Mascaraleed. Bummer… Zeker als je de deur al moest uit zijn…

Ik ben blij te horen dat er nog iemand last heeft van een natte ooghoek (niet dat ik je dit toewens) maar ik dacht evht de enige te zijn. Mijn rechteroog heeft er bijna elke dag last van. En als er dan nog eens een hevige wind staat buiten, lijkt mijn hele gezicht zwart van het oogpotlood!

xo
Msaprilfish

ik moest zo lachen bij ‘je lijkt verdorie bassie wel =DDD’. Ik haat het vooral als er perongeluk mascara in mijn oog terechtkomt (vraag me niet hoe? xD) en mijn hele lens en oog ontzettend pijn doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.