Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Net als op boeken ben ik ook gek, misschien nog wel een tikkeltje gekker, op films. Ik heb er in mijn leven al honderden gezien en kan er geen genoeg va n krijgen. Veel films heb ik samen met mijn vriendje (ook filmgek!) gekeken, maar de afgelopen tijd heb ik ook regelmatig lekker in mijn eentje ’s avonds op bed met de kaarsjes aan en een lekkere kop thee erbij van wat movie quility time genoten.

Confessions of a Shopaholic

Deze film heb ik toen hij in 2009 uitkwam meteen gekeken, maar toen ik vorige week op zoek was naar wat leuke girly films en de titel voorbij zag komen wist ik meteen dat ik deze nog een keer wilde kijken. Het is zo gek, ik wist er echt bijna niks meer van. Ik vind dit echt een heerlijke feelgood film met een goede dosis humor en de rol van shopaholic is echt op het lijf van actrice Isla Fisher geschreven. Leuk is ook dat ik voorafgaand aan het zien van de film het boek had gelezen waardoor je de hoofdrolspelers en karakters voor je gevoel al een beetje kent. Natuurlijk zijn ook al die prachtige outfits en winkels, de onhandigheid van Becky en de ontluikende liefde tussen haar en Luke heerlijk om naar te kijken. Of ik me in Becky herkende? Nee joh helemáál niet, ik ben echt niet shopverslaafd hoor….

Loft

Nederlandse films hebben een beetje de naam van slecht acteerwerk met veel seks en gevloek, maar de film Loft vind ik niet tot deze categorie behoren. Toen deze in de bios draaide had ik niet zoiets van: die moet ik perse gaan zien, maar ik was er wel nieuwsgierig naar. Loft gaat over vijf getrouwde mannen die stiekem een loft delen waar ze in alle rust hun minnaressen kunnen ontvangen en hun gang kunnen gaan. Dit lijkt dé perfecte manier tot ze op een ochtend het lijk van een jonge vrouw in de loft aantreffen. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. De aanwezigheid van seks in deze film kan ik niet ontkennen, maar Loft heeft een sterk en spannend verhaal dat vooral dankzij het goede acteerwerk van Barry Atsma en Fedja van Huêt ook nog eens heel geloofwaardig overkomt. En laten we eerlijk zijn, beide heren zijn ook nog eens niet heel onprettig om naar te kijken, toch?

I Don’t Know How She Does It

In deze spiksplinternieuwe film speelt  Sarah Jessica Parker de drukbezette vrouw Kate Reddy. Kate is moeder van twee kids, liefdevolle en toegewijde echtgenote en daarnaast ook nog een succesvolle zakenvrouw. Wanneer ze een hogere functie krijgt en daarvoor veel op en neer naar New York moet reizen dreigt haar huwelijk op de klippen te lopen en alles in het honderd te lopen. Dit alles zorgt ervoor dat iedereen in haar omgeving steeds maar denkt: I don’t know how she does it….. Leuke verrassing is dat Pierce Brosnan een rol in deze film speelt, die blijft met z’n 58 jaar toch een aangename verschijning. Voordat ik de film ging zien las ik er in de Grazia een niet heel enthousiaste review over en ging ik er met niet al teveel verwachtingen naar kijken, maar toch vond ik ‘m best wel leuk. Ik merkte dat ik een aantal keer hardop heb gelachen en het verhaal gaf me echt zo’n feelgood gevoel. Wel zijn de stukjes tussendoor van de mensen uit Kate’s omgeving die over haar praten nogal irritant en blijf ik met SJP toch altijd een Carrie gevoel hebben en het raar vinden als ze iemand anders kust dan Mr. Big.

What’s Your Number

Ally Darling is een bijzondere (vreemd klinkt zo onaardig) jonge vrouw die het magische aantal van twintig verschillende vriendjes heeft bereikt. Ze besluit om al haar ex-vriendjes op te zoeken in de hoop dat één van hen de ware liefde is en krijgt hierbij hulp van haar buurman, rokkenjager Colin. Laat ik maar meteen eerlijk zijn: ik kon maar niet door deze film heen komen. Ik denk dat ik ‘m in zo’n 20 delen heb gekeken, het kon mijn aandacht maar niet vasthouden. Om te beginnen vind ik actrice Anna Faris (bekend van onder andere de Scary Movie reeks) heel irritant en niet leuk om naar te kijken en ja, dan duurt een film héééél lang. Daarnaast is ook het verhaal niet ijzersterk en is de humor erg gemaakt en niet grappig. Jammer, ik had er meer van verwacht.

Sex and the City 2

Heel de wereld keek uit naar Sex and the City the movie deel 2, maar dat bleek een flinke tegenvaller. Als echte SATC fan heb ik ‘m destijds natuurlijk direct gekeken, maar toen ik ‘m afgelopen weekend nogmaals ging kijken kon ik me er weinig meer van herinneren. Ik vind de film wel leuk, maar net als bijna iedereen wel minder dan de eerste. Ik weet niet wat het is, de humor is gewoon minder en het feit dat het grootste gedeelte van de film zich in Abu Dhabi afspeelt hoort op één of andere manier gewoon niet, SATC = New York. Verder zitten er ook wel wat tenenkrommende scènes in (denk karaoke in bar in Abu Dhabi), maar ondanks dat blijven de prachtige outfits, de charmante Mr. Big, de ontmoeting en kus van Carrie en Aidan, Miranda’s nuchterheid, Charlotte en haar huiselijke perikelen en de schaamteloze oerdriften van Samantha om te smullen.

 Q: Wat is de leukste film die jij de afgelopen tijd hebt gezien?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

9 reacties op “Films die ik de afgelopen tijd heb gezien”

De eerste 2 heb ik ook gezien, LEUK! De laatste 3 wil ik nog kijken. Friends with benefit en the bounty hunter zijn toch wel de de leukste films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Oja en just go with it en the hangover 2.

Een van de leukere films die ik de afgelopen tijd heb gezien is: Attack the Block. Het is een UK film met flauwe grapjes en btje reality achtige setting met jongeren die monsters vechten. Ik vond het erg vermakelijk 😀

Ik heb ook Abduction gezien (!) met de weerwolf van twilight, was erg spannend.

What’s your number had ik nog willen zien maar dat komt nog wel eens een keer. Leek me wel grappig naar aanleiding van de trailer.

Ik heb laatst ‘the roommate’ gezien, echt een aanrader. Aparte film was het. Het gaat over een meisje dat een psychopaat is en haar medicijnen niet inneemt, en dan geobsedeerd door haar kamergenoot is. Echt freaky!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.