Categorieën
Lifestyle

De 10 schoonheden tag

Al eeuwenlang hebben we het over de zogenaamde 7 schoonheden, die hun oorsprong vinden in de 16e eeuw. In die tijd was het helemaal hip om lijstjes over schoonheden te maken, zeg maar het to-do lijstje waar we vandaag de dag allemaal druk mee in de weer zijn. Als je dacht dat we anno 2012 alleen maar met uiterlijke schoonheid bezig zijn heb je het mis, want ook in de 16e eeuw konden ze er wat van. Wanneer je toen als mooi werd bestempeld, werd er ook meteen vanuit gegaan dat je een mooi karakter en een goed stel hersenen had nou, gelukkig zijn we daar in de loop van de tijd wel iets wijzer in geworden. De 7 schoonheden zijn er echter nog steeds en ongeveer een jaar geleden is er in beautyblogland zelfs een heuse tag aan gewijd waarbij je 7 schoonheden bij jezelf moest benoemen. Waarom maar 7 dacht ik bij mezelf, we moeten toch zeker wel tot de 10 kunnen komen? Dus, daar ga ik: 10 schoonheden van mezelf opnoemen (help, waar ben ik aan begonnen……)!

1. Mijn ogen
Mijn ogen zijn groot, reebruin en omlijst met redelijk lange en gekrulde wimpers, dus echt klagen mag ik niet. Mocht je twijfelen of ik het echt ben die tegenover je staat, kijk me dan even héél diep in mijn rechteroog en dan zul je aan linkerkant van mijn pupil een heel klein zwart stipje zien. Geen idee wat het is of hoe het er komt, maar het is wel typisch iets van mij. Ach, zolang ik er geen last van heb zit het mij best.

2. Mijn handen
Godzijdank zijn mijn handen niet van het formaat dat mijn voeten hebben. Die kan ik nog enigszins wegstoppen en verbergen maar met handen wordt dat toch een tikkeltje lastiger. Mijn moeder zegt ook regelmatig dat mijn zusje en ik van die mooie, lange vingers hebben (‘ja joh, van die echte pianovingers’), wat mij betreft zijn ze gewoon prima. Niet te groot, niet te klein, gewoon oké.

3. Mijn haarkleur
Er zijn dagen dat ik m’n donkere haarkleur vervloek omdat je ieder, maar dan íeder klein haartje ziet, maar over het algemeen ben ik er toch wel trots op en blij mee. M’n oma smeekte me jaren geleden het alsje-be-lieft niet meer te verven want ze vond het zwarte me juist zo mooi staan en nu, een aantal jaren verder én wijzer, zie ik wel wat ze bedoelt. So thanks for that, granny!

4. Mijn oren
Mijn moeder, jup daar is ze weer, heeft het er altijd over dat ik ‘haar oren’ heb, maar zelf heb ik dat eerlijk gezegd nog nooit zo kunnen ontdekken. Wel vind ik ze mooi in verhouding zijn met de rest van m’n gezicht en ook wel een mooie vorm hebben, voor zover dat van belang is. Wat wel telt is dat ze hun werk goed doen! (op hier en daar een Oost-indisch doof momentje na).

5. Mijn armen
Het eerste wat ik nu denk is: ‘maar ehh, wat vind ik in hemelsnaam mooi aan mijn armen??’, maar ik denk dat het gewoon het geheel is. Ik heb vrij dunne polsen en onderarmen en bovenin zijn ze wat gespierder, met dank aan het vele jaren met krukken lopen. Waar het bij mijn benen nog wel hier en daar aan schort, is er met mijn armen niks mis en daar ben ik heel blij mee en zuinig op!

6. Moedervlekje naast mond
Veel vrouwen schijnen er één te tekenen, maar ik heb gewoon lekker een echte: een klein moedervlekje rechts onder mijn mond. Niet zo opvallend à la Cindy Crawford, maar net een beetje kleiner. Ja, dat is iets waar ik stiekem wel een beetje trots op ben, ze noemen het niet voor niets een beauty mark 😉

7. Mijn neus
Mijn neusje is klein, klein maar fijn. Er wordt door de lieve mensen (proef je het sarcasme?) in mijn nabije omgeving nog wel eens gegrapt of er überhaupt wel een vinger in past, maar voor een echte dame als ik is dat natuurlijk helemaal niet van belang. Ik moet eerlijk zeggen dat er wel eens periodes zijn geweest dat ik wenste dat ik de volgende ochtend wakker zou worden met een andere vorm neus, maar nu ik al 27 jaar op deze wereld doorbreng neem ik ‘m onderhand maar zoals ie is. Klein, maar fijn.

8. Mijn wenkbrauwen
Als ik deze tag een jaar of vijf geleden had ingevuld had ik deze nummer 8 zeker niet genoemd, maar nu ben ik best tevreden en trots op m’n brows. Nu ik weet hoe ik ze in shape moet krijgen en houden zie ik pas echt hoeveel dit voor mijn gezichtsuitdrukking doet en dat ik ze zeker niet in standje oerwoud of Barbie moet hebben. Op dagen dat ze helemaal perfect in vorm zijn zit ik ze in de auto wel eens stiekem in de binnenspiegel te bekijken, haha….. (hey ssst, dit blijft onder ons hè).

9. Mijn mond
Ik sta er nooit zo bij stil, maar eigenlijk ben ik best tevreden met mijn mond. M’n lippen zijn allebei even dik en passen gewoon goed bij elkaar. Verder hoef ik ook nog niet echt te dubben of ik ze nou wel of niet zal laten opspuiten, want op zich hebben ze van zichzelf al een redelijk formaat. Verder doet mijn mond alles wat het zou moeten doen dus ja, mij hoor je niet klagen!

10. Mijn rechterbeen
Oké, dit is een rare. Tenminste, ik vind het zelf raar dat ik mijn rechterbeen noem, want mooi is het alles behalve. Het is veel dunner dan mijn linkerbeen, er zit een litteken van 20 centimeter over de gehele lengte van mijn knie en ook nog allemaal kleine littekentjes erom heen. Toch ben ik er nu op één of andere manier trots op en inmiddels niet bang meer om het te laten zien. Het heeft toch maar mooi 9 operaties doorstaan en brengt me nog steeds iedere dag waar ik zijn moet. Hetzij met wat beperkingen en hier en daar een pijntje, maar die neem ik graag op de koop toe.

Q: En nu jij, ja jij daar achter dat scherm! Welke 10 dingen vind jij mooi aan jezelf?

21 reacties op “De 10 schoonheden tag”

Ik ben in de afgelopen jaren 9 keer aan mijn rechterknie geopereerd en omdat ik praktisch geen kraakbeen meer had en mijn knieschijf versleten was heb ik in 2009 uiteindelijk een knieschijfprothese gekregen, waarmee het nu allemaal eindelijk redelijk stabiel is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.