Nieuwe fitnesshype: twerkout

De wattes? De twerkout! Ken je die nog niet? Dan heb je Miley Cyrus vast niet aan het werk gezien tijdens de VMA’s vorige week. Haar optreden zorgde voor een hoop kritiek en afkeurende reacties, maar de grap is dat het zogenaamde twerken heel goed voor de conditie blijkt te zijn! De twerking movies van Miley hebben ervoor gezorgd dat een bekend internationaal bedrijf dat workouts ontwikkelt een fitnessprogramma heeft bedacht dat ze Twerkout hebben genoemd.

Twerking is zoiets als in een squat positie flink met je kont shaken en in het Twerkout programma zijn allerlei twerkachtige bewegingen opgenomen zoals de shakewobble en juggle.

Volgens het bedrijf worden er tijdens een workout van 55 minuten zo’n 530 calorieën verbrand en zouden met name de buik-, been- en bilspieren en de heupen er sterker door worden, wat op latere leeftijd osteoporose kan voorkomen. Helemaal nieuw is het twerken niet, er zijn op You Tube honderden video’s te vinden, maar Miley heeft het met haar geshake wereldwijd een (fitness)hype gemaakt.

Q: Wat vond jij van het optreden van Miley tijdens de VMA’s en de hele twerkhype?

Comments

 1. Leuke shirts! 😉

 2. Shirts zijn leuk, maar ik doe niet aan dat twerken mee. Heb me vandaag wel aangemeld bij de sportschool, dus we gaan wel weer sporten!

 3. Haha wat grappig!

 4. De shirts zijn leuk, maar wat Miley deed… Dat kan gewoon niet, zonde ook van haar kapsel, want met lang haar was ze een mooie meid om te zien.

 5. Ik blijf het raar vinden en zou ook geen idee hebben hoe ik dat 50 minuten lang leuk zou moeten blijven vinden… Als het voor je spieren is, oké, maar als je dat in zo’n pakje doet en met die uitstraling nou dan hoeft het voor mij niet hoor!

 6. Ik vind miley een klein beetje smaakloos……..

 7. Miley, Miley, Miley toch..
  Ik hou het maar op de ‘normale’ oefeningen.

 8. Hahaha wat grappig! Al doe ik denk ik toch liever normale oefeningen of een stuk hardlopen;-)

 9. Ze verzinnen ook elke keer weer wat!

 10. Waar ze al niet een hype van maken 🙂

 11. Haha dan mag miley nog wel even oefenen! Haar billen waren nog niet zo strak :p hebben jullie die foto’s gezien? Haha

 12. Haha die shirtjes zijn wel grappig.

 13. hahaha zo’n top zou ik wel willen om in te sporten, grappigSpeak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.