Snelle erwtensoep

Even snel een kommetje erwtensoep maken zit er niet echt in.. alhoewel, wel met dit makkelijke recept voor stomende soep. Want normaal gesproken moet je toch echt een nachtje wachten op je kommetje snert. Want het proces van om goede erwtensoep te maken neemt tijd in beslag.

soep 1

En daar zitten we gewoonlijk niet op te wachten, want die tijd tjah, die hebben we niet. Maar toch willen we kunnen genieten van winterse maaltijden. Nou.. dat kan nu ook gewoon, want het receptuur is iets aangepast zodat het in ieders agenda past. In plaats van de standaard spliterwten worden daarom gewoon doperwten gebruikt, makkelijk toch. En die grote brokken vlees en rookworst hebben we veranderd in een zoute crunch van spekblokjes. Mmm heerlijk.

Ingrediënten

  • 400 gram doperwten (diepvries)
  • 1 knolselderij
  • 2 bospenen
  • 2 aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 tablet groentebouillon
  • 1 liter water
  • 200 gram spekblokjes
  • Paneermeel
  • peper

Benodigdheden

Kookpan, snijplank, koekenpan,  mes, staafmixer, kom

Bereidingswijze

Neem een pan en vul deze met de doperwten, bouillonblokje en water aan de kook. Kook de doperwten in circa 15 minuten gaar.

soep 2

Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer de doperwten fijn. De soep krijgt nu een prachtige, felle kleur groen.

soep 3

Voor de ingrediënten van de soep schil de aardappels, bospeen en de knolselderij en snijd je alles in blokjes.

soep4

Voeg de groenten toe aan de pan en breng de soep weer aan de kook. Kook de groenten in circa 10 minuten gaar.

Voor de crunch neem je een koekenpan en bak je de spekblokjes krokant. Giet ondertussen het vet wat uit het vlees komt af zodat de spekjes extra krokant worden. Neem een schaal en doe hier het uitgebakken spek in, daarbij komen er 2-3 eetlepels paneermeel bij.  Zet hier de staafmixer, mix het geheel goed samen. Lepel het mengsel af en toe door zodat alle spekjes goed versneden worden.

spek

Dien de soep op in een diep bord, en schep er een paar royale lepels zoute crunch overheen, nog een beetje verse peper en zo kun je in een handomdraai genieten van echte winterse kost.

soep

Comments

  1. Mmmmm dat ziet er heerlijk uit!
    Nu het zo koud buiten is 😉

  2. Wauw dat ziet er lekker uit



Speak Your Mind

*